Výlet do Talianska - 3 dni letecky
Ahojte, skusam tu mozno sa niekto najde ci mozno niekto poradi. Strasne by som chcela ist na nejaky 3 dnovy low cost trip ale moze byt kludne aj nie low-cost🤣 som prisposobiva. Moj problem je ze nemam s kym. Zijem v Ba, kamaratky mam rozcestovane po celom svete a tych par co mam maju deti od ktorych nemozu ist. Ja by som isla aj sama ale mam trosku problem s orientaciou- dokazem sa stratit aj v rodnej bratislave. Viem ale velmi dobre po anglicky len teda uplne niesom ten vyrecny typ co oslovi kazdeho neznameho na ulici. No a co vlastne chcem🤣 mozno sa tu najde nejaka baba-partacka co by rada isla a tiez mozno nema s kym. Pripadne ak niekto bol z vas na takomto solo tripe- idealne Milano, Benatky neviete mi dat nejake odporucania? Taxi sluzby? Dakujem
@ivv8 Ja odporúčam Satur, bola som s nimi v Taliansku dvakrát, raz autobusom, raz letecky a super. Majú 4-7-dňové poznávacie zájazdy, môžete ísť sama a v skupine 18 ľudí (ak pôjdete letecky, je to maximum ľudí v skupine) sa máte s kým porozprávať, sedieť pri stole atď. akurát za izbu pre 1 osobu si priplatíte (my sme teraz takto dcére doplatili 80€ za 3 noci, aby bola sama v izbe).
@osky Trip do Benatok - ak idete letecky pridete na letisko Marco Polo vzdialene cca 30 min. Priamo na letisku najdete autobus, ktory vas za 10 eur privezie do Benatok/pripadne ineho mesta kde ste ubytovani. My sme bývali v Mestre (predmestie Benatok cca 20 min). Bola to super lokalita, kludnejsia ako centrum Benatiek a aj lacnejšia. Z Mestre chodí do Benátok vlak aj autobus (č.2). Ci už ostavate v Benatkach 1 deň, alebo viac oplati sa kupit listok na MHD (po našom). Listok plati na autobus, vlak aj vaporeto (lode verejnej dopravy). My sme mali 3 denny listok za 45 eur a vyuzili sme ho naplno. Brazdili sme lodičkami nonstop 🙂 Benátky sa dajú pozrieť za 1 deň, oplati sa kupiý vstup dopredu najmä na vyhliadkovú vežu a do dóžovho paláca. Okrem centra Benátok jednoznačne odporúčam ostrov Burano. Boli sme aj na ostrove Murano - ale ten ma až tak neohúril. Tiež sme sa boli kúpať sa pri mori - ostrov Lido - sú tam platené pláže, ale celkom na konci aj verejná mestská pláž zadarmo. More rovnaké ako na platených. Na všetky spomenuté ostrovy premáva verejna doprava vaporeto, ktoru som už vyššie spomínala. Všetko majú pekne na tych zastavkach lodi označene, neda sa tam stratit. Čo sa týka orientácie v Benatkach google maps to istia. Je pravda, že tam je milion malych uzkych uličiek, ale dá v nich zorientovať. Pri najznámejších pamiatkach stačí ísť s davom 🙂
Plavna gondolou - strašne dlhé rady na námestí sv. Marca, preto odporúčam nastúpiť na gondolu inde. Ako jednotlivcovi sa vám to však cenovo neoplatí, 30 min stojí 80 eur (všade rovnako).
Netreba váhať a ísť do Benátok ak máte možnosť. Benátky sú krásne 🙂
@ivv8 v 21.storoci,kedy mame mapy v mobile neexistuje,aby si sa stratila. Tvoju polohu ti vyhlada a zadas si ciel a ides. A ze vies jazyk je bonus. Vobec sa toho neboj. Je skoda sediet doma len preto,ze nemas s kym ist. ja osobne by som radsej isla sama ako s cudzim clovekom,ktoreho maniere nepoznas.

@ivv8 skús https://dobrodruh.sk/forum