icon

Obavy zo smrti a života po nej

Dnes o 00:09

Ahojte
Nechcem sa moc nad tým zamýšľat som este mladá ale ľudia okolo mňa neúprosne zomierajú.
Som veriaca áno. Ale predsa len...uvazujete niekedy aj vy?
Naozaj iba nič Nicota len zaspí me ako keď v noci spime lenze my sa už nezobudime žiaľ.
Odideme niekam ale kam? Ako je možné že po smrti nebudeme už nič vnimat? Zial je to potvrdené mozog nevysiela už signály. Čiže neverim Ani tým near dead experience. To je výplod ich hlavy. Bojim sa okolnosti smrti a aj toto čo príde potom keď odidem na večnosť . Kde pridem kde sa zobudím už nebudem nic vnímat alebo budem žiť v druhej dimenzií? Budem si to uvedomovať asi nie že... My proste zaspí me. Viem. Len čo potom. Bojim sa toho prázdna. Čo nastane. Potom. Aj vy?

Strana
z2
anna777115
Dnes o 08:59
@anonym_f3b4bb

@anna777115 to by znamenalo, že z 8,1 miliardy ľudí na zemi sa do neba dostane len 2,4 miliardy kresťanov? A tí ostatní ?

@anonym_f3b4bb To je otazka na pana Boha, alebo večny zdroj, energiu, alebo, ako si to nazveš. Alebo, ešte skus sa opytat kvantovim fyzikom. Náš rozum tuto informaciu, alebo skutočnosť nedokaže poňať. Ale raz, všetko pochopime a všetko, nám bude odhalene.

tiezjedna
Dnes o 09:05

@anonym_autor už názov témy je absurdný...🙄🙈 Ži a užívaj si, nerieš kraviny.

viestta
Dnes o 09:34

Nastastie nemusim riesit co bude po smrti, pretoze nebude nic. Smrtou vsetko konci. Koniec, finito, end

anonym_f3b4bb
Dnes o 09:58
@viestta

Nastastie nemusim riesit co bude po smrti, pretoze nebude nic. Smrtou vsetko konci. Koniec, finito, end

@viestta niektoré sestričky v nemocnici by o tom vedeli rozprávať čo tam občas zažívajú, ak niekto zomrie.

anonym_57efab
Dnes o 10:14
@anonym_e6bc60

Po smrti tatina sa dialo toľko magických veci, že ja verim, že dusa existuje dalej. Cestou z nemocnice hrala v rádiu pesnička One way ticket to the Moon, ktorú mal rad, aj smrtka na pražskom orloji (elán mi pustal, keď som bola mala a casto sme si ju pustali), keď som nasadla mamine do auta cestou na pohreb, hrala tato ista smrtka na pražskom orloji v rádiu. Keď sme došli z nemocnice, fajcila som ešte pred domom, zadivala som sa do oblohy, bolo krasne vidiet hviezdy, len tak som si vravela, že ktorá je tvoja a v tom som videla padat hviezdu. Keď ešte zomieral, hľadala som niečo, nasla som USB kľúč s piesňami, ktoré si vybral na pohreb s označením prva, druha, tretia, štvrtá, mohli sme mu dat zahrat len tri, štvrtú som mu chcela dat zahrat pri spúšťaní rakvy do zeme, prebehlo to tak rýchlo, že som na to zabudla. Ešte vravím mame, že som mu to chcela pustit. Isli sme na pumpu natankovať, keď sme sadli do auta, naštartovali, zaplo sa radio a tam hrali tu pieseň. Potom som niečo hľadala, čo som vedela, že som niekde videla 3 dni dozadu, ale nepamatala som si kde, nasla som fotoalbum, kde nebolo veľa fotiek, ale 2 take, kde ma ako malu obijma. Potom som v garazi nasla 3 rozsypané fotky, ktoré ma viedli k ďalším fotkám (ocino si veci zoraďovať, nebol dôvod, aby boli rozsypané), keď som bola zúfalá, že neviem najst rodicov svadobne video, priletela za mnou velka mucha, čo v zime nie je až taký štandard. Len tak zo srandy som povedala, oci ak si to ty, úkaz mi, kde to najdem. Mucha lietala asi minútu po pracovní a sadla si na skrinku, ktorú som predtým pozerala. Nasla som tam nielen ich video zo svadby, ale aj externý hardisk, kde bolo video z mojej svadby, mysleli sme si, že sme o toto video už prišli, lebo sa nám pokazil pocitac z ktorého sa už nič nedalo stiahnuť, on mi ho zazalohoval, keď som si ho púšťala, bol tam prestrihnuty odkaz rodicov zo svadby, čo mi ocino praje do manzelstva. Dialii sa aj iné veci, ktoré povazujem za veľmi nezvyčajne, takze verim, že dusa zije dalej…

@anonym_e6bc60

na znamenia istym sposobom verim aj ja, posledne nachadzam na zemi mlaky v tvare srdca ci kamene v tvare srdca. on vie, ze mi je to luto, cele tie roky. mozno mi dava znamenie. lebo placem, a hovorim, ako mi je luto, ako velmi ho lubim. tema je tazka, zvozila som autorku, ale napriek tomu verim v duchovno.

autor

vy ste nepochopili otazku,
sice som veriaca, ale aj tak sa bojim, podla mna smrt je to iste,co ked v noci zaspíme, cize necitime, nevidime nic, sme vlastne mrvi akoby v spanku,lenze my sa uz nezobudime, a no to je to co ma tazi na dusi, ze- ja sa uz viac nezobudim, nikdy..neuvedomim si to ani, proste ze nic nie je, to prazdno,co sa stane potom, so mnou, moje vedomie, co s nim? proste co umriem zaspim- ok--a potom co? co nasleduje potom? kde budem, ci uz nebudem, kde zostavam, nezostavam, ja nechapem toto, uz nic nebude, ale etda na vecnost odidem, viac sa nevratim, co dalej ale...
neverim v reinkarnacie, plus ja nebudem vediet ze som sa reinkarnovala, takze mi je to jedno.

autor
@anonym_f3b4bb

@viestta niektoré sestričky v nemocnici by o tom vedeli rozprávať čo tam občas zažívajú, ak niekto zomrie.

@anonym_f3b4bb a co rozpravaju ked niekto zomiera?

autor
Dnes o 10:15
@anonym_aefdd8

@anonym_autor
vies, moja mama tieu nikdy nevetila ze existuju duse zomrelych -teda ze sa ti vefia ukazat alebo sa inak prejavit. Mala z toho kino. Az raz sa jej taka vec stala, ze uz nikdy sa z toho nesmiala a uverila.
A ze neveris na near dead experience? Nie vzdy dusa s mozgom spilupracuje v tomto pripade. Zaoberala sa tym oi aj jedna neirologycka cely zivot.
Kolkokrat maju taketo zazitky sami lekari. To nie je chemicka reakcia mozgu - ze dusa opusti telo a dokaze ten clovek po ooeracii opisat casti nemocnice, kde sa pacient nefostane. Rovnako aj doslivne rozhovory lekarov ci pribuznych na chodbe - mimo op sály. To chces ako vymysliet?
"Zivot" duše po fizickej smrti pokracuje - otazne je kde a v akej forme. Aj reinkarnacia existuje, sama sa pamätam na momenty/udalosti zo zopar mojich minulych zivotov.
A odpived na tvoju otazku - momentalne tu je viac takychto tem, a ja mam posledny mesiac priserny strach. Nemala som ale nejak som zacala mat. No neviem k comu ti to pomoze.

@anonym_aefdd8 to su podla mna bludy ktore vytvoril ich mozog, ako chemicka reakcia nejaka alebo co- neviem- ale toto nemoze existovat

anonym_57efab
Dnes o 10:17
@anonym_autor

sice som veriaca, ale aj tak sa bojim, podla mna smrt je to iste,co ked v noci zaspíme, cize necitime, nevidime nic, sme vlastne mrvi akoby v spanku,lenze my sa uz nezobudime, a no to je to co ma tazi na dusi, ze- ja sa uz viac nezobudim, nikdy..neuvedomim si to ani, proste ze nic nie je, to prazdno,co sa stane potom, so mnou, moje vedomie, co s nim? proste co umriem zaspim- ok--a potom co? co nasleduje potom? kde budem, ci uz nebudem, kde zostavam, nezostavam, ja nechapem toto, uz nic nebude, ale etda na vecnost odidem, viac sa nevratim, co dalej ale...
neverim v reinkarnacie, plus ja nebudem vediet ze som sa reinkarnovala, takze mi je to jedno.

@anonym_autor

Ked umieras, pocas spanku je ine, ako pocas podania morfia proti neznesitelnym bolestiam, kedy mas halucinacie.... alebo pri nehode, nahle...behom minut :(
Podla mna. zbytocne sa trapis, si vazne chora? preco sa tym zatazujes? myslis, ze si tym polepsis?

''komu tym prospejete, panove?''

anonym_57efab
Dnes o 10:18
@anonym_autor

@anonym_f3b4bb a co rozpravaju ked niekto zomiera?

@anonym_autor ty si asi troll? verim v to. ozaj? sa pytas takuto vec?

januska12323
Dnes o 10:19

Ak si veriaca tak hádam veríš na nebo, nie? Nerozumiem čoho sa bojíš, keď ideš spať ideš spať a tiež nevieš či a kedy sa zobudíš. Keď zaspíš tak spíš a neriešiš čo sa deje. Tak isto to bude keď umrieš, zavrieš oči a zhasne svetlo. Nebudeš si uvedomovať nič.

anonym_57efab
Dnes o 10:20
@januska12323

Ak si veriaca tak hádam veríš na nebo, nie? Nerozumiem čoho sa bojíš, keď ideš spať ideš spať a tiež nevieš či a kedy sa zobudíš. Keď zaspíš tak spíš a neriešiš čo sa deje. Tak isto to bude keď umrieš, zavrieš oči a zhasne svetlo. Nebudeš si uvedomovať nič.

@januska12323 ona veriacia nemoze byt, podla toho, co pise. je to zas nejaky najaty troll.

anonym_aefdd8
Dnes o 10:28
@anonym_autor

@anonym_aefdd8 to su podla mna bludy ktore vytvoril ich mozog, ako chemicka reakcia nejaka alebo co- neviem- ale toto nemoze existovat

@anonym_autor
ale ako chemicka reqkcia vytvori, ze ooerivany chkapec dokaze od sliva do skiva prerozpravat specificke rozhovory lekarov a zaroven cakajucich rodicov? Chlapec presne vedel vsetko co sa dialo picas jeho operacie aj s jeho rodicmi. Ten mal tusim 5-7 rokov v tej dobe. To aka xhem8cka reakcia sposobi?

anonym_ad683e
Dnes o 10:51
@anonym_autor

@anonym_autor prečítaj si v Biblii
Kazateľ 9:5, 9:10
kniha Jób 14:13-15
evanjeliá ako Ježiš a jeho apoštoli kriesili mŕtvych
Marek 5:35-43
Lukáš 7:11-17
Lukáš 8:40–56
Ján 11:38-44
Skutky apoštolov 9:36–42
Skutky apoštolov 20:7–12
Skutky apoštolov 24:15 a evanjelium Jána 5:28-29

Keď to vtedy ježiš dokázal, myslíš že už to nevie zopakovať? Takže máš pravdu pri smrti zaspíš a nič si neuvedomíš a potom pri vzkriesení sa prebudíš a budeš žiť. To aký čas uplynul medzi tvojou smrťou a vzkriesením si vôbec neuvedomíš.

anonym_208095
Dnes o 11:19
@anonym_autor

@anonym_autor pozri, co ked mas obmedzeny pohlad prave teraz a smrtou si spomenies na vsetko, co si zabudla, ked si sa sem narodila? "Po smrti" nie je ani miesto, ani cas, budes vediet vsetko, budu ta cakat vybrani sprievodcovia, ktori ta povedu dalej, nebudes sama, nemusis sa bat. Teraz mas zit plnohodne svoj zivot, plnit svoje zivotne ulohy. A niektori ich uz dokoncili a "odisli" niektori odisli skor, niektori neskor, obcas zomru mladi aj preto, ze tie ulohy neplnia vobec...

siska53
Dnes o 11:39
@13uzivatelka11

No zbytočne ti tu niečo budeme písať, keď veríš svojej variante, ale ja osobne verím na vyššie svety a na reinkarnáciu. Hlavne malé deti si ešte aj môžu pamätať minule životy, boli nejaké potvrdené príbehy, keď dieťa si pamätalo detaily z minulého života a rodičia to overili a naozaj to sedelo s realitou.. veď je už toľko dôkazov že existujú aj duchovia. 🤷‍♀️ Ja neverím že celý vesmír a všetko funguje tak perfektne a je tam taká symbióza a všetko je so všetkým prepojené len nejakou náhodou. Ale to som ja, keď ty tomu neveris, pomôže ti to nejako? Ja verím, že duša je večná a niekedy sa skôr desím toho, čo budem robiť v tej večnosti, keď len zem má niekoľko milionov rokov a to je pre večnosť nič. 😂

@13uzivatelka11 Ja verim tak, ako ty, ale ved ked sa prevtelujeme, tak je to ako ked herci hraju vzdy nejaku inu ulohu. A zas.. su aj ine planety, mozno sa prevtelujeme aj na ine planety do tych vyspelych tvorov.. mozno 🙂.

rozculena
Dnes o 11:44
@zara3

Existuje vela veci, na ktore nam veda nemoze dat odpoved. Jednou z nich je viera. Vies co je zaujimave? Ze kazdym rokom veda prichadza s niecim "novym", o com vlastne my veriaci uz davno vieme. Co sme dostali od Boha v nasich knihach, ale vedecky to bolo dokazane az teraz. Aj ten najsebavedomejsi a najsilnejsi clovek sa bude bat v tej poslednej minute. O tom nieje pochyb. Tiez ma niekedy napadne, co sebavrah ma na mysli, ked sa konecne odhodla zabit, skoci, alebo si podreze zily a ked si uvedomi a lutuje, ze sa rozhodol zabit, ale neni cesty zpat. Moze len plakat zo strachu z neznameho( existuje Boh? Co bude so mnou?) a lutosti nad stratou zivota( rodina, priatelia, nevyuzite prilezitosti, sny, tuzby). Je to vsak otazka sekund, minut, mozno par hodin, ktore nejdu pretocit naspat ako som pisala.
My veriaci, ktory v Boha verime a davame svoj zivot do jeho ruk, sa nemusime bat, pokial sa zdrzime hriechov. Vsetci sme hriesnici, ale pokanie sa a ziadanie o odpustenie mozeme tych, ktorym sme ublizili a Boha kazdy den. My verime v posmrtny zivot, lebo nam bolo povedane, ze sa ho dockame. Zalezi vsak ako nalozime so zivotom na zemi, ci koname dobro a pomahame druhym, alebo lameme srdcia vsade kam vkrocime?
Kazde rano je pozehnanie bozie pre nas a sanca napravit svoje skutky, obratit sa ku Bohu a byt mu nablízku jak srdcom tak aj myslou.
Moja rada tebe je: Pred kazdodennim spanim vyries svoje hadky, nedorozumenia a mysli na kazdeho v dobrom, skus sa pozriet aj na najvetsieho nepriatela v dobrom. Najdi kusok dobreho v nom. Odpust kazdemu a modli sa za ich odpustenie od Boha. Ked mas deti, daj ich spat s laskou a kludom, pobozkaj ich a pomodli sa nad nimi. Ked mas ciste svedomie, ze aj ked si ublizila, tak ti je odpustene od ublizeneho, deti su s tebou spokojne aj tvoj muz, rodicia, surodenci, blizky a priatelia, a aj susedia, ktorym len tasku kazdy den zoberies do schodov, ver mi, ze nebudes mat strach sa nezobudit, ale budes vitat svojho Boha s laskou a nedockavostou. Lebo on nam slubil, ze aj po smrti budeme so svojimi milovanymi. Kazdy z nas zomrie, je vsak na nas, ako zomrieme.

@zara3
"Ze kazdym rokom veda prichadza s niecim "novym", o com vlastne my veriaci uz davno vieme"
A o čom viete?

anonym_e4fce0
Dnes o 11:57

Pred mojim zivotom nebolo celu vecnost nic a nemala by som doteraz pocit, ze by mi to sposobovalo nejake nepohodlie. Ak po mojom zivote nebude zase dlho nic az kym sa znovu niekde moje vedomie neprebudi v organickej alebo inej forme bez spomienky na to, co bolo, tak ok, nedbam. Desivejsie pre mna je, ze predsa len nieco bude, nieco, kde budeme musiet nasledovat nejake pravidla inak nas postihne nekonecne utrpenie. To je desiva predstava.

anonym_b0f4a0
Dnes o 12:23
@anonym_autor

@anonym_autor Tak podľa tvojej logiky, keď si to neuvedomíš, čoho sa vlastne bojíš? Skôr by som bála, že po smrti fyzického tela, bude duša stále existovať a skončiť môže aj vo večnom utrpení.

Strana
z2