Lyžovanie s deťmi - tipy na lyžiarske strediská

liviadanova
25. nov 2018

👉 Tipy na lyžiarske strediská
👉 Odporúčania na kurzy pre rodiny s deťmi
👉 Ubytovanie blízko lyžiarskych stredísk
👉 Rady a iné informácie ohľadom témy

Vopred veľmi pekne ďakujem za užitočné príspevky 😉😊

liviadanova
autor
25. nov 2018

Ahojte, sme úplní začiatočníci, rozumej nikdy sme nestáli na lyžiach. 😁 Naša dcéra má sen - naučiť sa lyžovať. A tak hľadám a hlavne pýtam sa Vás na osobné skúsenosti ako začať a hlavne kde. 😉Ďakujem za rady. 🙏

hettinka
26. nov 2018

@liviadanova my chodíme do Poľska, oblasť Wisla, Istebna. Je to tam aj pre začiatočníkov, vybudované, požičovne, lyžiarske školy a ceny normálne.

www.istebna.org

pininka
26. nov 2018

My chodíme na roháče, vždy sa tam úžasné lyžuje, ale pre začiatočníkov sú aj iné,menšie strediská. My tam chodíme aj kvôli tomu že v cene ubytovania máme aj skipasy.

liviadanova
autor
26. nov 2018

@hettinka Ďakujem a ako sa dohovoríte?

hettinka
26. nov 2018

@liviadanova však slovensky a rukami nohami 😂. Ale je to v pohode, my tam chodíme aj v lete, pár slovíčok sme už pochytili. Platíme kartou.
A na začiatok sme si výstroj požičiavali priamo tam na svahu, až neskôr kúpili vlastne lyže.
Ešte mi napadla Jasenska a Valčianska dolina. Aj Ždiar Strednica vyzerala celkom ok.

hettinka
26. nov 2018

@pininka tie Rohace má zaujali, daj tip na ubytko.

pininka
26. nov 2018

@hettinka my tam chodíme už 4 rok, nemôžem si to vynachváliť. Pozri cez net hotel Tatrawest a tam si daj na akciu, alebo pobytové balíky. My ideme na 5 dní, čiže 4 noci a 5 členka rodina platime 608.

liviadanova
autor
28. nov 2018

@hettinka skôr som myslela ako to inštruktor vysvetlí dieťaťu čo má robiť keď je prvýkrát na lyžiach 😉

mmmzm
28. nov 2018

Lučivná pri Svite.......

hettinka
28. nov 2018

@liviadanova to mladý dostal rýchlokurz poľštiny.

maria.vinea
28. jan 2019

@liviadanova skvele stredisko je Žiar Dolinky, a najme lacné

majal
28. jan 2019

donovaly su uzasne pre zaciatocnikov a male deti. je tam taky detsky park kde ucia deti instruktori lyzovat

jeanettka
28. jan 2019

ja chodim do polska, Tylicz ski a Masterski

liviadanova
autor
29. jan 2019

@majal Ďakujem pekne. Cenovo sa to tam pohybuje ako prosím?

adalea
4. feb 2019

@liviadanova idealne ski makov, boli sme tam minuly rok, dcera (vtedy5r) sa tam naučila lyžovať. Je to malé stredisko, úplne pre začiatočníkov, super lyziarka škola. Tento rok sme tam cez prázdniny nenašli ubytko, preto ideme na Donovaly, dcera ešte potrebuje inštruktora (doladiť techniku), ale bojím sa, že to bude hlava na hlave

hettinka
4. feb 2019

@adalea my sme tam boli teraz cez polročne razdniny, už ráno natresk, sme sa otočili a šli do Poľska.

adalea
4. feb 2019

@hettinka fakt? My sme boli cez jarné a bolo super. Tak sme asi mali šťastie. Na Nový rok sme boli vo Valči a to bola plnka strašná, 20-30 minút čakania na malú pomu, potom z nej malá spadla a mohli sme čakať zas...

oklap123
4. feb 2019

my sme velke chvaly poculi na Ski Opalisko v Zavaznej porube, velmi mily a ochotny personal a instruktori https://www.megaubytovanie.sk/lyziarske-stredis...

ivana11155
4. feb 2019

@liviadanova Rohace su aj pre uplnych zaciatocnikov - dole - malicky vlek na uplnej rovinke pre dieta, ktore vzivote nelyzovalo. Hore - po vyvezeni lanovkou - je idealna lyzovacka aj pre pokrocilych lyziarov.

@hettinka - ja odporucam penzion Pribisko - je to v Zuberci v lokalite smerom k Spalenej - aj pri ubytovani na jednu noc mate zlavu na skipasy. 2x2 APT alebo 2x dvojpostelova izba stoja rovnako. V tej istej lokalite penzion Antares - je velmi pekny - ale uz o cosi drahsi/neviem ako je to tam so skipasmi tohto roku. A aj spominany Tatrawest je na tom istom mieste - tam sme este neboli - ale z pocutia od kolegov viem, ze izby skromnejsie, ale dobre varia+zlavy na skipasy.

ivana11155
4. feb 2019

@liviadanova a este ma napadlo, pre uplnych zaciatocnikov je Jakubkova Luka v Starom Smokovci, to je tiez uplna rovinka.

hettinka
4. feb 2019

@ivana11155 my bývame na Kysuciach, takže lyžovačku dávame zvyčajne bez ubytovania, ale aj tak ďakujem za tip 😀

pininka
4. feb 2019

@ivana11155 teraz sme odtiaľ prišli. Chodíme tam už 4 rok. Je to parádny hotel za smiešne ceny, nikto nerieši kde a koľko a čo sa pije a je, a čo robia deti. Áno je ešte z čias socializmu, ale izby sú prerobené a dosť veľké. Bratranec mal teraz 1ku plus prístelka a bola to ako dvojka v inom hotely s veľkou chodbou. V slávnom hotely fis na Štrbskom sme boli v horskej kritici a jedlo sa nedalo ani porovnať. Pribisko je tiež fajn.

pininka
4. feb 2019

@ivana11155 ozaj koľko vás to vyšlo v Tom Pribisku a aku ste mali zľavu na skipasy? My by sme tiež radi skúsili aj niečo iné pozrieť, hoci na budúci rok sme si už zasa rezervovali tatrawest.

vulka
4. feb 2019

@liviadanova SKI Uhliská - Nižná na Orave. Super ceny v porovnaní s Roháčmi, začiatočnícky vlek, inštruktori, ubytovanie priamo na svahu.

namarie
12. feb 2019

Ahojte, máte niekto nápad kam ísť tento rok na jarné prázdniny na lyžovačku, tak aby tam na 100% aj bolo dosť snehu a ubytovanie ešte dostupné? Neskoro sme sa nejako zobudili tento rok. Dcéra je začiatočnícka, lyžovala len cez Vianočné prázdniny necelé dva týždne...

hettinka
12. feb 2019

@namarie my ideme ro hotela Amália v Tatrach, vedľa je malinky svah Greguska Ski a ak tam sneh nebude, hore v Lomnici snáď ešte bude. Len tie ceny...

zofiac
12. feb 2019

Tiez odporucam Lucivnu, obytovani sme boli v penzione Lucivna a teraz maju na zlavomate zlavu. Este super pre zacinajucich su Tale, byvali sme v penzione Bystra.

henibeni
13. dec 2023

@jeanettka Dobrý večer, prosím Vás a kde sa ubytujete? Dakujem.