Cestovanie vlakom

drobec2886
3. okt 2017

Ahojte. Potrebujem poradit 😀 Chystam sa s detmi cestovat vlakom. Viem ze mala 2 rocna ma zadarmo a 6 rocna mam jej kupit polovicny listok alebo potrebuje preukazku?

juma2
4. okt 2017

Šup, šup to vybaviť a budete cestovať zadarmo. Iba ty si budeš kupovať lístok. Ale toto je super vedieť, nevedela som to. Aj my budeme už len vlakom sa premiestnovať, pokiaľ to bude možné🙂 Deti z toho majú aj veľký zážitok

0silvia0
4. okt 2017

@drobec2886 preukážku vybavíš behom minútky, len treba priniesť foto a rodný list alebo pas a táto preukážka bude platná až do dovŕšenia 15-tich rokov a deti cestujú zadarmo.

ibrunova
4. okt 2017

Cestujú síce zadarmo, ale lístok si musia "kúpiť". Ak idú osobákom, je to jedno, ale ak idú rýchlikom, musíš presne povedať číslo vlaku a platí to len na ten vlak.. A na každý vlak je len obmedzený počet voľných lístkov, takže sa môže stať, že bude treba kúpiť lístok..

co_co
4. okt 2017

@ibrunova aha to je tak? Myslela som, ze ked raz bude vybavena preukazka tak cestujes neustale zadarmo. Tak to nie je az take vyhodne

ibrunova
4. okt 2017

@co_co ale v poho je to,len to nefunguje tak,že s preukážkou sadneš len tak do hocijakého vlaku.

deltaa
4. okt 2017

@co_co nie je to vyhodne? a ti co si musia zaplatit sa asi cim maju odviest ked bude vlak plny bezplatiacich studentov, deti a dochodcov?

0silvia0
4. okt 2017

@co_co ak si lístok kúpiš napr. v predstihu hoci aj cez internet, určite bezplatný lístok dostaneš. Nie je kapacitne možné aby to bolo tak ako si si to myslela ty.