icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

marian1215
30. júl 2019

Ahojte podelím sa s tohtoročnou cestou do BG a späť. Smer Prešov - Oradea - Cluj - Turda jaskyňa /parkovne zdarma, jaskyna a vstup do hlavnej stolne tam kde je nápis Lift/ - sigishoara - tepešov rodný dom - hrad Rupea - ubytovanie v Rotbav v lese ale super penzion. Druhý deň smer Brašov- SInaia a výstup s vozidlom na Babele a rumunskú sfingu. Cesta hore cca 35 km, potom peši asi 1,5 hodiny do cieľa. Stálo to za to. Sfinga je v nadmorskej výške 2510 m. Po zostupe som si pozrel hrad Peleš v Sinaia, pri ktorom som aj prespal. Druhý deň smer ploiešt - Bukurešť - Silistra, kompou do Bulharska. Hneď v BG výmena peňazí, kurz. 1,94. Pokračoval som prázdnou cestou cez Dobrich do Varny a obce Byala. Pri Varne som si pozrel svetovú anumáliu Pobiti Kamani, ktorá sa nachádza na jedinej bulharskej púšti. Smer domov klasika na Ruse, čakanie na most 5 minút v čase okolo obeda. Pokračoval som na to vaše slávne Vanatori Mici a nikdy viac. Prešiel som RUmunsko krížom krážom ale tam je teda najhoršia cesta v celom rumunsku. Neodporúčam. Ubytoval som sa pred cestou na transfagarasan v obci corbeni, perfektný penzion s bungalovmi hneď pri ceste. Hrad Poenari je zatvorený a asi na dosť dlhú dobu kvôli zosuvu pôdy. Z transfagarasu som sa vydal po dialnici Sibiu - Deva do obce Hateg kde som prespal. Cestou som si ešte pozrel rumunský stonehenge sarmizegetusa regia. cesta k nemu z hlavnej cesty 1 hodina, potom peši 15 min. Domov som sa vracal smerom Deva - Oradea, ale aj keď túto cestu opravujú a ide im to dosť rýchlo, odporúčam východniarom používať naďalej cestu späť smer Sebes - Alba iulia - cluj, oradea. Ak má niekto záujem o nejaké bližšie info, píš správu

bulharkaneli
30. júl 2019

@nera738 tak.ma to.mrzi že mate take skusenosti ,netreba chodit tam kde Ck ponuka lacne zajazdy, vzdy tam je bordel ,kde je vela ludi. Skuste nabuduce Byalu napriklad ,ozvite sa a doporucim lokality pripadne lepsi termin.
Ja osobne ani v Sozopole nemozem do.mora a ani v Nesebari tak je tam preludnene na moj vkus, potom si človek neoddychne a vrati sa viac unaveny ako išiel na dovolenku.

bulharkaneli
30. júl 2019

Toto je nasa plaž a je to v Bulharsku😎🍀

bulharkaneli
30. júl 2019

@majomaxo ano Slnecne jeteraz jeden velky omyl -suhlasim😟 ja si ho pamatam este z roku 1983 ked som bola tam zo školy bolo krasne...

bulharkaneli
30. júl 2019

@ddaannkkaa no tak pri varne ani necakajte ciste more.Je tam pristav a velke mesto.

simone263337
30. júl 2019

@majomaxo napis mi spravu co vlastne chces vediet o ceste. Ja roky chodim na vidin

simone263337
30. júl 2019

@bg2014 aj ja tade chodim a spokojnost

eeffka
30. júl 2019

@bulharkaneli pekne to je ake stredisko?

radom123
30. júl 2019

Byala super, more teplé a čisté, parádne vlny. Cesta 26hod s prestávkami + jedna 3hodinová na zdriemnutie. Oradea - Deva, omylom sme odbočili a je to otras, mali sme sa radšej vrátiť. Naspäť jednoznačne na Turdu. Pred Pitesti v kopcoch semafor s hodinovou kolonou, obchvat Bukurešti tiež hodina v kolone (pondelok ráno). Cestou späť by sme chceli pozrieť hrad Bran. Nejaký typ na ubytovanie v blízkosti?

wieruska1
30. júl 2019

@radom123 priamo pod branom je mnozstvo malych rodinnych kvalitnych penzionov.

radom123
30. júl 2019

@wieruska1 vďaka

bg2014
30. júl 2019

@simone263337 čau,vieš mi povedať či je po ceste v okolí alebo v Montane pumpa aby som nemusel niekde zachádzať už si nepamätám, včera som dal až po hrdlo dôjdem s nejakou rezervou do montany tam plná a zase až do oradey by som chcel dôjsť

simone263337
Autor odpoveď zmazal
bg2014
31. júl 2019

@simone263337 tam až nedojdem ,dik

simone263337
31. júl 2019

@bg2014 pumpa je asi kazde 40km...od vidinu je dalsia v Ruzhintsi, dalsia v Belothinci...vsetko hned pri ceste. Ja tankujem bud Vidin kde kuoim aj znamku alebo v tom Belothinci

simone263337
31. júl 2019

@bg2014 cestou s5 Botevgrad hned pri ceste

bg2014
31. júl 2019

@simone263337 a čo za pumpa tam je znacka

majomaxo
31. júl 2019

@simone263337 včera večer som prišiel domov išiel som nakoniec klasika cez Srbsko s prespanim v Niš ako vždy 🙂 ale napíšem ti budúci rok do Primorska skúsim cez Rumunsko 🙂

majomaxo
31. júl 2019

@bulharkaneli tak to bol ja nechápem ako sa tam môže aj niekto tešiť keď tam ide 🙂 ale tešia sa asi iba tí čo tam idú prvý krát 🙂 už nikdy viac mam žalúdočné vredy keď si nato spomeniem 🙂

nera738
Odpoveď bola odstránená
bulharkaneli
31. júl 2019

@eeffka obzorbeachrezort

eeffka
31. júl 2019

@bulharkaneli diky sak som bola min rok vedla toho 🙈

bulharkaneli
31. júl 2019

@nera738 ahoj na nasu plaz sa asi.nedostanete volne zvonku je tam straznik.ak ste tu ubytovani tak ano sprchy su pri kazdom bazene je ich 5.

simone263337
1. aug 2019

17 august chce sa pripojit nejake auto smer primorsko? Odchod z KE okolo 10.00 hodi

nera738
Odpoveď bola odstránená
adrianzke
2. aug 2019

Viete mi poradiť kde sa dá kúpiť dialničná známka v Bulharsku ( vinetka ), keď pôjdem z Constanci do Albeny ? Pred rokmi som tou cestou šiel, no nikde po ceste som nemal možnosť si ju zakúpiť a tak som musel riskovať. Cez internet si ju kupovať nechcem, pretože poplatok v banke SLSP za prevod 30 leva pýtajú jednorázový poplatok 20 EUR. Ďakujem

doly7
2. aug 2019

@adrianzke To ako ste prisiel kk tomu poplatku.Mam Slsp a uz roky kupujem dialnicne madarsku,rumunsku cez net a ziadnych 20 eur mi nikto nestiahol.Pola mna nezmysel.

adrianzke
2. aug 2019

volal som do slsp a za prevod v mene 30 leva si pýtali jednorázový poplatok 20 EUR. Ale našiel som možnosť platby kreditnou kartou, takže už som to zaplatil.

bulharkaneli
2. aug 2019

@nera738 ja neviem,asi v byale na centralnej plazi je

nera738
Odpoveď bola odstránená