Máte skúsenosti s dovolenkou v Zatone v Chorvátsku?

katinka84
3. apr 2019

Ahojte. Rada by som sa informovala či ste boli niekto na dovolenke v Zatone v Chorvátsku (nejdeme do rezortu ale na súkromie) Rady by som sa spýtala ako hodnotíte samotnú pláž / či nám treba obuv do vody pre deti) Ako je to s obchodom Zatone teda či je tam nejaký supermarket? Čo odporúčate navštíviť (nejaký výlet) do okolia? A aký máte pocit zo samotného Zatonu ? Ďakujem za každý príspevok a radu.

misica16
3. apr 2019

@katinka84 ahoj my sme boli asi 7 rokov do zadu. Je to male mestecko tiez sme boli sukromne, ubytko bolo pekne ... Chodili sme do takeho maleho obchodiku, nepamatam si ci tam bol aj nejaky market ... Plaz je tam taka uzsia popri ceste... Su tam kamene takze obuv sa asi zide... Nebolo tam zle ale nie je tam moc kam ist ... Na zaciatku zatonu je ale take centrum ci ako by som to nazvala neviem kolko sa tam plati vstup ale my sme tam boli kuk a tam je to super. Pre deti animatori, maju pieskovu plaz, vodne sporty a tak. stoji za vyskusanie 😉 my sme potom chodievali tam, ale tak bolo to uz davnejsie, takze je dost mozne, ze sa to tam aj pomenilo 😉

ellaafi
3. apr 2019

@katinka84 my sme boli minulý rok kúsok od Zatonu - Vir. V Zatone sme boli len na jednodňovom výlete. Bolo tam fajn ale zdalo sa mi toto miesto také "preludnene". Možno ten pocit len preto, lebo Vir bol podstatne kľudnejší a v tom čase sme so synom (2r) hľadali niečo kľudnejšie. Čo sa týka obchodov určite je tam veľký "konzum", nejaké menšie potraviny a také miestne stánky s ovocím, zeleninou, pekáreň.....
Obuv do vody určite aj pre deti aj pre dospelých.
A v blízkosti je aj veľmi pekné historické mesto Nin, a tu sme boli na jeden deň vyskúšať piesočnu pláž.

diewcatqoo
4. apr 2019

@katinka84 ahoj, my sme boli taktiez na Vire, 2x, co je kusok od Zatonu. Sestra bola v Zatone, ubytovana v sukromi a chvalila si - idu opat aj tento rok.
Co sa tyka obchodikov, su tam pekarnicky a male obchodiky s ovocim, zeleninou, suvenirmi... smerom na Nin je velky supermarket. Supermarketov je po okoli (Nin, Vir, Zadar...) dost, takze nejake obavy nie su na mieste 🙂 co sa tyka plazi, tak su kamienkove a v niektorych castiach byvaju v mori jezkovia. Takze obuv urcite odporucam.
Na vylet chodte urcite na Nin, je to historicke mestecko a okrem ostatnych pamiatok je tam aj zaujimave muzeum soli. Na Nine je aj liecive bahno, ktorym sa mozete natriet. Chodte pozriet aj na Vir a do Zadaru.
Musim ale za seba podotknut, ze pre mna tato oblast nebola az tak zaujimava a uz tam asi nepojdeme. Ale mame rodinnych prislusnikov, ktori chodievaju len tam do okolia Zadaru dlhe roky a su spokojni. Takze pre nenarocneho dovolenkara je to ok.

katinka84
autor
7. apr 2019

@misica16 ďakujem

katinka84
autor
7. apr 2019

@ellaafi ďakujem

katinka84
autor
7. apr 2019

@diewcatqoo ďakujem

eternity72
1. júl 2019

@diewcatqoo môžem poprosiť o tip, kde v Zatone v súkromí? nevieš koľko stáli vstupy do areálu resortu?

stevulka115
15. júl 2019

@eternity72 my sme sa včera vrátili zo Zatonu, bývali sme na súkromí 50 metrov od mora,je tam veľa apartmánov,do rezortu stojí vstup na celý deň 30 kun.

eternity72
16. júl 2019

@stevulka115 Ahoj,my ideme 27.7....jaj super, že taká čerstvá info..30kun je na auto, či osobu?

stevulka115
16. júl 2019

@eternity72 na osobu, na auto je to vyse 200, neviem presne. chodili sme tam na pláž, aj na zmrzlinu, aj na večerný program 🙂 a aké ste si našli ubytko?

eternity72
17. júl 2019

a to za každým behom dňa sa platilo? aj večer na program? či to už bolo voľné vstupko...niekto tu hovoril, že len do bazénov treba náramky....my sme tam boli minulý rok ubytovaný, vlastne tohto roku tiež, len v deň odchodu 30.6., syn stratil pas, tak som musela stornovať apartmán....preto som tieto poplatky nikdy neriešila, dokonaca som aj darovala kamoške náramky, chodila na ne, keď boli mimo ubytovaní..zohnala som apartmán Zrakic.. a vy?

eternity72
17. júl 2019

ozi a na ten vláčik do Ninu ste nešli?

stevulka115
18. júl 2019

@eternity72 do Ninu sme išli peši 🙂 za vstup sa platí raz a platí na celý deň, dá sa vyjsť aj vojsť, len si treba odložiť bloček, kontrolujú to. Platí sa aj od šiestej, ale keď máte ten celodenný lístok tak vás pustia. Do bazénov púšťajú len ubytovaných, tak ako to tu bolo už spomínané. Popravde som tam ani netúžila ísť, pred tromi rokmi sme tam boli ubytovaní a voda v tých bazénoch bola riadne studená.

kamasovadana
31. aug 2022

Prosim Vás ten kto bol v Zatone je tam možnosť pračky? Myslím vo vnútri v rezorte ideme na 2 týždne s 2 malimi deťmi a ak by sa tam dalo oprat brali by sme menej oblečenia …