icon

Zapaľovač v lietadle

5. máj 2025

Ako to je prosím Vás u fajčiarov pri letiskových kontrolách.?Môžem mať zapaľovač,alebo zápalky radšej?
Je to náš prvý let,preto sa pýtam.
Ďakujem

Strana
z2
zobaka
5. máj 2025

nemozes mat nic, vyhodia ti to, teda v prirucnej, do kufra zapalovac mozes dat

autor
5. máj 2025
@zobaka

nemozes mat nic, vyhodia ti to, teda v prirucnej, do kufra zapalovac mozes dat

@zobaka Myslela som si a ako yto o majú potom fajčiari? Prvé čo kupujú oheň čí?

enmery
5. máj 2025

Môžeš, jeden zapaľovač pri sebe môžeš mať na palube. Nikto Ti nič nevyhodí.

autor
5. máj 2025
@enmery

Môžeš, jeden zapaľovač pri sebe môžeš mať na palube. Nikto Ti nič nevyhodí.

@enmery Ani keď je tam kov či pliešok.

zobaka
5. máj 2025

u nas na letisku je taka nadobka a tam vyhadzuju veci, je tam aj kopec zapalovacov

mamamasama
5. máj 2025

Mudrlanti nám často fajčia na záchodoch, takže prepašovať sa v bunde rozhodne dá.

zobaka
5. máj 2025

skus uvidis, tak hadam tolko vydrzis 🤔

enmery
5. máj 2025

Nie, môžeš ho mať pri sebe vpohode. Ak neplánujemš vziať plameňomet a 20 zapaľovačov na palubu. 😃

veltraud
5. máj 2025

Nikdy mi zapalovac nevzali. Mala som aj tri pri sebe a v prirucnej 🙂 ale asi zavisi od personalu...zober pre istotu nejaky lacny

autor
5. máj 2025

Tak radšej riskovať nebudem. Prvý náš let a nebudem robiť hanbu a problémy radšej a po prílete kúpim niekde 🤣

autor
5. máj 2025
@veltraud

Nikdy mi zapalovac nevzali. Mala som aj tri pri sebe a v prirucnej 🙂 ale asi zavisi od personalu...zober pre istotu nejaky lacny

@veltraud Zoberiem a nechám v aute na letisku. Vydržím dáko haha

autor
5. máj 2025
@enmery

Nie, môžeš ho mať pri sebe vpohode. Ak neplánujemš vziať plameňomet a 20 zapaľovačov na palubu. 😃

@enmery 🤣🤣

autor
5. máj 2025

Ďakujem.

kacusik69
5. máj 2025
@zobaka

u nas na letisku je taka nadobka a tam vyhadzuju veci, je tam aj kopec zapalovacov

@zobaka zapalovac prave v kufri byt nesmie, je to dangerous goods… dovoleny je jeden zapalovac na osobu NA TELE cestujuceho (vo vrecku) - na kontrole vybrat, po kontrole dat do vrecka, nie do prirucnej batoziny

kacusik69
5. máj 2025

autor - vid komentar vyssie

kacusik69
5. máj 2025
enmery
5. máj 2025

Zbytočne ste vystresovali autorku. Úplne vpohode môže mať pri sebe zapaľovač. Žiadna hanba nebude. Nesmie ho mať v kufri.

autor
5. máj 2025
@enmery

Zbytočne ste vystresovali autorku. Úplne vpohode môže mať pri sebe zapaľovač. Žiadna hanba nebude. Nesmie ho mať v kufri.

@enmery Ďakujem za radu . Nie v kufri nie skôr vo vrecku .Vezmem uvidím. Ďakujem, zlatá 😊

petamich
5. máj 2025

Lietam relativne casto, naposledy v sobotu a zapalovac nosim normalne v kabelke 🙂 v zivote mi nikto nic nepovedal.

autor
5. máj 2025
@petamich

Lietam relativne casto, naposledy v sobotu a zapalovac nosim normalne v kabelke 🙂 v zivote mi nikto nic nepovedal.

@petamich No super. Mne to napadlo len dnes a nejako som to nevedela nájsť, či je s tým problém či nie.

kacusik69
5. máj 2025

urcite mozete mat, pracujem na letisku, len na kontrole vybrat… a teda musi to byt klasicky plynovy zapalovac, nie blue flame a pod.

queen_mary
5. máj 2025

Ved a odkial letite? Aj vo viedni aj v ba sa da za kontrolou fajcit, zapalovac vam nevezmu.

bielasovicka
5. máj 2025

Tiež som mala zapaľovač, strceny v cigaretach a nič sa nedialo.

babushkaem
5. máj 2025

Ja som toez nosila v kabelke, ani som ho nevytahovala. Ved na letiskách je kopec fajčiarskych zón, vela fajčiarov, jasne, ze mozes mat zapaľovač. Ja som nosila aj tri 🤣

zobaka
5. máj 2025
@kacusik69

@zobaka zapalovac prave v kufri byt nesmie, je to dangerous goods… dovoleny je jeden zapalovac na osobu NA TELE cestujuceho (vo vrecku) - na kontrole vybrat, po kontrole dat do vrecka, nie do prirucnej batoziny

@kacusik69 heh minuly rok som si kupila na dovolenke a v kufri som ho niesla domov 😅

zobaka
5. máj 2025
@kacusik69

urcite mozete mat, pracujem na letisku, len na kontrole vybrat… a teda musi to byt klasicky plynovy zapalovac, nie blue flame a pod.

@kacusik69 citam prave, ze to nemozu byt tie s plamenometom

kacusik69
5. máj 2025
@zobaka

@kacusik69 citam prave, ze to nemozu byt tie s plamenometom

@zobaka blue flame je zakazany, ale klasicke plynove zapalovace nie… a ak sa podaril preniest v kufri, tak bola zanedbana kontrola a mohlo byt zarobene na pruser…

zobaka
5. máj 2025
@kacusik69

@zobaka blue flame je zakazany, ale klasicke plynove zapalovace nie… a ak sa podaril preniest v kufri, tak bola zanedbana kontrola a mohlo byt zarobene na pruser…

@kacusik69 zaujimave zistenie, myslela som, ze v kufri uz moze byt, ved keby to bol kvazi kufor teroristu tak je podpalubi, ovela nebezpecnejsie je podla mna ho ponechat ludom keby niekomu preplo, inak kamosom sa podarilo preniest noznicky ostre v prirucnej to tiez som myslela, ze sa nemoze

kacusik69
5. máj 2025
@zobaka

@kacusik69 zaujimave zistenie, myslela som, ze v kufri uz moze byt, ved keby to bol kvazi kufor teroristu tak je podpalubi, ovela nebezpecnejsie je podla mna ho ponechat ludom keby niekomu preplo, inak kamosom sa podarilo preniest noznicky ostre v prirucnej to tiez som myslela, ze sa nemoze

@zobaka noznicky do dlzky cepele 6 cm su tiez ok… a zapalovac v podpalubi nesmie byt kvoli moznemu vzniku poziaru, to by ste nechceli - v podpalubi je to este vacsie riziko, v kombinacii poziar a tlakove nadoby (spreje a pod. - ktore mimochodom zakazane nie su, ale urcite obmedzenia existuju) nie je moznost zasahu, kym na palube v pripade nudze je hasiaci pristroj a kvalifikovany personal… pochybila ale kontrola v tom pripade…

lusyyy36
5. máj 2025

Nosím stále so sebou a lietam často

Strana
z2