Chorvátsko v júni

modrobiela
28. máj 2015

Ahojte žienky,prosím poraďte...8 júna máme cestovať do chorvátska,lenže veľké teplo nehlásia.Bojím sa,že to budú úplne zbytočne vyhodené peniaze. ☹

agatky
28. máj 2015

Ahoj. A kam presne sa chystate?

modrobiela
autor
28. máj 2015

Ahoj...ideme do Pule,poraď prosím.

sandra551
28. máj 2015

Ahoj, v Pule som bola pred pár rokmi, bolo to v polke augusta. Istria je na severe Chorvátska, takže nejaké extrémne teploty sa tam prirodzene očakávať nedajú. Hlavne teda čo sa týka teploty vody. To si pamätám, že v polke augusta sme tam vydržali zopár minút vo vode... Začiatok júna je teda ešte na sever pomerne skoro, more nebude zohriate. Držím palce, nech vyjdú slnečné dni, možno budete mať šťastie!

peneloppe
28. máj 2015

@modrobiela

To nikdy nevies. My sme boli jeden rok v juni a mali sme to tak pol na pol. Teplo polo ale boli aj burky. No boli sme na ostrove takze tam je to pocasie premenlivejsie.
Predpovedi pocasia sa dnes neda verit a do juna je este daleko. Musis verit ze bude dobre pocasie. Ved teraz mame zle a Chorvatsko je podobne ako u nas tak snad sa uz otepli a vydrzi to. 🙂

jana_eyre
28. máj 2015

ahoj, my ideme 16teho do pakostane.. tiez uvazujem co robit, kedze je pocasie take ake je.. ale myslim, ze pokial sa clovek chysta do chorvatska, pocasie je vzdy riziko - boli sme raz uz aj medzi julom a augustom a bola tam zima..

raz sme isli 14juna a prve dni nam prsalo a bola zima, ale potom sa pocasie vycasilo a dokonca sme sa aj kupali.. voda bola sice studena, ale dalo sa to vydrzat - boli sme vtedy aj s 2rocnym synovcom a ten sa nestazoval.. ved aj minuly rok to bolo tak, ze jun bol uplne teply a cely jul prsalo - aspon tak si to pamatam..

ja ratam s tym, ze ak sa nebude dat kupat cele telo, decka sa aspon zahraju s kamenmi, urobime si vylety, dame zmrzku - ide uz len o tu zmenu prostredia.. my sme totiz neboli na takejto dovolenke uz 7rokov..

ale pozeram, ze ty mas uz starsiu dcerku - skus pozriet, ci niekde v okoli nie je nejaky vodny svet, ked uz nie more, mozno jej aspon tak ulahodite..

simsalabim
28. máj 2015

Chorvatsko je vzdy rizikove, co sa tyka pocasia a hlavne zaciatkom juna este more nema ako byt vyhriate, aj keby bolo slnecne a teplo. Zimu sme zazili aj na prelome jula a augusta, je to tam nevyspytatelne, ale v sezone a hlavneJUZNEJSIE je vacsia sanca, ze bude teplo. Ja zvyknem volit hotel s krytym bazenom, prave pre pripad zleho pocasia...ale uz sme kryte bazeny vyuzili aj ked bolo sialene horuco, chodili sme sa tam skryt 😉 a k moru iba skor skorej rano a podvecer.

V buducnosti by som teda zmenila termin aj lokalitu - napr. Dalmacia, hlavne severna, nie o tolko dalej od Puly, aby sa to nedalo zvladnut aj s malinkymi detmi. Teraz jedine robit vylety do okolia, pripadne navstivit nejake kryte bazeny...

agatky
28. máj 2015

@modrobiela chodim kazdy rok v tom case na Istriu konkretne do Crikvenice a este sa mi nestalo ze by nebolo teplucko. Nemusis sa bat jun je uz v Chorvatsku teply aj ked 35 stupnou necakaj 😉 More bude este chladne.

siskatan
28. máj 2015

my chodíme do Chorvátska najradšej mimo hlavnej sezóny 😉 tento rok sme sa dokonca kúpali už začiatkom mája... more síce nebolo extra teplé, ale niekedy uprostred leta býva aj chladnejšie... počasie si nevyberieš a je aj veľa iných možností čo robiť, ak sa nedá kúpať 🙂

andyndy21
28. máj 2015

My ideme 20. juna na Krk s rocnym synom a chodievame vzdy posledny junovy tyzden a to uz byva teplo aj more celkom teple..takto zaciatkom juna skor lietadlom niekde juzne do grecka. Uvidime ci nam vyjde pocasie, ale my to mozme za min. poplatok stornovat, kedze si bookujeme hotel priamo sami..Takze ked bude zla predpoved, stornujem to.

zuzul30
28. máj 2015

my ideme koncom júna do Tučepi a tiež mám obavy ako to bude s počasím a aké bude more ☹ . Pred dvoma rokmi sme boli v tom istom čase na Hvare a počasie bolo krásne, more síce trošku chladnejšie ale mali sme aj bazén k dispozícii kde sa deti vybláznili🙂. Tak už nám ostáva len veríť, že sa počasie umúdri a budeme mať krásnu dovolenku, lebo si neviem predstaviť, že idem k moru a nebudem sa tam ani kúpať :(

jana_eyre
28. máj 2015

@modrobiela inak pozri co mi tu na MK vcera niekto poradil..

http://www.livecamcroatia.com/

womankc
28. máj 2015

@modrobiela http://www.accuweather.com/sk/hr/pula/113046/ju... pozri toto, zlé to nebude , ale vyhriate more tam asi moc takto začiatkom sezóny nebude, ono ak by bol slnečný teplý apríl máj tak by to bolo lepšie, tie morské prúdy proste neokafreme

katinka71
28. máj 2015

my tiez ideme 5.6 do Crikvenice a potom sa presunieme cez Krk na Mali Losinj,ja si nerobim starosti ze sa nebudeme kupat v mori ,bude tam bazen s morskou vodou,hlavne nam ide morsky vzduch a zmenu klimy,boli sme pred 3 rokmi aj koncom maja a bolo teplo

katinka71
28. máj 2015

@womankc no keby tak ostalo podla predpovedi tak bude pre nas ok pocasie,mame v plane cykloturistiku po ostrove berieme malemu bicykel,my si poziciame tam,maly bude mat animacie ,a ked sa bude dat kupat bude super je tam morska voda v bazenoch,nas je otuzily my sme boli na vonkajsom kupalisku v alpach ,inach chodime aj v zime sa kupat vonku ,sama som zvedava ako to dopadne uz buduci tyzden budeme pobaleny takyto cas

womankc
28. máj 2015

@katinka71 tak nech vám to dopadne dobre, ja si myslím, že si to užijete . Ja osobne uprednostňujem južnú dalmáciu, tam je to počasie predsa o trochu stabilnejšie . Ale boli sme aj napríklad posledný augustový a prvý septembrový týždeň v Tučepi a bolo tam nad 30 stupňov celý čas a more ako káva , akurát v noci boli veľké vetre. No a domáci nám hovorili, že sme chytili krásne počasie že v júli a kúsok aj auguste bolo veľmi chladno a pršalo a to nám tam potvrdili aj jedny slováci, že sú tam druhý raz , lebo že ten prvý raz nemali z toho nič.............
a aj sme už zažili krásne teplé počasie, ale veterno a chladné prúdenie mora, že mi tŕpli kotníky 😀 ale aj toto vštko patrí k životu 😅

asocial
28. máj 2015

@modrobiela my sme boli na krku dvakrat prvy tyzden v juni a bolo super..dost teplo..ano, more malo 21 - 22 C, ale to nam stacilo..minuly rok sme boli v juli v poreci, uz aj s malym, voda nebola o nic teplejsia, no nechcel do vody aj tak..tento rok, kedze vieme, ze do vody nebude chciet (nechce ani do bazena s 28C, iba do teplej vody), ideme 12. juna do Slovinska.
moji rodicia mavaju v juli v strednej Dalmacii 26 C vodu, no minuly rok nemali dobre pocasie a mali 18C..
takze nevyberies si..urcite s abudete mat dobre,a j ked more nebude este take teple..

modrobiela
autor
28. máj 2015

Ďakujem žienky,urobila som iba dobre,že som tu dnes napísala,každá z Vás mi niečo dala a ja tú dovolenku nevidím až tak čierno už.... 🙂

peneloppe
28. máj 2015

Chorvatsko je nadherne, tam je vzdy co robit, co pozerat, takze aj keby ste mali 1-2 dni mimo plaze, urcite si to uzijete. 🙂

stanislavao
28. máj 2015

@modrobiela bohuzial, pocasie sa kupit neda,. ani predpovedat. zima tam uz nieje, aj sa opaluju, voda ma 20 stupnov. za tyzden este moze byt o 1 stupen teplejsia. chorvatsko je krasne a ked sa nebude dat kupat, budete spoznavat krajinu, okolie, chodit na vylety.

womankc
28. máj 2015

@modrobiela aj mne vychádzajú škaredé dni cez dovču v júli, ale mne to nevadí , sa nadýcham toho vzduchu prejdem sa po pláži, niekam sa vyberieme na výlet , hlavne zmeniť miesto a vyčistiť hlavu .

myriada
1. jún 2015

@modrobiela hlásia horúčavy na ten termín keď idete neboj, aj my ideme v piatok a hlásia cez 30 stupňov, až do 34 stupňov