Ako sa vám žije v Šamoríne?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako sa vam žije v Šamoríne zároveň ohladne dochadzania do BA nakolko denne bude treba dochádzať do BA (škôlka,škola,práca). Taktiez ako to je ohľadom maďarčiny. Nakoľko nikto z nas po maďarsky nevie. Dcéry majú 5,3. Zároveň by som bola rada aj o nazor mamičke ktore maju male deti a chodia taktiež s nimi na ihrisko ako je to s detmi medzi sebou pokial jedna strana neovláda maďarsky jazyk. Ďakujem
Nežijem tam, ale celkom často sa tam pohybujem. Slovenčinu a maďarčinu počuť tak 50/50. Po maďarsky neviem a nikdy som nemala problém.
Tak snad je Samorin este na Slovensku,tak ake strachy,ze madarsky nevies.
Ja sa tam casto pohybujem, mam tam kamaratov. Uplne v pohode sa po slovensky dohovoris uplne vsade. Za mna velke minus Samorina je to, ze tam nechodi vlak, tym padom je spojenie s BA iba autobusove. Cez vikend chodi autobus raz za hodinu, tak aj s tym treba pocitat, ak by si dochadzala do BA inak ako autom. Autobusove spojenie inac problemom cez pracovne dni nie je, zapchy ano su a treba s nimi pocitat. Niektore autobusy su uz napriklad zrychlene, ze idu po tom obchvate a nestoja 5x v kazdej dedine. Toto plati ale iba pre mesto Samorin, nie pre tie "satelity" ako je mliecno, tam autobus napriklad kazdy nechodi.
Mas tam normalne obchody aj nakupne centrum.
Je tu vsetko co k zivotu treba, pre deti idealne miesto na ich vychovu. Dochadzanie do Bratislavy okrem vynimiek je bezproblemove.
to akoze chces byvat v Samorine a deti budu chodit do BA do skolky a skoly?
@nikyyyyyy kamaráti tam žijú roky, sú obaja z východného slovenska. Ani jeden nevie madarsky, obaja pracujú v BA ...
Vlak je tuším vo vedlajšej dákej dedine, kamoš chodil na biku k vlaku a potom do BA. Odkedy má auto, a otvorili nejakú dialnicu či čo tak si dochádzanie pochvaluje. Viac menej raz ma viezol od nich do BA a bola to rýchlovka, ani busom ked som tam šla to nebolo zlé.
Dieťa mali v školke škole v Samoríne, teraz ako stredoškolák je v BA.
to akoze chces byvat v Samorine a deti budu chodit do BA do skolky a skoly?
@anonym_207a84 ano. Nakoľko jedna bude nastupovať do školy druha ešte škôlka a ked syn pojde do škôlky ja budem taktiež robit v BA
@anonym_207a84 ano. Nakoľko jedna bude nastupovať do školy druha ešte škôlka a ked syn pojde do škôlky ja budem taktiež robit v BA
@nikyyyyyy uplne chore, ved skolky a skoly mas aj v Samorine

Už nie je to také maďarské mesto ako dakedy.....