Zoznam vecí potrebných do pôrodnice
Ahojte baby sice som rodila v Nemocnici DS ale v roku 2018 tak sa pre istotu pytam či sa niečo zmenilo a čo si zbaliť do porodnice pre seba aj babo? Ďakujem
A ešte k tej dezinfekcii pôrodného poranenia - to akurát nie je nutné, včera na predpôrodnej príprave vravel pôrodník, že najlepšia je i tak čistá voda, pravidelne oplachovať a udržovať v suchu je základ. A že niektoré rodičky používajú Rosalgin viac zriedený s vodou a oplachujú len vonkajšie rodidlá (nie vnútro!) alebo dezinfekciu Cicatridina. Ja neberiem nič, budem oplachovať čistou vodou. A ešte nám odporučili (vravelo mi to viac žien aj z môjho okolia) vlhčený toaletný papier, nedráždi ako klasický, je jemný, aj krv s ním lepšie utrieš a je splachovateľný.
A ešte ovocné kapsičky 😄 tie sú vraj na nezaplatenie
Ďakujem vam 🙂 sice na stranke nemocnice je zoznam ale ten sa mne zda uplne kratky 😂
Ďakujem vam 🙂 sice na stranke nemocnice je zoznam ale ten sa mne zda uplne kratky 😂
@nikola201819971 tak on sa možno zdá byť krátky, ale je pravda, že sú to tie najzákladnejšie veci, ktoré úplne postačia, hlavne ak si vezmeme fakt, že tam budeme cca tie 3 dni (ak sa nič nebude komplikovať) a všetko i tak nestihneme zúžitkovať, ani nebude kedy a ideme domov 😁 samozrejme, zvyšok je už na každom individuálny, čo sa bez niektorých veci my ženy mimo domova nezaobídeme, napríklad aj tie maškrty (rôzne keksíky, ovocné kapsičky..)alebo osobná kozmetika atď.. nakoniec i tak polku vecí prinesieme domov nevyužitú podľa toho, čo počúvam od okolia 😁 za mňa je asi ten základ, plus som ešte rozmýšľala nad odsávačkou jak bolo spomenuté vyššie (aj keď vedia požičať v nemocnici ich, ale by som chcela mať vlastnú), tak uvidím, možno ju vezmem, hoc by som ju nepoužila 😃
@nikola201819971 tak on sa možno zdá byť krátky, ale je pravda, že sú to tie najzákladnejšie veci, ktoré úplne postačia, hlavne ak si vezmeme fakt, že tam budeme cca tie 3 dni (ak sa nič nebude komplikovať) a všetko i tak nestihneme zúžitkovať, ani nebude kedy a ideme domov 😁 samozrejme, zvyšok je už na každom individuálny, čo sa bez niektorých veci my ženy mimo domova nezaobídeme, napríklad aj tie maškrty (rôzne keksíky, ovocné kapsičky..)alebo osobná kozmetika atď.. nakoniec i tak polku vecí prinesieme domov nevyužitú podľa toho, čo počúvam od okolia 😁 za mňa je asi ten základ, plus som ešte rozmýšľala nad odsávačkou jak bolo spomenuté vyššie (aj keď vedia požičať v nemocnici ich, ale by som chcela mať vlastnú), tak uvidím, možno ju vezmem, hoc by som ju nepoužila 😃
@alyson29 chystas sa rodit v ds ? ak ano kedy?
Ahojte, dajte potom prosím vedieť ako ste dopadli. Všade čítam na nemocnicu v DS negatívne skúsenosti. Ja by som chcela rodiť v ba, ale keďže bývame v DS tak neviem ci ma to nestihne tu. Ďakujem.

@nikola201819971 no za mňa plienky ( pre seba ak máte možnosť od niekoho tie inkontinenčné, jednorazové - nič lepšie som si do pôrodnice nemohla zobrať ...nikde žiadne pretekanie a proste som to dala len dole a zahodila), nočné košele viac ako sa všade píše, solny deodorant, pre bábätko plienky , jednorazové podložky a masticku, brala som aj odsavacku - zbytočne podľa mňa , niečo na prsia na bradavky okrem lanolinu ( mala som super náplaste), popôrodnu sprchu geniálna vec, viac druhov cumlíkov by som si zobrala , niečo na pery, dobre snacky, chladiacu vložku tam dole, vodu, meltu