Dovolenka Čierna hora

janinamojka
16. jan 2018

Mate nejake skusenosti,kam na dovolenku v Ciernej hore?Konkretne miesta,skusenosti?...chceme ist autom prvy krat,nepozname tuto krajinu..dakujem.

janci05
16. jan 2018

Ahoj. Ja som bola v meste Bar, ale autobusom. Bolo to už dávnejšie, ale bola som spokojná.

stanislavicenka
16. jan 2018

Ahoj, my sme tam boli na dovolenke v 2013. Krajina krasna, naozaj. Boli sme s cestovkou, ubytovanie nic moc, ale je to tak, ze standard 3 hviezdy je iny tu ako tam. A teraz miesto, my sme boli v Budve. Este predtym bola zastavka v jednom pristsvnom.meste a boli sme radi, ze sme si nevybrali to. Budva bola pekna, az na smeti. A plaze spinave, plne ohorkov a podobne. Co sa tyka smeti, asi si na poriadok nepotrpia, lebo to bolo aj pri toaletach, alebo restauraciach pri plazi. A toalety boli samostatne, nue v ramci restauracie. Sice na hlavnom pobrezi holi plaze hnusne, tam sme sa ani nekupali. Kazdy den sme sa clnom preplavili na blizky ostrov a kupali sa tam, tam boli aj piesocnate plaze a nadherne cisto. Aestesme navstivili jednu plaz, sli sme miestnym busom, je to najkrajsia plaz v ciernej hore a naozaj taja bola, uzasna, cista, krasna a prazdna. Kedze tam nebolo ubytovanie a dalo sa tam dopravit iba busom, alebo autom, bolo to ako na samote, ziadne tlacenice, po cely den. Cisty piesok, cira voda, jedlo, pitie, parada. Aj zabava. Este poznamka, doprava v tejto krajine je ako v kocurkove, kazdy vytrubuje a nikto sa nikam neponahla, asi je to tak v kazdej primorskej krajine, kde je dlho svetlo a vsetci maju cas. Neviem, ako sa pomery zmenili, ale najviac hosti bolo z Ruska, bohaci a zbohatlici, ktori sa nevedeli spravat. Inak, budva felmi pekna, rozrastalo sa to tam, kusok sa dalo prejst do ineho.mesta, blizko toho znameho ostrova, kde su naj plaze za poplatok 50 eur. Ak sa radi bavits, v Budve je dost bohaty nocny zivot.

silva2305
16. jan 2018

Ahoj, my sme tam boli tiez autom ale cez cestovku v roku 2011. Boli sme ubytovany asi 15 km od mesta Tivat, volalo sa to Plavi Horizont ***. Ale pokial viem, tento hotel mal byt dalsimi rokmi prestavany nejakym sejkom na ***** hotel. Plaz tam bola nadherna, ocenena aj modrou vlajkou, nachadzala sa v zatoke, cize voda bola tepla, aj pristup do mora bol pozvolny, takze pre 6-rocnu dcerku super. Plaz poobede stale chodili cistit. Vacsina turistov Srbi, Rusi. A co sa tyka dopravy, je pravda ze ony sa tym vytrubovanim aut zdravia- aspon tak nam miestni vraveli. Odporucame aj navstivit poloostrov sv. Stefan. Je to bývalá rybárska dedinka a teraz je najluxusnejším a najzaujímavejším hotelovým mestečkom na východnom pobreží Jadranu. Nachádza sa asi 10 km juhovýchodne od známej Budvy, tesne pod jadranskou magistrálou, na malom skalnatom polostrove, ktorý je spojený s pevninou úzkou piesočnou šijou. Najluxusnejšia hotelová osada sa nezadržateľne rozrastá a predovšetkým náročnými turistami sú neustále obsadzované voľne dostupné apartmány na priľahlom pobreží piesočnej šije vedúcej od polostrova. Vstup do tohto hotelového mestečka je teda pre ľudí, ktorí v ňom nie sú ubytovaní, zakázaný. Napriek tomu má pri tomto prominentnom ostrove možnosť sa vykúpať aj obyčajný smrteľník, pretože kúpanie na plážach pred ostrovom je prístupné aj verejnosti. Odporucame tiez navstivit aj Boku Kotorsku, je tam nadherne. Jedná sa o najväčší záliv Jadranu prekrásnu prírodu a historické budovy, ktoré tu zanechali už starí Rimania.

majkeel
16. jan 2018

Cierna Hora - Durmitor - Zabljak (hory)
Ulcinj, Budva, Kotor (more)
Chorv. - Dubrovnik

caray
17. jan 2018

my sme boli asi 5 rokov dozadu tiež autom v meste Ulcinj. keďže sme v tej dobe mali veľké rodinné auto dosť nám robilo problém, že uličky sú tam na niektorých miestach fakt extrémne úzke takže na to si treba dať pozor a pripraviť sa ale inak ja to hodnotím ako super dovču. vtedy nas štyroch vyšlo ubytovanie v historickej časti mesta (na skale v krásnych kamenných domoch) na tri týždne ako camp v chorvátsku na 10 dní takže veľmi dobré ceny. milí ľudia, nemali problém ani s nemčinou ani s angličtinou, krásne pláže, niekde preplnené ale to skôr tie väčšie v strede mesta, ak pôjdete na tie menšie nie tak v centre tak tam krásna čistá voda a skoro žiadny ľudia, ja mám dobrú skúsenosť 🙂