Do Grécka autom

janinamojka
19. apr 2018

Mate niekto skusenosti ist .na dovolenku do Grecka na aute??ako dlho trvala cesta,aka bola,kam ste isli??kamoska takto cestovala s rodinou pred dvomi rokmi a nevedeli si to vynachváliť..napiste vase skusenosti..

nicoli02
19. apr 2018

fúú a to sa ti tam chce ísť autom? bude to aj na celý deň, takže neviem, podľa toho aké máš malé deti

korunka1
19. apr 2018

Ide o to, či rada šoféruješ alebo sa len vezieš. Veľa za a veľa proti. Lacnejšie v porovnaní s leteckou prepravou, uvidíš nové štáty,mestá,prírodu. Podľa toho kam, ale dhááááááááááááááááá cesta. My sme išli na Chalkadiky, nocľah sme mali v Srbsku. Záleží aj či ideš sama, či ďalšie auto nebude stáť na každej pumpe. O prechodoch cez hranice nevraviac. Pre šoféra určite únavné.

3009
19. apr 2018

My sme boli minulý rok v Paralii. Prespali sme v Srbsku v Niši aj na ceste späť a úplne v pohode. To sme mali dve deti 10 a 2,5. Ono to závisí od šoféra, či to nie je na neho veľa. Ale cesta fajn, až na tie prechody, kde sa čaká. Ale to sme zažili aj rok pretým, keď sme išli autom na Slnečné pobrežie - najhoršie boli tiež len prechody cez hranice. Zasa je to výhoda, že zastavíš kde chceš, vidíš peknú prírodu. Všetko má pre a proti.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beky1813
19. apr 2018

Rodicia chodia kazde leto. Vzdy idu tak, ze si naplanuju prespatie a pauzu na 2-3 dni. Viac vidia, zaziju. Tohto roku idu do Rumunska

vevesh
19. apr 2018

My ideme autom do talianska a potom lodou do jedneho z greckych pristavov- bud z benatok, ancony alebo bari - cesta trva 5-6h benatky, cca. 14h na lodi do najblizsieho pristavu a potom uz ste v grecku a zalezi na dalsej destinacii.

asteri
19. apr 2018

Ahoj, my chodievame autom pravidelne. Cesta je dlha, hranice a mytnice plne, je to ozaj vycerpavajuce ale ked uz sme tam, na vsetko zabudneme ... Najkratsie nam to trvalo 17 hodin ale my chodievame na opacnu stranu ako su Chalkidiky, krizom cez cele Grecko. Najviac sa nam osvedcilo vyrazit v nedelu podvecer, to tie hranice nie su az take plne...

sara07
19. apr 2018

bola som raz a nikdy v živote, je to dlhé , cesty hrozne, občertvit nikde poriadne, viac stahaná z cesty ako oddychnutá, do grecka autom / autobusom ani keby mi zaplatili všetko a vreckové pridali

hettinka
19. apr 2018

@janinamojka pri cenách leteniek sa to neoplatí, strašne ďaleko je to sa trmácať. Ja by som to nedala, "hranicu bolesti" mám na 1000km, čo je nad, robíme s tranzitným prespávaním (aj juh HR napríklad)

janinamojka
autor
19. apr 2018

My sme zas take dobrodruzne typy aj s detmi 🙂 detom sa najviac rata to dobrodruzstvo po ceste,samozrejme ze im musime stat na kazdej krizovatke 🙂 🙂 Do talianska na juh sme isli 18 hodin,ale toto by asi na dlhsie bolo..

korunka1
19. apr 2018

No ak takéto cesty deti zvládajú a tebe to nevadí, tak nie je čo riešiť. Ja osobne by som už takto nešla. Ináč cesta cez Macedónsko smer tam bola prenádherná.Na benzínke nám ku fĺaške vody dali aj algidacke kalipo..len som čumela.Cestou späť sme zašli do jedného vinárstva a nakúpili si fajnové vinko.Pekné spomienky sú, ale či tá cesta ...2 dni tam a 2 dni späť...s prespaním...stála zato 🤔🤐🤕

louloudi
19. apr 2018

Pred pár dňami som absolvovala cestu cca 14 hodín, ale fakt únavne

janinamojka
autor
20. apr 2018

@korunka1
@louloudi a kde presne ste boli??

korunka1
20. apr 2018

@janinamojka Na tom prvom "prste" ..stredisko Siviri. Pláže a voda neskutočná, ak by som sa mala niekam vrátiť, tak sem.

wieruska1
20. apr 2018

Letenky do grecka zozenies na prazdniny do 80€ (laudamotion) , auto prenajmes od 120€ na tyzden. Ak nie ste 6 clenna rodina neverim ze cena autom za predpokladu, ze nemate benzin zadarmo vas vyjde lacnejsie. Plus tak dlha cesta v teple v aute, ciste psycho s detmi.

vedama
20. apr 2018

Klobúk dole úprimne 🙂 že sa dáte na tak dlhu cestu s deťmi - ale zase keď deti sú v pohode a baví ich to tak potom super. My sme sa tiež tento rok zahrávali s touto myšlienkou autom do GR s prespanie v Srbsku ,ale pri našich 2 deťoch vylúčené😬. Nakoniec sme zohnali lacné letenky do thessalonik a cez CK berieme ubytko bez stravy (dcéra je celiatik) v Paralii+ požičiame auto na cely pobyt - to nás vyjde rovnsko ako keby taxíkom tam a spat - mame ho k dispozícii .(4 osoby cca 1300€ -1noc thesaloniky+9 noci paralia+letenky - bez autá zatiaľ)
A s autom to má vxhody - môžte kdekoľvek vyletiky robiť - sú tu krásne zátoky ...

vedama
20. apr 2018

@wieruska1
Áno na letenky za babku teraz tak ponúkajú - Ryanair má nejaký podiel v laudamotion - ale tuším len 7 noci sa mi zdá. Ale aj to sú lákavé ceny super, a rozne destinácie ...😁

mony219
21. apr 2018

My sme cestovali s manzelom a rocnym synom z Nemecka na Slovensko a potom do Grecka (manzel je Grek a zijeme v Nemecku) a vsetko v pohode. Zo Slovenska do Grecka jednoznacne odporucam noclah v Srbsku, inak je o privela nielen na vodica ale aj na dieta. Mat vlastne auto na dovolenke je vyhoda, letecky sa treba vzdy obmedzovat v tom, co sa da zbalit.

vevesh
21. apr 2018

@wieruska1 letecky je to ovela drahsie ako autom - ak kupim to ,co si ty napisala pre 4 clennu rodinu, tak das za 7 dni 1100e, podla toho, co najazdite. My natankujeme auto celkovo za cestu aj pobyt 4x (200e) a prechod lodou mas tam aj spat uz od 80 e tam aj spat, s kabinou od 200e.

wieruska1
21. apr 2018

@vevesh letenka 4x 100€ Ale teraz boli aj za 65€ na osobu, auto 120€ na tyzden, benzin nech 80€. Spolu 600€. Nepocitas myto plus nejaky koeficient straty casu.

janadeni
23. máj 2018

@vevesh prosímta možem poprosit viac info o ceste lodou 🙂 dakujem

vevesh
23. máj 2018

@janadeni a co konkretne by si chcela vediet?

janadeni
23. máj 2018

Kolko to stojí lodou...planujeme ist autom no toto ma zaujalo aspon si muz oddychne. Ako sa vola prístav a podrobnosti 🙂

janadeni
23. máj 2018

Da sa ze tam nastupime autom a prevezieme sa lodou do grecka

vevesh
23. máj 2018

@janadeni no zalezi ako si to naplanujete- odkial a kam chcete - trajekt do grecka chodi z talianskych pristavov benatok, ancony, bari alebo chorvatskeho splitu (sa mi zda ze mozno aj zadar?). Z tychto pristavov sa zvacsa ide do ecoumenista, korfu, patros, atd.- tych ostrovov je fakt vela, si to musite pozriet kam chcete ist. Da sa aj cez google maps, ked si zadas meno pristavu, tak ti ukaze trajekty ciarkami odkial sa kam po mori mozes dostat. LIstok si kupis normalne v cestovke, cez net, na mieste. AK budete kupovat na mieste, je mozne ze sa v dany den nezmestite na trajekt (ale na druhy den urcie najdete miesto) a budete musiet na mieste prenocovat. Hotel si takisto najdete priamo na mieste v pohode. Na lod mate viacero moznosti miest- na sedenie (tie su za 5-10e na dospelu osobu, ale pripravit sa na to, ze tam nie je ventilacia), na lehatka (to su specialne sedacky, kde je ventilacia- za 15e/os.)- tieto maju spolocne zachody a sprchy. A potom su normalne kajuty a tie sa pohybuju rozne (zalezi od toho ,co je volne, kedy kupujete a aka kajuta- s oknom, bez okna, kolko lozkova)- niekedy sme zaplatili 40e, raz sme davali 600e. Samozrejme auto sa plati od kubatury a dlzky- to sa da pozriet na nete, kolko to bude, ale nie je to vela. A spolocnosti na prepravu je tiez vela- najcastejsie chodime bud anek lines alebo superfast lines.

matabb73
23. máj 2018

My sme boli a bolo to fajn. Dcéra mala vtedy 7 rokov a cesta tam bola úplne bez problémov. Cez booking som objednala prespanie v Srbsku. Cesta tam trvala asi 19 hodín čistého času, nenaháňali sme sa, išli sme v kľude. Späť to bolo komplikovanejšie, lebo nám dcéra zvracala, začalo to ešte v Grécku, niečo jej zaškodilo. Takže sme často stáli, ale aj tak to trvalo len 18 hodín. Kamarátkin muž to dá aj za 15 hodín. Späť sme neprespávali, tak to bolo únavnejšie. Pozrite si stránku recko-autem.cz. Tam si ľudia vymieňajú skúsenosti. Aj to, aký priechod je práve plný sa tam dozviete. My sme išli cez Horgoš 2-to je taký vedľajší a vôbec sme nečakali. Ísť autom má tú výhodu, že potom sa môžete chodiť kúpať kdekoľvek a obehať krajinu.

janadeni
23. máj 2018

@vevesh aha dakujem no naša zastavka je Volós.
Malá ma 17mesiacov tak preto zvažujeme ako no cesta autom by nam mala trvat 14h tam ked vyrazíme okolo 3h a to prespia cestu.
Dakujem za radu popozeram to 🙂

janadeni
23. máj 2018

@vevesh este prosim ta kolko Vam trvalacesta?

vevesh
23. máj 2018

@janadeni my sme si vzdy vyhladali taky trajekt, aby sme boli skoro rano v grecku. Z benatok - okolo obeda sme nastupili na lod a nad ranom sme boli v grecku, z ancony v podvecer a tiez nadranom v grecku. Rozne trajekty idu roznou rychlostou- podla velkosti trajektu, nakladu- na nete su rozpisy presnych casov z pristavu do pristavu.

albena
17. jún 2018

My ideme 1.7. do Grécka...na Chalkidiky Pefkorhori...máme nocľah v Leskovaci v Srbsku (50 euro pre 3+1 s raňajkami) a v Jagodine na ceste späť za 70 eur s raňajkami (cez Booking). Ja osobne neodporúčam ísť bez nocľahu..ale tak ak sú dvaja šoféri OK...ale naozaj je lepšie si cestu rozdeliť, Cez deň je cesta menej únavná, menej nebezpečná a človeku rýchlejšie uteká pri obzeraní prostredia a krajiny... Pred 10 rokmi sme boli v Parálii, vtedy sme šli na ful...tam 21 hodín s prestávkami a naspäť cca 17-18 h..už si celkom nepamätám. Už by som takto nešla 🙂 . Prajem všetkým peknú dovolenku. 😎

najinka
17. jún 2018

Ja som bola v grecku autobusom, z bratislavy, 30 hodin 😭 katastrofa..autom to bude asi trochu kratsie, ale aj tak strasne dlho..