icon

Ako prejsť z mužskej do ženskej energie?

11. dec 2025

Idem si po radu. Som totalne v mužskej energii, každého muža doslova prevalcujem, naháňam. Moje vzťahy to je cele zle. Začala som navštevovať psychologicku ale aj tak by som chcela nejake rady ako sa dostat do ženskej energie, navyse mam uzkostnu vztahovu väzbu takze cele zle

subartic
11. dec 2025

@anonym_autor jednoducho nájsť si schopného chlapa, čo nebude čakať na to kedy čo ty urobíš, rozhodneš ale urobí to sám , prevezme na seba zodpovednosť a odbremení ťa. Potom nebudeš mať takú potrebu . Nehľadaj si slabých jedincov, nie sú to kusy pre teba.

sofiasuf
11. dec 2025
@subartic

@anonym_autor jednoducho nájsť si schopného chlapa, čo nebude čakať na to kedy čo ty urobíš, rozhodneš ale urobí to sám , prevezme na seba zodpovednosť a odbremení ťa. Potom nebudeš mať takú potrebu . Nehľadaj si slabých jedincov, nie sú to kusy pre teba.

@subartic ale aby potom zas nepadla kosa na kamen, ako sa hovori 😉

subartic
11. dec 2025
@sofiasuf

@subartic ale aby potom zas nepadla kosa na kamen, ako sa hovori 😉

@sofiasuf ten muž musí byť pevnejší od teba, s prirodzeným rešpektom . No a ot je práve ten problém ,dnes takého muža hľadať je veľmi ťažké.

anonym_d7c08e
11. dec 2025
@subartic

@sofiasuf ten muž musí byť pevnejší od teba, s prirodzeným rešpektom . No a ot je práve ten problém ,dnes takého muža hľadať je veľmi ťažké.

@anonym_autor nahánas v zmysle, že si vyžadujes lásku a pozornosť?
@subartic súhlasím s tebou chyba je, že aj veľa žien vychováva chlapcov bez mužov, alebo s mužmi, ale chyba im mužnosť🙂

martinmmartin
11. dec 2025

energia je schopnost systemu konat pracu.

subartic
11. dec 2025
@anonym_d7c08e

@subartic súhlasím s tebou chyba je, že aj veľa žien vychováva chlapcov bez mužov, alebo s mužmi, ale chyba im mužnosť🙂

@anonym_d7c08e plne s tebou súhlasím. Dnes sa mladí muži svojimi matkami nevychovávajú k zodpovednosti , k tomu byť mužom , pevný , rozhodný , taký čo drží slovo , nie sú vystavovaní nepriazni , diskomfortu a zlyhávajú pri banalitách , mnohí . Tak ak si žena nabrnkne takéhoto , nič iné jej nezostáva iba prevziať jeho úlohy , nie žeby chcela ale ona musí.

anonym_3264a7
11. dec 2025

@anonym_autor v obchode s luxusnou kozmetikou mam sefku psychologicku s ver mi je totalne mimo poplasena , cisty velky mohutny chlap , dlhe mastne vlasy rozpistene po zadok Vyhrazky ze nas vyhodi za absolutne malickosti …. Ked taki ludia robia psychologov klobuk dole .

anonym_3264a7
11. dec 2025

Este dodam - chlopina nas buzeruje za presne vylizane vlasy voskom - licenie maximalne spirala - nemozes si sadnut a plat 800€ v cistom za statie 8h a buzeraciu. Esteze coskoro tak koncim lebo mam novu pracu♥️🙏🏻ale najlepsie je ako sa chvali ze je psychologicka a toto ma podnikanie popri praci

reanda
11. dec 2025
@subartic

@anonym_d7c08e plne s tebou súhlasím. Dnes sa mladí muži svojimi matkami nevychovávajú k zodpovednosti , k tomu byť mužom , pevný , rozhodný , taký čo drží slovo , nie sú vystavovaní nepriazni , diskomfortu a zlyhávajú pri banalitách , mnohí . Tak ak si žena nabrnkne takéhoto , nič iné jej nezostáva iba prevziať jeho úlohy , nie žeby chcela ale ona musí.

@subartic a tie zeny vychovava kto? ked su teda schopne byt muzne a muzi nie?

anonym_57e89e
11. dec 2025

Ak vieš po anglicky, pozri Jillz Guerin na youtube.

reanda
11. dec 2025

zenska energia neriesi.. zenska energia nechava veci plynut a diat sa same.. takze do zenskej energie sa dostanes tak, ze nebudes riesit, ako sa dostat do zenskej energie 🙂
a zatial si mozes ist robit nieco, co ta bavi a tesi 💃

subartic
11. dec 2025
@reanda

@subartic a tie zeny vychovava kto? ked su teda schopne byt muzne a muzi nie?

@reanda ženy sú donútené do tejto pozície , zväčša o ňu nestoja, nemajú záujem niesť na pleciach celú ťarchu rodiny. Ale keď máš neschopného chlapa , ktorého si mimochodom samé vybrali , ostáva ti buď sa rozviesť alebo prevziať na seba jeho úlohu aby sa prežilo . Všeobecne sú ženy psychicky odolnejšie, viac vydržia, menej utekajú od problémov, viac držia tú rodinu pokope .

subartic
11. dec 2025
@reanda

zenska energia neriesi.. zenska energia nechava veci plynut a diat sa same.. takze do zenskej energie sa dostanes tak, ze nebudes riesit, ako sa dostat do zenskej energie 🙂
a zatial si mozes ist robit nieco, co ta bavi a tesi 💃

@reanda ano , súhlasím , len to nejde v zásadných veciach .

reanda
11. dec 2025
@subartic

@reanda ženy sú donútené do tejto pozície , zväčša o ňu nestoja, nemajú záujem niesť na pleciach celú ťarchu rodiny. Ale keď máš neschopného chlapa , ktorého si mimochodom samé vybrali , ostáva ti buď sa rozviesť alebo prevziať na seba jeho úlohu aby sa prežilo . Všeobecne sú ženy psychicky odolnejšie, viac vydržia, menej utekajú od problémov, viac držia tú rodinu pokope .

@subartic no ved ale to mi je divne.. ze kde sa berie v zenach to uvedomenie, ze musia, lebo inak sa neprezije? muzi to nevnimaju? ci ti spokojne nepreziju? myslis, ze toto je sposobene vychovou? a este k tomu vychovou matiek?

reanda
11. dec 2025
@subartic

@reanda ano , súhlasím , len to nejde v zásadných veciach .

@subartic ide to vo vsetkych veciach, len na to musis mat vaginu ('gule' by sa tam nehodilo 😀)

a0
11. dec 2025

Ženskú energiu v sebe začneš prebúdzať aj peknými šatami. Normálne sa oblečieš žensky aj do potravín, jemné denné líčenie. Dopraj si, rozmaznaj sa, dlhý kúpeľ, masáž,…
Potom treba prepnúť z moodu “všetko zvládnem sama” na mood “dovolím, aby mi pomohli”. Takto mi kurier vynesie väčšiu krabicu, sem tam mi niekto pomôže s nákupom pri obchode. Manžel podá hento tamto z hornej políčky. Skrátka nechám sa obskakovať mužmi tam, kde by som musela vydať zo seba viac energie (potom idem do fitka dvíhať 50kg činky 🤣).

A postupne takýmito drobnými krokmi sa dostaneš do ženskej energie - týka sa to však aj sexuálnej energie, aj tam sa musíš naladiť (áno, aj keď nemáš partnera).

anonym_ac6ca9
11. dec 2025
@a0

Ženskú energiu v sebe začneš prebúdzať aj peknými šatami. Normálne sa oblečieš žensky aj do potravín, jemné denné líčenie. Dopraj si, rozmaznaj sa, dlhý kúpeľ, masáž,…
Potom treba prepnúť z moodu “všetko zvládnem sama” na mood “dovolím, aby mi pomohli”. Takto mi kurier vynesie väčšiu krabicu, sem tam mi niekto pomôže s nákupom pri obchode. Manžel podá hento tamto z hornej políčky. Skrátka nechám sa obskakovať mužmi tam, kde by som musela vydať zo seba viac energie (potom idem do fitka dvíhať 50kg činky 🤣).

A postupne takýmito drobnými krokmi sa dostaneš do ženskej energie - týka sa to však aj sexuálnej energie, aj tam sa musíš naladiť (áno, aj keď nemáš partnera).

@a0 vieš popísať bližšie ako zlepšiť sexuálnu energiu ak nemám partnera?

marianarem
11. dec 2025

@anonym_autor To ze nahanas muza, vobec nemusi byt muzska energia, ale prejav tej uzkostnej vztahovej vazby. Proste chces mat veci pod kontrolou ty, lebo ti pripada prilis ohrozujuce nechat nieco na toho druheho a nevediet, co sa stane. Ja by som pokracovala v tej psychoterapii, podla mna sa to moze zlepsit prave nou, ale chce to cas.

anonym_ff190d
11. dec 2025

Ja som si tiež myslela ze som v mužskej energií a vyklubalo sa z toho ocd 😁

autor
11. dec 2025
@anonym_d7c08e

@anonym_d7c08e ano presne tak, vyžadujem pozornost

autor
11. dec 2025
@a0

@a0 ked mna moda ani take ine zenske veci vobec nebavia, nemam k tomu vzťah, neviem sa pekne obliecť

autor
11. dec 2025
@marianarem

@anonym_autor To ze nahanas muza, vobec nemusi byt muzska energia, ale prejav tej uzkostnej vztahovej vazby. Proste chces mat veci pod kontrolou ty, lebo ti pripada prilis ohrozujuce nechat nieco na toho druheho a nevediet, co sa stane. Ja by som pokracovala v tej psychoterapii, podla mna sa to moze zlepsit prave nou, ale chce to cas.

@marianarem teóriu ovládam dokonale, ale neviem tym zit. Mozno zo strachu, netuším. Ale uz o sebe vazne pochybujem, dokonca si myslim ze mam mozno nejaku poruchu osobnosti. Pritom som pekná žena, vela som toho dosiahla a aj tak sa stále cítim menej cenna a nehodna lasky

marianarem
11. dec 2025
@anonym_autor

@marianarem teóriu ovládam dokonale, ale neviem tym zit. Mozno zo strachu, netuším. Ale uz o sebe vazne pochybujem, dokonca si myslim ze mam mozno nejaku poruchu osobnosti. Pritom som pekná žena, vela som toho dosiahla a aj tak sa stále cítim menej cenna a nehodna lasky

@anonym_autor Tak zrejme je nejaky dovod, preco to takto mas a niekedy je to beh na dlhu trat, kym sa to da trochu do poriadku. Ja som bola na tom podobne ako ty a teda pomohla mi psychoterapia. Ani dnes nie som nejaka kralovna sebavedomia, ale napriklad co sa tyka vztahov, tak to sa spravilo. Kedysi to naozaj bola katastrofa aj u mna, potom som si dala par rokov uplne pauzu s akymikolvek pokusmi a chodila som na terapiu. A potom to uz islo, dnes som stastne vydata. Ale trvalo to ozaj ze niekolko rokov, kym som bola schopna mat normalny pekny vztah, takze proste vytrvaj.

a0
11. dec 2025
@anonym_ac6ca9

@a0 vieš popísať bližšie ako zlepšiť sexuálnu energiu ak nemám partnera?

@anonym_ac6ca9 nechce sa mi to celé rozpisovať, to je na knihu, ale výbuch z gpt pripájam, základné spomenul 🙂. Začnem tým najdôležitejším: s tvojou „ženskou energiou“ nie je nič pokazené. Skôr ju možno máš potlačenú, unavenú, preťaženú povinnosťami alebo pocitmi viny/hanby. To sa dá postupne meniť – cez telo, emócie, myslenie aj malé rituály.

Rozdelím to do krokov, aby to bolo praktické 👇

---

## 1. Čo vlastne myslíme „ženskou sexuálnou energiou“?

V praxi to nie je žiadna mágia, ale kombinácia:

* **kontakt s telom** (cítim, čo sa deje v mojom tele),
* **dovolenie si potešenia** (nie som len „výkon“, ale aj radosť, slasť),
* **emocionálna bezpečnosť** (necítim tlak, strach, hanbu),
* **sebaláska a prijatie** (môžem byť taká, aká som – aj nežná, aj divoká, aj unavená).

Keď toto postupne buduješ, ženská aj sexuálna energia sa začne prirodzene viac ukazovať.

---

## 2. Práca s telom: základ ženskosti

Ženská energia je veľmi telesná. Telo potrebuje **všímanie, dotyk, pohyb**.

### a) Dych a panva (5 min denne)

* Sadni si alebo si ľahni, zavri oči.
* Polož ruku na spodné brucho.
* Nádych nosom – bruško sa jemne dvíha, výdych ústami – bruško klesá.
* Predstavuj si, že s každým výdychom odchádza napätie zo spodného brucha a panvy.

Toto pomáha uvoľniť napätie a stres, ktorý často blokuje sexualitu.

### b) Pohyb, ktorý je „šteklením“ pre telo, nie trestom

Namiesto „musím cvičiť“ skús:

* pomalý **tanec doma pri hudbe**,
* **strečing** so zameraním na boky, panvu, spodný chrbát,
* jemnú **jogu** alebo vedomý pohyb (krúženie panvou, kývanie bokmi).

Cieľ: cítiť sa *zmyselne* vo vlastnom tele, nie „dokonalá“.

---

## 3. Cyklus a hormóny – ženskosť nie je rovná čiara

Ak máš menštruačný cyklus:

* Sleduj si, **v ktorej fáze sa cítiš najviac „žensky“ a sexuálne živá** (často okolo ovulácie).
* V období menštruácie a pred ňou môžeš byť citlivejšia, unavenejšia – to neznamená, že si menej ženská, len máš inú kvalitu energie (viac vnútornú, intuitívnu).

Skús si 1–2 mesiace zapisovať:

* ako sa cítiš v tele,
* aká je tvoja chuť na sex,
* aká je tvoja nálada.

Lepšie pochopíš vlastné rytmy a nebudeš od seba stále čakať rovnaký výkon.

---

## 4. Emócie, hanba a hranice

Sexuálna energia je veľmi citlivá na:

* **hanbu** („nemala by som“, „som divná“, „nie som dosť“),
* **pocit povinnosti** („musím byť sexy“),
* **prekračovanie hraníc** (robím veci, ktoré vlastne nechcem).

Skús:

* Všímať si, **kedy hovoríš áno, aj keď chceš povedať nie** – v sexe aj mimo neho.
* Cvičiť malé „nie“ v bežnom živote (napr. „teraz sa mi nechce telefonovať“, „nebudem robiť nadčasy“).

Keď posilníš hranice, telo sa cíti bezpečnejšie – a tam, kde je bezpečie, sa energia aj túžba ľahšie otvárajú.

Ak cítiš, že máš za sebou traumy, bolestivé skúsenosti, zneužitie – je úplne v poriadku **vyhľadať terapeutku/sexuologičku**. To je prejav sily, nie slabosti.

---

## 5. Sexualita: jemné, nie silené prebúdzanie

Tu je dôležité, aby nič nebolo **na silu**.

### Ak máš partnera:

* Otvorene povedz, **čo ti robí dobre a čo nie** – aj keby to malo byť: „Ešte sama neviem, ale chcela by som spolu objavovať.“
* Povedz, že potrebuješ **čas, pomalosť a viac nežnosti** – veľa žien potrebuje dlhšie „rozohriatie“.
* Vnímaj, či sa pri ňom cítiš naozaj prijatá, aj keď nie si „perfektne“ naladená.

### Ak si sama:

* Môžeš skúmať svoje telo **jemným, trpezlivým dotykom**, bez cieľa „musím mať orgazmus“.
* Skôr si všímaj: *„Kde v tele teraz cítim príjemné pocity?“* – môžu byť v hrudi, šiji, stehnách, nielen v genitáliách.

Dôležité: *tvoja hodnota nie je v tom, aký máš výkon v sexe.*

---

## 6. Denné rituály ženskosti (malé, ale silné)

Niekoľko nápadov, ktoré môžeš mixovať:

* **Ráno**: 1 minúta pred zrkadlom – pozrieť sa na seba láskavo, nie kriticky. Povedz si napr.:
„Som žena, ktorá si zaslúži lásku a potešenie.“
* **Oblečenie**: nenosiť len to, čo je praktické, ale aspoň občas niečo, v čom sa cítiš jemná/zmyselná (látka, farba, strih).
* **Zmyslové vnímanie**: spomaľ pri jedení, sprche, kréme na telo. Vnímaj vôňu, chuť, dotyk. To zapína „senzualitu“.
* **Čas pre seba**: aspoň 1–2x týždenne malé „rande so sebou“ – vaňa, kniha, hudba, tanec, maľovanie, čokoľvek, čo je čisto pre tvoje potešenie.

---

## 7. Mini plán na 2 týždne

Aby to neostalo len teoretické, tu je jednoduchý plán:

**Každý deň:**

* 5 min dych + kontakt so spodným bruchom/panvou.
* 1 krátky moment pri zrkadle s láskavým pohľadom na seba.
* Aspoň jedna maličkosť pre zmysly: voňavý krém, pomalé pitie čaju, tanec na jednu pesničku.

**2× do týždňa:**

* 10–15 min tanec alebo jemné cvičenie zamerané na boky, panvu, hrudník.
* Krátky zápis: „Dnes sa cítim žensky, keď…“

**1× do týždňa:**

* „Rande so sebou“ – bez telefónu, bez povinností, len ty a niečo príjemné.

Po 2–4 týždňoch si všimneš:

* lepší kontakt s telom,
* viac vnímavosti voči svojim potrebám,
* jemné prebudenie túžby a radosti z vlastnej ženskosti.

---

## 8. Kedy je dobré vyhľadať pomoc

Určite sa oplatí obrátiť na odborníčku (psychoterapeutku, sexuologičku, gynekologičku), ak:

* máš bolesť pri sexe,
* dlhodobo nemáš vôbec chuť na sex a trápi ťa to,
* máš za sebou traumatické zážitky,
* alebo ťa úplne paralyzuje hanba či odpor k vlastnému telu.

To nie je zlyhanie, ale odvážny krok k uzdraveniu svojej energie.

---

Ak chceš, v ďalšom kroku ti môžem:

* navrhnúť konkrétnu **rannú alebo večernú rutinu** na mieru,
* alebo sa pozrieme hlbšie na to, **čo konkrétne ťa blokuje** (napr. hanba, výkon, porovnávanie sa…).

a0
11. dec 2025
@anonym_autor

@a0 ked mna moda ani take ine zenske veci vobec nebavia, nemam k tomu vzťah, neviem sa pekne obliecť

@anonym_autor tak prvý krok bude prijatie seba takej aká si. Potom môžeš začať s ostatnými vecami. 🙂

zmrzlinka2021
12. dec 2025

Tu nejde o žiadnu energiu, to skôr vyzerá ako ezoterika. Proste hodiť človeka do škatuľky ako sa má správať.

To ako sa človek správa je ovplyvnené najmä jeho detstvom, mladosťou, životnými skúsenosťami...

Ak musíš niečo spraviť, ideš na výkon, to je logika. Proste je úloha, ideš. Ak chces slasť a energie, treba odísť z daného miesta, nezaťažovať ostatných ľudí a nájsť si svojho sugar boyfrienda