icon

Zmena odletu cez Čedok

andrejka2424
4. jún 2025

Ahojte, je tu niekto, koho v posledných dňoch kontaktovali kvôli zmene odletu? Ide konkrétne o nedeľné odlety na Krétu . -ponúknutie namiesto 11 dňového 15 dňový turnus.

gabi24
12. jún 2025

Ahojte, ja som aktualne sklamana z cedoku. Kupila som si dovolenku v termine 16-23.8 a upravili nam odlet na 0.25 23.8 rano, co mi vlastne berie poslednu noc stravenu v hotely. S reklamaciou v CK som nepochodila, tak riesim dalej. Mal niekto podobnu skusenost ?

andrejka2424
autor
12. jún 2025
@gabi24

Ahojte, ja som aktualne sklamana z cedoku. Kupila som si dovolenku v termine 16-23.8 a upravili nam odlet na 0.25 23.8 rano, co mi vlastne berie poslednu noc stravenu v hotely. S reklamaciou v CK som nepochodila, tak riesim dalej. Mal niekto podobnu skusenost ?

@gabi24 My sme mali pôvodný odlet 13.7. o 20:40 z BA, príchod na hotel okolo 2 h.ráno ďalšieho dňa a v posledný deň sme mali odlet ráno.Je to ďalej od letiska,tak by sme z hotela šli ešte pred raňajkami.Čiže z 11 dňového zájazdu by sme mali iba 9 dní.Ale prvý a posledný deň je určený na cestu, potvrdili mi to tu viaceré a aj pri iných cestovkách sa to stáva.Bežne odlet tesne pred polnocu a ráta sa to ako prvý deň zájazdu,aj keď do hotela prídeš až nadránom ďalšieho dňa.My ideme teraz s Čedokom prvý krát.Nám naopak zrušili deň odletu a pôjdeme o 4 dni skôr a bez doplatku, tak si nesťažujeme.Uvidìme po dovči.Ale to čo spomínaš je asi žiaĺ bežné.

gabi24
12. jún 2025
@andrejka2424

@gabi24 My sme mali pôvodný odlet 13.7. o 20:40 z BA, príchod na hotel okolo 2 h.ráno ďalšieho dňa a v posledný deň sme mali odlet ráno.Je to ďalej od letiska,tak by sme z hotela šli ešte pred raňajkami.Čiže z 11 dňového zájazdu by sme mali iba 9 dní.Ale prvý a posledný deň je určený na cestu, potvrdili mi to tu viaceré a aj pri iných cestovkách sa to stáva.Bežne odlet tesne pred polnocu a ráta sa to ako prvý deň zájazdu,aj keď do hotela prídeš až nadránom ďalšieho dňa.My ideme teraz s Čedokom prvý krát.Nám naopak zrušili deň odletu a pôjdeme o 4 dni skôr a bez doplatku, tak si nesťažujeme.Uvidìme po dovči.Ale to čo spomínaš je asi žiaĺ bežné.

@andrejka2424 rozumiem, bezne chodim na dovolenky cez cestovku, lenze moj posledny den pobytu, ktory mam stravit na ceste je 23.8, takze ja nemam dovod opustat hotel 22.8 🤷‍♀️

gabi24
12. jún 2025
@andrejka2424

@andrejka2424 niekomu 4dni pridaju bez doplatku a niekomu nevedia dodrzat ani zakupenu dlzku pobytu 🫣

andrejka2424
autor
12. jún 2025
@gabi24

@andrejka2424 niekomu 4dni pridaju bez doplatku a niekomu nevedia dodrzat ani zakupenu dlzku pobytu 🫣

@gabi24 Mne sa nepáčilo , keď som zistila, že o 2 dni prichádzam a ženy mi tu povedali, že je to úplne v poriadku. Že aj keď iba jednu minútu pred polnocou bude odlet, tak sa to bude rátať už ako prvý deň zájazdu. Nemyslím si, že by chceli byť takí štedrí, že len tak dajú. Možno im let.spoločnosť odriekla tie lety cez víkend, tak to bolo asi pre nich jednoduchšie ponúknuť skorší odlet, ako riešiť hromadné odstúpenie od zmluvy pri všetkých, čo si na ten termín zájazd kúpili ako my. Že nešlo o čas odletu, ale vôbec nebolo možné ten zájazd uskutočniť a teda bola chyba na ich strane., Ako vám to odôvodnili v čedoku?

andrejka2424
autor
12. jún 2025
@gabi24

@gabi24 Skús založiť diskusiu, alebo to dať na plochu, či niekto niečo podobné už riešil a či sa s tým niečo dá robiť ešte.

procrastique
12. jún 2025
@gabi24

@gabi24 V zmluve býva uvedené, že prvý a posledný deň slúži na transport, takže s tým neurobíš nič.

gabi24
12. jún 2025
@procrastique

@gabi24 V zmluve býva uvedené, že prvý a posledný deň slúži na transport, takže s tým neurobíš nič.

@procrastique to ano, ale 22.8 nie je posledny den a oni ma pre skory len 23.8 o 0.25 nutia “cestovat” o den skor a to mi nepride v poriadku

andrejka2424
autor
12. jún 2025
@gabi24

@procrastique to ano, ale 22.8 nie je posledny den a oni ma pre skory len 23.8 o 0.25 nutia “cestovat” o den skor a to mi nepride v poriadku

@gabi24 Ale to potom cestovky celkom často ''nútia'' ĺudí začať dovolenku o deň neskôr pri všetkých neskorých večerných letoch do polnoci.Tiež nesedia dni.Lebo prvý deň zájazdu si niekde ešte v BA,alebo v oblakoch a nie v cieĺovej destinácii.

gabi24
12. jún 2025
@andrejka2424

@gabi24 Ale to potom cestovky celkom často ''nútia'' ĺudí začať dovolenku o deň neskôr pri všetkých neskorých večerných letoch do polnoci.Tiež nesedia dni.Lebo prvý deň zájazdu si niekde ešte v BA,alebo v oblakoch a nie v cieĺovej destinácii.

@andrejka2424 ved prave preto by som to rada zmedializovat, toto by sa nemalo stavat a co viem tak v rakuskych ck sa to nestava, len slovaci sa nestazuju a preto to mame takto a za tie “usetrne” dni oni stihnu otocit minimalne jeden turnus navyse

andrejka2424
autor
12. jún 2025
@gabi24

@andrejka2424 ved prave preto by som to rada zmedializovat, toto by sa nemalo stavat a co viem tak v rakuskych ck sa to nestava, len slovaci sa nestazuju a preto to mame takto a za tie “usetrne” dni oni stihnu otocit minimalne jeden turnus navyse

@gabi24 Máš pravdu, aj mne to príde zavádzajúce.Myslím že niekto spomínal,že tie drahšie cestovky-Satur a Hydrotour majú väčšinou lepšie časy.My sme mali s Hydrotour v pohode.