icon

Inšpirácie a náklady na modernú kuchyňu v okolí Dunajskej Stredy

13. jún 2025

Ahojte, chcela by som novú modernú kuchyňu (moja je 20 ročná) a vôbec neviem kde začať. Pozerala som na internete nejaké inšpirácie, ale neviem s akou cenou počítať. Robili niekomu novú kuchyňu v nedávnej dobe? Viete niečo odporučiť, prípadne s akou cenou počítať? Okolie DS.

guudy
13. jún 2025

Ach, to je zas polozena otazka… aky rozmer, vybavenie, pouzity material, kovanie, spotrebice (beko alebo miele)? 🙄

melanta
13. jún 2025

S akou cenou počítať? Tak musíš vedieť, aký máš približne rozpočet. Či 5000, 10000 alebo 20000. A od toho sa odvíjajú ďalšie rady (firmy, kvalita materiálov, spotrebiče).

autor
13. jún 2025
@guudy

Ach, to je zas polozena otazka… aky rozmer, vybavenie, pouzity material, kovanie, spotrebice (beko alebo miele)? 🙄

@guudy No, tie rozmery sú atypické. Jedno L-ko 280 x 150 cm a oproti taký vyšší pult so skrinkami na oddelenie od obývačky cca 240 cm dĺžka

autor
13. jún 2025

Niečo na tento štýl

autor
13. jún 2025

Absolútne netuším aké sú ceny takýchto kuchýň, som myslela že tak do 10 tis. by som sa mohla zmestiť, ale teda neviem. Je to dosť?

deedol
13. jún 2025

vo velkom mederi je dobry stolar, robi kuchyne. https://www.daibau.sk/miro_interier
skuste sa mu ozvat, vedia vam to navrhnut, nacenit.
cenovo neviem, ta kuchyna na obr. je dost velka. my mame trocha mensiu a stala nas minuly rok cca 7000 (bez spotrebicov)

guudy
13. jún 2025

No nech sa paci, s rozmermi a obrazkom chod do kupelnoveho studia/ku stolarovi a nechaj si to nacenit…

autor
13. jún 2025
@guudy

No nech sa paci, s rozmermi a obrazkom chod do kupelnoveho studia/ku stolarovi a nechaj si to nacenit…

@guudy No veď hej, len som chcela vedieť, či niekomu nerobili niečo podobné a koľko ich to vyšlo. Aby som nebola šokovaná, že mi vysolia 20 tis. 😀

autor
13. jún 2025
@deedol

vo velkom mederi je dobry stolar, robi kuchyne. https://www.daibau.sk/miro_interier
skuste sa mu ozvat, vedia vam to navrhnut, nacenit.
cenovo neviem, ta kuchyna na obr. je dost velka. my mame trocha mensiu a stala nas minuly rok cca 7000 (bez spotrebicov)

@deedol ďakujem, pozriem to

guudy
13. jún 2025

Kuchynskeho, nie kupelnoveho😅

autor
13. jún 2025
@guudy

Kuchynskeho, nie kupelnoveho😅

@guudy pochopila som 😀

melanta
13. jún 2025

S takouto linkou, čiže väčším účkom sa zmestíš do 10 tisíc, ale musíš počítať bežné spotrebiče a nie úplne top materiály. Ale ako píše guudy, daj si urobiť nacenenie vo viacerých štúdiách a stolárov. Každé normálne štúdio ti urobí ponuku bezplatne. Samozrejme, potom počítaj s prípadným navýšením. Ak napríklad zistíš, že chceš kvalitnejšiu batériu či drez. Pretože napríklad často tu čítam sťažnosti, že granitový drez po pár rokoch nie je pekný, že čierna či medená batéria po pár rokoch nie je pekná. Nuž, to, ako tieto veci vyzerajú po rokoch závisí od kvality. Či si kúpiš batériu za 100 alebo 500. Spotrebiče si daj naceniť firmou a potom si to porovnáš s elektrodomami a vyberieš si spotrebič tam, kde je cena najlepšia.

autor
13. jún 2025
@melanta

S takouto linkou, čiže väčším účkom sa zmestíš do 10 tisíc, ale musíš počítať bežné spotrebiče a nie úplne top materiály. Ale ako píše guudy, daj si urobiť nacenenie vo viacerých štúdiách a stolárov. Každé normálne štúdio ti urobí ponuku bezplatne. Samozrejme, potom počítaj s prípadným navýšením. Ak napríklad zistíš, že chceš kvalitnejšiu batériu či drez. Pretože napríklad často tu čítam sťažnosti, že granitový drez po pár rokoch nie je pekný, že čierna či medená batéria po pár rokoch nie je pekná. Nuž, to, ako tieto veci vyzerajú po rokoch závisí od kvality. Či si kúpiš batériu za 100 alebo 500. Spotrebiče si daj naceniť firmou a potom si to porovnáš s elektrodomami a vyberieš si spotrebič tam, kde je cena najlepšia.

@melanta No, musim sa porozhliadnuť. Ja by som aj bola rada, keby mi ju niekto navrhol 😀 Nie som v tomto moc zbehlá

melanta
13. jún 2025

Ty si iba premysli, čo kde chceš mať, Čiže kde chceš mať sporák, kde rúru, kde chladničku, kde umývadlo, kde hrnce a podobne. To vieš aj sama, podľa toho, ako ti vyhovuje alebo nevyhovuje aktuálne rozloženie kuchyne. To v štúdiu zadaj ako požiadavku a ostatné nech navrhne niekto skúsený. Ale pozor, schválne píšem skúsený, pretože v mnohých štúdiách pracujú ľudia, ktorí nemajú šajnu a kreativitu.

autor
13. jún 2025
@melanta

Ty si iba premysli, čo kde chceš mať, Čiže kde chceš mať sporák, kde rúru, kde chladničku, kde umývadlo, kde hrnce a podobne. To vieš aj sama, podľa toho, ako ti vyhovuje alebo nevyhovuje aktuálne rozloženie kuchyne. To v štúdiu zadaj ako požiadavku a ostatné nech navrhne niekto skúsený. Ale pozor, schválne píšem skúsený, pretože v mnohých štúdiách pracujú ľudia, ktorí nemajú šajnu a kreativitu.

@melanta dakujem

kuchynka15
16. jún 2025

Napíš mi správu, pracujem v kuchynskom štúdiu a plánujem kuchyne na mieru. Pekný deň 😉

mariagur
4. júl 2025

Dobrý večer 🙂 Ak je to ešte aktuálne, vedela by som Vám navrhnúť aj zabezpečiť realizáciu kuchyne. Som v DS, a spolupracujem s lokalnymi stolármi, moje návrhy si môžete pozrieť na FB https://www.facebook.com/share/1GNDXr7HKZ/?mibe...