Lyžovačka v Dolomitoch

lusiena
27. jún 2016

S manželom plánujeme lyžovačku v Dolomitoch. Ktoré lyžiarske stredisko odporúčate? Najlepšie také, kde sú aj čierne zjazdovky... Prípadne dobré ubytovanie za dobrú cenu?
Ďakujem za každý tip... 🙂

tilly
27. jún 2016

nooo, v taliansku su velmi mierne zjazdovky, co by inde bola este slaba modra, v taliansku je uz cervena, co by inde bola cervena, tam je uz cierna... najznamejsia cierna je sasslong, je to zjazdovka svetoveho pohara, ale kedze ja som ju presla bez zapistania, tak to az taka cierna nie je 😀 ja zidem vsetko, ale zvyknem pindat a pistat, bojim sa 😀
Ja odporucam klasiku sella rondu, ale s tym, ze treba aj okolite strediska pozriet, tie, co su na sella rondu napojene, napr. seiser alm, korvara, arraba a pod. urcite treba zazit sella rondu v oboch smeroch, je to super, ale byva aj dost plna, co teda taliansko su skor prazdne zjazdovky, na sella ronda sa zvykne aj cakat na vlekoch, my na to nie sme zvyknuti, tak nase decka dost protestovali, toto ma tak celkom odradza, ale ideme aj buduci rok urcite tam.

mame odskusane aj ine talianske strediska, aj rakuske, aj svajciarske, pytaj sa, ked ta bude nieco zaujimat 😉

ulicnalucka
6. feb 2024

AHOJ Tilly. Veľmi pekne by som ťa chcela poprosiť, o odporúčanie kam do Talianska na lyže, deti super lyžuju 7 a 10 ročné, ale ja potrebujem mierne modre a siroke, som zaciatocník, a dostavam odporucanie na Tonale , ale čím viac názorov tým lepšie. Veľmi pekne dakujem.

tilly
6. feb 2024

@ulicnalucka mne osobne sa tonale nepáčilo. Akože svahy fajn, ale mestečko špinavé a onicom. Ale boli sme pred 10 rokmi, takže sa mohlo zmeniť. Ja mám najradšej seiseralm v Taliansku, stredisko, kde sa vyblaznia aj deti plus sa dá dostať na sellarondu odtiaľ a cesta tam nie je taká morda, ako do tonale a celé je to také civilizovanejsie.
Ešte livigno je super, krásne mestečko, perfektné vyžitie, ale tá cesta 🙊

ulicnalucka
8. feb 2024

@tilly dakujem velmi pekne. Pomohlo mi to.