icon

Zanzibar na prelome roka

katarinaba
22. máj 2025

Ahojte. Rozmyslam nad dovolenkou na prelome roka. A chcem sa opytat skusenych cestovateliek na Zanzibar. Boli ste niektora v termine posledny decembrovy - prvy januarovy tyzden? Plus - minus? Ake boli teploty? Da sa v tom case kupat v mori? A v ktorej casti ste boli? Ja budem musiet ist cez cestovku (osobne dovody), tak nieco z toho, co ponukaju cestovky.
Ak ste boli - ake fakultativne vylety ponukali? Pripadne, je tam nieco, co viem absolvovat aj sama - taxikom alebo miestnou prepravou?
A este jedna otazka - videla som videa, kde rovno z izby vysli na savanu a tam ranajkovali so zebrami, zirafami a pod. Myslim, ze to bol Zanzibar - viete o niecom takomto? Aj keby to bolo mimo mora. Alebo teda kde sa da take zazit, ak to nie je Zanzibar?
Dakujem.

sowhat
22. máj 2025

po Zanzibare sa vies presuvat aj sama s miestnymi na "dala-dala", co moze byt mikrobus alebo auto co ma na korbe drevene sedenie, no necakaj komfort - natlacia tam dva krat viac ludi, ako je zvykom u nas a mozno budes sediet v ulicke na bandaske ;)
na Zanzibare zirafy, zebry atd. nenajdes - to muselo byt niekde na safari na pevnine, pravdepodobne Kena, Tanzania. Zambia, Botswana...

katarinaba
autor
22. máj 2025
@sowhat

po Zanzibare sa vies presuvat aj sama s miestnymi na "dala-dala", co moze byt mikrobus alebo auto co ma na korbe drevene sedenie, no necakaj komfort - natlacia tam dva krat viac ludi, ako je zvykom u nas a mozno budes sediet v ulicke na bandaske ;)
na Zanzibare zirafy, zebry atd. nenajdes - to muselo byt niekde na safari na pevnine, pravdepodobne Kena, Tanzania. Zambia, Botswana...

@sowhat dakujem