Autom do Talianska - rady a skúsenosti
Ahojte,
viem ze tieto temy tu uz boli, ale kedze sa blizi leto, snad nikomu neublizia... 🙂
Chystame sa prvykrat na dovolenku autom...a prvykrat do Talianska... 🙂 chcela by som si vypocut nazrovy vas, co ste tam uz autom boli...ake strediska odporucate...My sme pozerali palmovu rievieru popripade sever Talianska. Na severe sa vsak obavam pocasia...nemoze sa stat ze tam bude zima? Prosim poradte niekto Talianska znaly... 🙂 na oplatku rada poradim s dovo v Grecku, kedze som tam bola niekolkokrat a vyskusala som si tam aj zit... 🙂
DAKUJEM 🙂
Ahoj, my sme boli minulý rok konkrétne Lignano , cesta trvala približne 10 h, pretože tam Sa platí myto , tak tam boli dosť veľké zápchy pretože my sme tam prišli nadránom, tak to nás zdržalo inak cesta ubehla fajn.išli sme po polnoci od nás. Naspäť to už bolo horšie cesta ubehla tiež celkom fajn ale išli sme cez deň, bolo dosť veľké teplo, tak sme si veľmi často robili prestávky.konkrétne tam namieste sa nám veľmi páčilo pre deti raj
My sme boli pred pár rokmi, už by som asi autom nešla, ja mám problém vo všeobecnosti obsedieť a v aute duplom. Ja by som najradšej mala prestávky každú chvíľku, len aby som mohla vystúpiť a ponaťahovať sa 😀 Ale odhliadnuc od tej cesty, Taliansko je krásne!
@sisajojo
Ahoj. My sme išli z domu okolo 18:00 a na poslednej pumpe v BA sme sa stavili dotankovali a vyrážali niečo okolo 20:00. S prestávkami sme tam došli pred 4 nad ránom, hneď sme išli popozerať pláž a s deťmi popozerať okolie. Ubytovanie sme mali až okolo obeda ale deckám v piesku a pri pláži to bolo úplne jedno. Naspäť sme oželeli jednu noc a vyrazili sme v piatok okolo 18:00 a cesty priechodné sme nikde veľa nečakali a aj nebolo tak veľmi teplo. Druhý rok sme zase zostali do soboty do večera a cestovali sme na večer a cesty tiež v pohode bez nejakého dlhého zdržania a ani teplo nebolo. Len taký pocit, že sme ubytovanie odovzdali doobeda do 10:00 a potom čo? Ale sme sa prebavili a aj pri pláži sa dalo umyť ak teda nie sú úplne malé deti sa to celkom da. Ja mám 6 a 4 toho času.
My ideme liguria - savonna, resp. Sanremo.
Ahoj, my sme boli v Taliansku autom mnohokrát, podľa mňa absolútne bez problémov, lepšie ako do Chorvátska, aj keď ani to sme nemali problém. Zásadne nevyrážame v sobotu, ale v nedeľu, alebo v pondelok - žiadne zápchy, trištvrtina cesty cez Rakúsku diaľnicu - super pumpy na prestávky, jedlo za prijateľné ceny a čisto. Boli sme aj na severe Talianska, ale Palmová riviéra je neporovnateľná, je to niečo nádherné a aj o dosť lacnejšie... Tento rok asi tiež zamierime, aj keď zvažujeme ešte Rimini - tiež veľmi zaujímavé.
@jahodka87
Výhodou bolo že k apartmánu bolo aj parkovanie, nie všade to je v Taliansku. Bývajú tam tzv. záchytné parkoviská čo si treba cenu k tomu pripočítať na pobyt. A nie vždy je to blízko k apartmánu tak aj to treba zvážiť. Toto konkrétne ubytovanie je celkom vhodné pre kamarátske rodiny. Hotely a drahšie penzióny to majú v cene, ale treba sa aj pre istotu pýtať.
@jahodka87
No to netuším ale prevažná časť cestoviek v Taliansku je tak nastavená, dá sa ísť aj na Blink a hľadať si ubytovanie ale nesie to aj riziko. Nám to vyhovovalo takto, ale treba sa opýtať v cestovke či sa bude dať. Myslím si, že vyjdú ústrety aj im ide o zákazníka. Držím palce.
@jahodka87 existuje aj stranka booking.com , kde si rezervujes ubytovanie od do....my sme spontanne typy - vzdy ideme bez rezervacii a zasadne mimo turnusov😎
@tutinka121 My len autom a ubytko zhaname my, len musime chodiť len cez prázdniny koli deťom,autom naj dovolenka 🙂
@jahodka87
My sme dopredu moc nezajednavali skôr sme vyčkali a dávali aj niekedy zľavy. Ale ako píšeš pri deťoch jeden nevie či budete zdravi, či chorí či dajú v práci dovolenku práve vtedy. Riešili sme to tak, že sme si popozerali apartmány, voľné termíny mali sme v zálohe viacej a potom podľa deti a dovolenky sme sa zariadili. Viem, že sa to potom na sezónu začne míňať ako teplé rožky, lebo viacerí chcú vypadnúť niekam za dobrú cenu a blízko tak je to na zvážení, vždy bude nejaká možnosť si myslím. Držím palce nech vám to s rodinkou výjde a nech ste spokojní.
@mikaelita zdravím my sa tam chystáme toto leto aj so synom, vtedy bude mať 9 mes. Váš ako zvládal cestu?
@ludkaz zdravím mňa by zaujímalo aké staré detičky ste mali keď ste tam boli, my sa tam toto leto chystáme malý bude mať vtedy 9 mes. Neviem ako, zvládneme cestu. More bolo čisté?
@vierka_bacik dobry den prajem. My sme vyrazili vecer okolo 11tej uz spal, sme ho preniesli. Zobudil sa o dakej 3tej ze je hladny a potom sa prebudil o pred 6tou rano a prisli sme po 7mej. Ja som sa fakt strasne bala, ze co to ide byt za horor, lebo vseeeetky kamosky ma strasili, ale naozaj super.
Aj my sme boli prvykrat ked mala Stelka 9mes.Kazdy nas odhovaral aj my sme sa bali ako zvladne cestu....isli sme na nocny spanok...takze auto ju ukolisalo..ona v nock sa budi takze aj v aute plakala,ale dala som cicik a spala dalej..naspat sme tiez sli na noc teda den vopred.A super...pri mori spinkala...more sa jej az tak nepacilo bolo pre nu chladne....deti to este tak nevnimaju tie dovolenky...ale my rodicia potrebujeme trochu vypadnut
More v taliansku je ciste....vidiet tam raky.....ale kedze je tam piesocnata plaz to robi more o nieco mutnejsie...nie ako v Chorvatsku kde je strk al.skaly
@vierka_bacik
Ahoj. My sme išli už so staršími deťmi teda necelé 3 roky a 5. Na cestu som zobrala tablet a púšťala deckam rozprávky ale nejaké hudobné hračky ako aj nejake ine hračky by boli nápomocné. Na cestu som mala náhradné oblečenie keď sa sporili som ich prezliekla, jedenie a pitie po ruke v aute. Išli sme na noc a čo to pospali. More bolo čisté ale hlavne sa deckam páčil piesok a nekonečná pláž kde sa dalo stále prechádzať. Ak ťa niečo ešte zaujíma napíš. Pekný večer.
@olgapetrikova mozete prosim poradit ubytovanie ak ste boli aj s detmi? Dakujem
Dobrý deň tento rok sa chystáme prvý krát do Talianska a chceme ísť autom bez cestovky. Odporučili by ste nám kde máme ísť kedy by bolo najlepšie ísť či júl či august hlavne kedy bude teplé more a nejaký kontakt na ubytovanie? Nie sme náročný len nech je čisto a nie je to ďaleko od pláže. Ďakujem
Dobry.Ak jazdite autom do IT tak davajte pozor lebo vam policia posle pokuty za vsetko mozne.Posledne dva roky sa totalne zblazdnil stat.Pokuty zacinaju od 167eur az po 3000eur.Ja som precestoval cele IT ale uz nikdy.V lete sme boli bologni a prisla pokutu 500eur
@alice.jant ahoj, no ja s malou dusickou by som sa chcela vybrat prvykrat sama s 3 detmi (22,12,10), autom. Pozeram, ze najblizsie asi Lignano. Alebo vedela by si nam nieco doporucit, ze kde este by sme mohli? Ubytovanie cez booking, stravu si budeme kupovat, chceme si s detmi uzit, najlepsie ak by si vedela, kde je pre tych nasich uz skoro tenegerov najlepsie ist. Dakujem velmi pekne
@alice.jant
Dobry.Ak jazdite autom do IT tak davajte pozor lebo vam policia posle pokuty za vsetko mozne.Posledne dva roky sa totalne zblazdnil stat.Pokuty zacinaju od 167eur az po 3000eur.Ja som precestoval cele IT ale uz nikdy.V lete sme boli bologni a prisla pokutu 500eur
@peterszarva tiez sa nam to stalo, dokonca po roku prisla pokuta🙈

@jahodka87
http://www.abitarelignano.it/en/affitto/?reques...