Obavy zo smrti a života po nej
Ahojte
Nechcem sa moc nad tým zamýšľat som este mladá ale ľudia okolo mňa neúprosne zomierajú.
Som veriaca áno. Ale predsa len...uvazujete niekedy aj vy?
Naozaj iba nič Nicota len zaspí me ako keď v noci spime lenze my sa už nezobudime žiaľ.
Odideme niekam ale kam? Ako je možné že po smrti nebudeme už nič vnimat? Zial je to potvrdené mozog nevysiela už signály. Čiže neverim Ani tým near dead experience. To je výplod ich hlavy. Bojim sa okolnosti smrti a aj toto čo príde potom keď odidem na večnosť . Kde pridem kde sa zobudím už nebudem nic vnímat alebo budem žiť v druhej dimenzií? Budem si to uvedomovať asi nie že... My proste zaspí me. Viem. Len čo potom. Bojim sa toho prázdna. Čo nastane. Potom. Aj vy?
Tak potom si aká veriaca keď neveríš že život smrťou tela nekončí? Si veriaca na papieri. V realite si neveriaca.
Existuje vela veci, na ktore nam veda nemoze dat odpoved. Jednou z nich je viera. Vies co je zaujimave? Ze kazdym rokom veda prichadza s niecim "novym", o com vlastne my veriaci uz davno vieme. Co sme dostali od Boha v nasich knihach, ale vedecky to bolo dokazane az teraz. Aj ten najsebavedomejsi a najsilnejsi clovek sa bude bat v tej poslednej minute. O tom nieje pochyb. Tiez ma niekedy napadne, co sebavrah ma na mysli, ked sa konecne odhodla zabit, skoci, alebo si podreze zily a ked si uvedomi a lutuje, ze sa rozhodol zabit, ale neni cesty zpat. Moze len plakat zo strachu z neznameho( existuje Boh? Co bude so mnou?) a lutosti nad stratou zivota( rodina, priatelia, nevyuzite prilezitosti, sny, tuzby). Je to vsak otazka sekund, minut, mozno par hodin, ktore nejdu pretocit naspat ako som pisala.
My veriaci, ktory v Boha verime a davame svoj zivot do jeho ruk, sa nemusime bat, pokial sa zdrzime hriechov. Vsetci sme hriesnici, ale pokanie sa a ziadanie o odpustenie mozeme tych, ktorym sme ublizili a Boha kazdy den. My verime v posmrtny zivot, lebo nam bolo povedane, ze sa ho dockame. Zalezi vsak ako nalozime so zivotom na zemi, ci koname dobro a pomahame druhym, alebo lameme srdcia vsade kam vkrocime?
Kazde rano je pozehnanie bozie pre nas a sanca napravit svoje skutky, obratit sa ku Bohu a byt mu nablízku jak srdcom tak aj myslou.
Moja rada tebe je: Pred kazdodennim spanim vyries svoje hadky, nedorozumenia a mysli na kazdeho v dobrom, skus sa pozriet aj na najvetsieho nepriatela v dobrom. Najdi kusok dobreho v nom. Odpust kazdemu a modli sa za ich odpustenie od Boha. Ked mas deti, daj ich spat s laskou a kludom, pobozkaj ich a pomodli sa nad nimi. Ked mas ciste svedomie, ze aj ked si ublizila, tak ti je odpustene od ublizeneho, deti su s tebou spokojne aj tvoj muz, rodicia, surodenci, blizky a priatelia, a aj susedia, ktorym len tasku kazdy den zoberies do schodov, ver mi, ze nebudes mat strach sa nezobudit, ale budes vitat svojho Boha s laskou a nedockavostou. Lebo on nam slubil, ze aj po smrti budeme so svojimi milovanymi. Kazdy z nas zomrie, je vsak na nas, ako zomrieme.
Nie nebojim sa toho. Všetci raz zomrieme, je to tak prirodzené ako narodenie. Smrť je súčasťou života každého tvora na Zemi.
No zbytočne ti tu niečo budeme písať, keď veríš svojej variante, ale ja osobne verím na vyššie svety a na reinkarnáciu. Hlavne malé deti si ešte aj môžu pamätať minule životy, boli nejaké potvrdené príbehy, keď dieťa si pamätalo detaily z minulého života a rodičia to overili a naozaj to sedelo s realitou.. veď je už toľko dôkazov že existujú aj duchovia. 🤷♀️ Ja neverím že celý vesmír a všetko funguje tak perfektne a je tam taká symbióza a všetko je so všetkým prepojené len nejakou náhodou. Ale to som ja, keď ty tomu neveris, pomôže ti to nejako? Ja verím, že duša je večná a niekedy sa skôr desím toho, čo budem robiť v tej večnosti, keď len zem má niekoľko milionov rokov a to je pre večnosť nič. 😂
@anonym_autor na co takato tema? asi ti ete niekto umrel v agonii pred ocami ked fyziologicky vidis ako telo odchadza? sa nudis ze? ty veriacia nie si, ty si obycajny vymysleny troll. choddte uz do riti s temami o smrti. vam nestaci denne citat o rakovine? kolko mas rokov? 30? nudis sa? mimochodom, mas k dispozicii o tom vela knih a clankov. ziadna z nas este neumrela. tak ti nevieme povedat a ked si taka mudra a veriaca, tak by si mala aj verit, co sa deje na onom svete.
Aj ja sa bojím ale nie okolnosti smrti, ani že sa stane niečo,,potom,, zlé ale že stratím všetko to dôležité čo život prináša
Ako si napísala prázdno.... život je plný všetkého
Ľudia zvyknú vravieť, že,,po smrti,, to začne dávať zmysel
Ale pre mňa je zmysel život a všetko to úžasné co do neho patrí
@anonym_autor na co takato tema? asi ti ete niekto umrel v agonii pred ocami ked fyziologicky vidis ako telo odchadza? sa nudis ze? ty veriacia nie si, ty si obycajny vymysleny troll. choddte uz do riti s temami o smrti. vam nestaci denne citat o rakovine? kolko mas rokov? 30? nudis sa? mimochodom, mas k dispozicii o tom vela knih a clankov. ziadna z nas este neumrela. tak ti nevieme povedat a ked si taka mudra a veriaca, tak by si mala aj verit, co sa deje na onom svete.
@anonym_57efab ty si troll co hejtuje témy 😉 a bude šéfovať kto sa má o čom baviť 🙂 už nech ťa konečne bloknu
@anonym_57efab ty si troll co hejtuje témy 😉 a bude šéfovať kto sa má o čom baviť 🙂 už nech ťa konečne bloknu
@anonym_6fbad4 tak sa bav o smrti ak ta to bavi. tebe asi nikto nikdy neumrel, trubka. a ked si taka obmedzena, aj tu na stranke je kopa onkologickych pacientov, ozaj sa tato tema nemusi stale dokola preberat ani rakovina...
@anonym_6fbad4 tak sa bav o smrti ak ta to bavi. tebe asi nikto nikdy neumrel, trubka. a ked si taka obmedzena, aj tu na stranke je kopa onkologickych pacientov, ozaj sa tato tema nemusi stale dokola preberat ani rakovina...
@anonym_57efab väčšina zomrela najbližších ale to nieje meritko kto sa môže nemôže baviť ale hejtovat ked niekto sa o tom chce🙂🫣
Niekoho baví kecat aký kabát kúpiť a niekoho zaujíma čo bude po smrti
A dookola je 90 percent tém
vnimanie smrti i strach z nej je individualny. Posledny pol rok som po dopravnej nehode stravila vela casu so smrtou, citanim kniziek, prehodnocovani a dalsimi vecami - psychickymi, fyzickymi... Svet za hranicou nasho fyzickeho tela je uplne iny (teda kto veri) a pocit, ked opustis telo je krasny, lahky, smrt nie je zla, je nevyhnutna, aby sme mohli ist dalej...Praveze tazsie je to pre zijucich - ak stratis niekoho blizkeho, vyrovnavas sa s tym v podstate cely zivot, ten smutok je neskutocny...
@anonym_autor uz si to zazila - miliony rokov pred tvojim narodenim si citila presne to co budes od svojej smrti - za mna uplne ok
@anonym_57efab ty si si klikla na ten nadpis len preto, aby si prskala? Ved vidis o com je tema, nechces-necitaj, preskoc. Ale nemozes prikazat inym o com sa bavia. Kazdemu z nas niekto zomrel. A kazdy z nas inak preziva kazdu temu, je tu milion tem, ktore niekoho zasiahnu. Necitaj, vybavene.
@anonym_autor no veriaca asi nebudeš 👉👉👉
Kresťania veria v nádej na vzkriesenie, že Boh si na nich spomenie a opäť ich privedie k životu do raja.
Rovnako vzkriesi aj tých čo v boha neveria, lebo za svoje hriechy zaplatili smrťou a dostanú tak druhú šancu spoznať boha a možnosť žiť podľa jeho požiadaviek.
Kresťania veria v nádej na vzkriesenie, že Boh si na nich spomenie a opäť ich privedie k životu do raja.
Rovnako vzkriesi aj tých čo v boha neveria, lebo za svoje hriechy zaplatili smrťou a dostanú tak druhú šancu spoznať boha a možnosť žiť podľa jeho požiadaviek.
@anonym_ad683e '' lebo za svoje hriechy zaplatili smrťou'' toto je troska divne tvrdenie, ked nevinni ludia umieraju, a hajzlov nechava zit. ( vrahov, ti co denne zabijaju atd) ...potom preco odchadzaju babatka, mladi a nevinni ludia , co ani nestihli naplnit svoju casu osudu?
@anonym_ad683e '' lebo za svoje hriechy zaplatili smrťou'' toto je troska divne tvrdenie, ked nevinni ludia umieraju, a hajzlov nechava zit. ( vrahov, ti co denne zabijaju atd) ...potom preco odchadzaju babatka, mladi a nevinni ludia , co ani nestihli naplnit svoju casu osudu?
@anonym_57efab
to adi bolo myslene tsk, ze Jezis ich vykupil od hriechov svojou smrtou.
@anonym_autor chceš vedieť tajomstvo? Keď umrieš, tak budeš mŕtva a bude ti to jedno. Smrti sa báť nemusíš. Život je strašidelnejší.
@anonym_57efab zdedili sme nedokonalosť po Adamovi a Eve a preto nás postihujú choroby a smrť, všetci sme hriešny, keby stihli mať deti pred hriechom, kým ešte boli dokonalý, tak tie deti by boli rovnako dokonalé a nikdy by neochoreli a nezomreli
niekedy trpíme následkom vlastných zlých rozhodnutí
niekedy trpíme kvôli zlým rozhodnutiam iných, Boh neprikázal Dedečkovi opiť sa a sadnúť za volant, tých 5 mladých ľudí čo zabil neboli o nič väčší hriešnici, ako iný ale zomreli len kvôli jeho zlému rozhodnutiu
inokedy sme v nesprávnom čase na nesprávnom mieste a postihne nás náhoda ako tých čo v Srbsku zabila nekvalitne postavená železničná stanica, niekto odflákol svoju prácu a doplatili na to nevinný ľudia
a nezabúdaj kto vládne nad naším svetom, presne ten kto ponúkol Ježišovi všetky vlády sveta a vládnuť nad zemou keď ho pokúšal aby sa mu poklonil, tak ten tiež nesedí v tichosti v kúte so založenými rukami čakajúc na svoj koniec, ale robí čo sa dá aby bolo zlo na zemi
ak by bol daný osud, tak boh je zodpovedný za naše skutky a nikto by nemal právo nás trestať ani zákony krajiny, lebo to nie my sme chceli urobiť zlo, ale tak rozhodol osud
@anonym_autor
vies, moja mama tieu nikdy nevetila ze existuju duse zomrelych -teda ze sa ti vefia ukazat alebo sa inak prejavit. Mala z toho kino. Az raz sa jej taka vec stala, ze uz nikdy sa z toho nesmiala a uverila.
A ze neveris na near dead experience? Nie vzdy dusa s mozgom spilupracuje v tomto pripade. Zaoberala sa tym oi aj jedna neirologycka cely zivot.
Kolkokrat maju taketo zazitky sami lekari. To nie je chemicka reakcia mozgu - ze dusa opusti telo a dokaze ten clovek po ooeracii opisat casti nemocnice, kde sa pacient nefostane. Rovnako aj doslivne rozhovory lekarov ci pribuznych na chodbe - mimo op sály. To chces ako vymysliet?
"Zivot" duše po fizickej smrti pokracuje - otazne je kde a v akej forme. Aj reinkarnacia existuje, sama sa pamätam na momenty/udalosti zo zopar mojich minulych zivotov.
A odpived na tvoju otazku - momentalne tu je viac takychto tem, a ja mam posledny mesiac priserny strach. Nemala som ale nejak som zacala mat. No neviem k comu ti to pomoze.
@anonym_autor nemyslíš vážne ! Takýmito hlúposťami zatazujes hlavu? asi máš malo starosti…🫣
@anonym_autor
vies, moja mama tieu nikdy nevetila ze existuju duse zomrelych -teda ze sa ti vefia ukazat alebo sa inak prejavit. Mala z toho kino. Az raz sa jej taka vec stala, ze uz nikdy sa z toho nesmiala a uverila.
A ze neveris na near dead experience? Nie vzdy dusa s mozgom spilupracuje v tomto pripade. Zaoberala sa tym oi aj jedna neirologycka cely zivot.
Kolkokrat maju taketo zazitky sami lekari. To nie je chemicka reakcia mozgu - ze dusa opusti telo a dokaze ten clovek po ooeracii opisat casti nemocnice, kde sa pacient nefostane. Rovnako aj doslivne rozhovory lekarov ci pribuznych na chodbe - mimo op sály. To chces ako vymysliet?
"Zivot" duše po fizickej smrti pokracuje - otazne je kde a v akej forme. Aj reinkarnacia existuje, sama sa pamätam na momenty/udalosti zo zopar mojich minulych zivotov.
A odpived na tvoju otazku - momentalne tu je viac takychto tem, a ja mam posledny mesiac priserny strach. Nemala som ale nejak som zacala mat. No neviem k comu ti to pomoze.
@anonym_aefdd8 co mozem dodat, ten strach mame asi vsetci ale zazila som dve osoby, u ktorych som si vsimla, ze par mesiacov pred smrtou , zacali mat reci, ze uz ich nebavi zivot a ze su pripraveni odist. ze proste uz v zivote necitia ziadne naplnenie, podotykam, matky, ktore mali deti a vnucata a pravnucata, to znamena ze mali rodinu, ale proste tie reci, ze oni uz sa na zemi necitia stastne. a za par tyzdnov umreli. :( zevraj dusa taketo signaly dava telu, jasne, potom zacnu menej jest, pit, lebo dusa sa uz pyta von a organy spolupracuju. nejake psychicno a fyzicno existuje, a je to prepojene. tolko vlastne k @anonym_autor .....
Po smrti tatina sa dialo toľko magických veci, že ja verim, že dusa existuje dalej. Cestou z nemocnice hrala v rádiu pesnička One way ticket to the Moon, ktorú mal rad, aj smrtka na pražskom orloji (elán mi pustal, keď som bola mala a casto sme si ju pustali), keď som nasadla mamine do auta cestou na pohreb, hrala tato ista smrtka na pražskom orloji v rádiu. Keď sme došli z nemocnice, fajcila som ešte pred domom, zadivala som sa do oblohy, bolo krasne vidiet hviezdy, len tak som si vravela, že ktorá je tvoja a v tom som videla padat hviezdu. Keď ešte zomieral, hľadala som niečo, nasla som USB kľúč s piesňami, ktoré si vybral na pohreb s označením prva, druha, tretia, štvrtá, mohli sme mu dat zahrat len tri, štvrtú som mu chcela dat zahrat pri spúšťaní rakvy do zeme, prebehlo to tak rýchlo, že som na to zabudla. Ešte vravím mame, že som mu to chcela pustit. Isli sme na pumpu natankovať, keď sme sadli do auta, naštartovali, zaplo sa radio a tam hrali tu pieseň. Potom som niečo hľadala, čo som vedela, že som niekde videla 3 dni dozadu, ale nepamatala som si kde, nasla som fotoalbum, kde nebolo veľa fotiek, ale 2 take, kde ma ako malu obijma. Potom som v garazi nasla 3 rozsypané fotky, ktoré ma viedli k ďalším fotkám (ocino si veci zoraďovať, nebol dôvod, aby boli rozsypané), keď som bola zúfalá, že neviem najst rodicov svadobne video, priletela za mnou velka mucha, čo v zime nie je až taký štandard. Len tak zo srandy som povedala, oci ak si to ty, úkaz mi, kde to najdem. Mucha lietala asi minútu po pracovní a sadla si na skrinku, ktorú som predtým pozerala. Nasla som tam nielen ich video zo svadby, ale aj externý hardisk, kde bolo video z mojej svadby, mysleli sme si, že sme o toto video už prišli, lebo sa nám pokazil pocitac z ktorého sa už nič nedalo stiahnuť, on mi ho zazalohoval, keď som si ho púšťala, bol tam prestrihnuty odkaz rodicov zo svadby, čo mi ocino praje do manzelstva. Dialii sa aj iné veci, ktoré povazujem za veľmi nezvyčajne, takze verim, že dusa zije dalej…
@anonym_autor všade okolo nás je elektrická energia, aj ľudské telo funguje na základe elektrických impulzov, elektriny, ktorú si telo samé vyrába. Je možné, že vedomie sa po smrti fyzického tela spojí s voľnou elektrinou z prostredia. Elektrina v tele je dokázaná, zaznamenáva ju EEG a voľná energia v prostredí taktiež, jej výskumu sa venoval Nikola Tesla a pokračuje Mehran Tavakolo Keshe.
Veriaci človek nerozprava o ničote ale o zivote ktory nám pripravil Ježiš Kristus, tym, že za nás zomrel na kríži, aby každy z nás mohol žiť na veky. A nemusiš sa báť, nebo existuje. Bola, som sice len za bránou, ale je to úžastné rozpravkové miesto...
Vôbec sa toho nebojím, teším sa na to. Konečne budú všetky problémy vyriešené 🙂 aspoň pre mňa. Na posmrtný život neverím.
@dvadsatosem To, že neveríš v posmrtný život, neznamená, že neexistuje. Neveríš, lebo ti to tak vyhovuje.
Veriaci človek nerozprava o ničote ale o zivote ktory nám pripravil Ježiš Kristus, tym, že za nás zomrel na kríži, aby každy z nás mohol žiť na veky. A nemusiš sa báť, nebo existuje. Bola, som sice len za bránou, ale je to úžastné rozpravkové miesto...
@anna777115 to by znamenalo, že z 8,1 miliardy ľudí na zemi sa do neba dostane len 2,4 miliardy kresťanov? A tí ostatní ?
Ja pôjdem do neba. Do ktorého pekla pôjdete vy, je mi jedno 😅
@anna777115 to by znamenalo, že z 8,1 miliardy ľudí na zemi sa do neba dostane len 2,4 miliardy kresťanov? A tí ostatní ?
@anonym_f3b4bb 😰kresťania to už vyriešili. Oni myslia len na seba, o ostatných sa nestarajú, nech aj tí druhí zhnijú. Pokrytci.
@anonym_f3b4bb jednoducho niektorý ľudia budú vzkriesený do neba a niektorý na Zem, kniha Žalmov 37:29 spravodliví zdedia zem, budú v nej bývať naveky
keď si prečítaš niektoré sľuby ktoré dal boh, čo urobí
púšť zakvitne - je v nebi púšť a treba ju zúrodniť?
choroby a smrť už nebudú - boli v nebi choroby a smrť že majú pominúť?
bude hojnosť obilia dokonca aj v horách - treba v nebi pestovať obilie, potrebujú ľudia v nebi a anjeli jesť potravu?
Myslíš že Boh nechá Zem donekonečna pod vládou satana aby sa tu ľudia trápili až kým nezomrú? Veď hrozí že my ľudia našu Zem "vybývame" a zničíme ju.
Pôvodný zámer boha bol, aby ľudia žili v raji na Zemi, tak to nakoniec urobí aby sa splnilo, hoci to trvalo trochu dlhšie ako plánoval a musel to vyriešiť inak. Neplánoval že ľudia budú žiť v nebi, nebo je vytvorené pre duchovné bytosti a Zem pre ľudí.

Vôbec sa toho nebojím, teším sa na to. Konečne budú všetky problémy vyriešené 🙂 aspoň pre mňa. Na posmrtný život neverím.