icon

Ako zvládate noc s dvojičkami?

maminkakp
5. apr 2013

Nova tema - noc. Cez deň sa najdu pomocnici ale v noci??Ako to zvladate?

adka100
5. apr 2013

ahojte. no ja uz zvladam noci velmi v pohode. moji zacali spavat celu noc ked mali rok 4 mesiace. dovtedy sa jedno budilo kazde 2-3 hod a druhe tak kazde 4 hod, takze zo zaciatku som to zvladala s velkymi nervami a postupom casu tak v polospanku, myslim, ze na to recept nie je len to nejako pretrpiet a prezit. ak chcete deti oducit v noci len tak sa jasit alebo len tak si cucnut, nechajte ich spat s tatkom, aspon u nas to fungovalo lebo on sa len tak lahko na hocico nezobudi 🙂 teraz spia cca 12 hodin v kuse v noci 🙂 dufam, ze v tomto budu pokracovat, velmi im pomohlo, ked zacali spat spolu v izbe.

maminkakp
autor
6. apr 2013

@adka100 ..joj to si ma moc nepotesila😀

elisa7
6. apr 2013

ti moji vstavali na kojenie kazde 3 hodiny- a zasadne nie spolu:( (vstavala som teda kazdu hodinu a pol) ja som to vyriesila tak, ze som si ich po prvom zobudeni nechala na posteli, kazdeho z jednej strany, a len som sa otacala....a tak to bolo az do 2,5 roka, ked sa mala sama odstavila(chlapec az v troch)...popri tom som studovala VS od ich 10 mesiacov...a musim povedat ze som sa nastavila na taky rezim, ze som stihala viac ako teraz, ked uz prespia v pohode celu noc, a citila som sa menej unavena nez teraz...ale urcite to nie je riesenie- ja som manzela nezapajala vobec, ale bola to chyba, myslim, ze by pomahat mal...aj v noci..on sice chodi cez den do prace, ale Ty mas ,,robotu" nepretrzitu...

ritusuk
6. apr 2013

prve 3 mesiace sme nespali vobec,muz pomahal,kazdu jednu noc,mali sme to rozdelene,ja som mala Samka a on Ninku.od 4m.zacali spavat celu noc,uz sme ich aj rusili,ked sme pozerali film atd,takze od 5m.boli vo vlastnej izbe a spavaju tak dodnes,maju 19m.

macilaci
6. apr 2013

my sme od príchodu domov papali rovnako, aj cez den aj v noci a chvalabohu boli naraz hladné lebo ani jedno neprotestovalo skor ako malo🙂

maminkakp
autor
6. apr 2013

@macilaci ..a teraz a ti maju koľko?

maminkakp
autor
6. apr 2013

@ritusuk ..no my taka komfort nemame že by spali v inej izbe,nebyvame totiž ešte vo svojom ☹..

ritusuk
6. apr 2013

@maminkakp aha.tak to ma mrzi.my sme tie prve 3mesiace tiez neboli vo vlastnom,ale velmi rychlo sme zistili,ze jednoducho musime.pri dvoch babatkach som proste potrebovala vlastnu kupelnu a hlavne kuchynu,ta musela byt dostupna 24hod.denne,kedze som kazdu chvilu sterilizovala,robila um,umyvala flasky atd.plus sme potrebovali izbu navyse,dvaja dospeli a dve deti v jednej izbe-nam to bolo strasne malo.ale chapem,ze niekedy clovek musi proste pockat

macilaci
6. apr 2013

@maminkakp juj už máme 3,5 roka ale zase od kedy sú vo vlastnej izbe pol roka v noci musím prechádzať k nim lebo si to vyžadujú, vraj z toho vyrastú, neviem kedy dúfam že čoskoro🙂

merunka32
10. apr 2013

@maminkakp tak toto je pre mna dobra tema. Moji do siesteho mesiaca prespali pekne celu noc, ale potom sa zacali budievat. Boli noci ked som bola aj 20 krat hore :( potom ale nastal zlom a syncek mi zacal pekne spavat, naopak dcerka, ktora spavala lepsie zacala plackavat zo sna. Tak sme to poriesili s manzelom tak,ze on ma v noci jedneho a ja druheho v oddelenych miestnostiach. Cez den ich mam uz oddelenych davno, aby bol klud. Neviem,ci je dobre ich delit v kazdom pripade sa aspon jeden z nich vyspi a takisto aj ja 🙂

merunka32
10. apr 2013

@adka100 ano, s tym spanim s tatkom plne suhlasim 🙂 on ich oducil aj v noci papat, ja som to uz len potom dotukla 🙂

jancamad
10. apr 2013

my sa nekojime, sme na UM, teda teraz už len na kaši a už asi mesiac spime celu noc (od 19,00 do 6,30). predtym sme stavali max. 2x za noc a to stale narovnako obe. davam jesť obom naraz aj cez den.

maminkakp
autor
11. apr 2013

@merunka32 ..tak to maš super keď maš manžela každu noc doma..ja som na ich v noci sama,pretože mi manžel chodi do zahraničia do prace...cez deň som ich davala každeho do inej izby spinkať,ale teraz ich už nechavam spolu..ak pospia tak pospia a ak nie tak nie,nech si na seba zvykaju,však aj v noci su spolu.

maminkakp
autor
11. apr 2013

@jancamad ..a to ti spia celu noc kvoli kaši?Mne chlapček vôbec nechce mlieko bez kašičky a aj tak budi,skoro viac ako druhe ☹..a to už maju 9 mesiacov ☹

jancamad
11. apr 2013

@maminkakp ano len kaša. kupujem im Hami kaše tie žlte a na noc vypiju 260ml

maminkakp
autor
12. apr 2013

@jancamad ...fuuuha,nasi vypiju o 22 hodine 200 ml kaše a o pol 2 v noci su už hladní..

merunka32
13. apr 2013

@maminkakp tak hej, aj ja som chcela nech su na seba zvyknuti, preto v noci este donedavna boli spolu, ale kedze Evicka zle spavala mesiac, tak som ich oddelila. Samozrejme,ze casom ich opat dame spolu🙂 momentalne si vychutnavam,ze sa konecne po roku vyspim...kedze aj ku koncu tehotenstva sa o spanku velmi nedalo hovorit, sak to asi vsetky dobre pozname 🙂 inac tuto noc spala mala sama v izbe,. bez manzela, ten musel dospat a normalne ani nepipla 🙂 tak vyskusame este dalsiu noc. Mozno jej len vsetci lezieme na nervy a chce mat od nas klud :D Inac tvoji su ako stari?

merunka32
13. apr 2013

@maminkakp aha, tak uz som si nasla,ze maju 9 mesiacikov, no hore hlavu, men donedavna papavali aj v noci(maju 11 mesiacov) ale potom som im to proste zatrhla a oni sa oducili, ked bolo moc zle tak som im este par krat dala, ale inac su len na caji. Dievcatko to pije v noci malicko...ale chlapcek ten niekedy vypije aj 2 flase caju...avsak je to ine sa natiahnut a dat mu napit ako vstavat a robit mlieko so zalepenymi ocami 🙂 Dufam,ze casom nebude ani ten caj. Boli take noci,ked sa napil napr len dva krat a bol klud.

merunka32
13. apr 2013

@maminkakp jaaj, a este som chcela, ze zacali menej ziadat to nocne jedenie, ked som im zaviedla normalnu krupicu od desiateho mesiaca. tak skus ked budu mat 10 m krupicu a uvidis, to ich urcite viac zasyti ako tie detske kase.

iivkai
17. apr 2013

moji do dvoch mesiacov vstávali každé 3,4 hodinky na papanie, a po druhom mesiaci ako keby utalo, zacali spávat od tej siedmej do piatej. o siedmej sme ich ukladali preto, že už po siedmej boli vždy velmi ale velmi zlý. manžel mi pomáhal v noci, chodil robiť mliečko, ja som zatial prebalila a potom nakrmila.cez den mi pomáha mamina, sama by som ich nezvládla, pretože tí moji sú hotoví diablici. nejako sa sami nevedia uspať, čím viac sú unavení tým sú horší a plačlivejší...

maminkakp
autor
17. apr 2013

@merunka32 ..my papame krupicu každy deň večer a za 3 hodinky su znova hladní 🙂))

maminkakp
autor
17. apr 2013

@iivkai ..tak v tom ťa uplne chapem,mne naši tvrdia že ked poobede nechcu aby som ich nedavala spať,ale kto by ich potom vydržal...sice mi sa tak super nemame,aby nam spali celu noc (tak 2-3 krat sa budia na papanie - a to už maju 10 mesiacov),ale už je to trošku jednoduchšie...ale tie začiatky boli katastrofa,svojej maminuške to do konca života nevratim..keby nebolo jej tak neviem 🙂)

iivkai
17. apr 2013

@maminkakp najprv som chcela, že ich budem kúpavať neskor , myslela som, že by možno ráno spinkali o to dlhšie, ale za jedno to proste nejde a za druhé je to asi tak aj lepšie, tie dve, tri hodinky večer možem venovať trošku upratovaniu, sebe, manželovi a tak... každý hovorí, že to bude už len lepšie, ale mne to pripadá, že je to stále horšie a horšie :D

maminkakp
autor
18. apr 2013

@iivkai ..a kolko maju teraz??Neboj,už je slniečko,bude lepšie..

iivkai
18. apr 2013

o týžden budú mat 5 mesiacov, práveže na vonkajšom studenom vzduchu im bolo lepšie kým bola zima

merunka32
18. apr 2013

@maminkakp aha,noo, tak to mas teda hladosov 🙂 ale aj tak si myslim,ze ich to prejde okolo tych jedenastich mesiacov ako tych mojich. Zrejme to je vekom. Lebo ja som im predtym sice nedavala krupicu,ale pchala som ich inymi kasami aj mliekom a aj tak boli hladni...ale teraz je to v poho 🙂 akurat sa nam teda nasackovali do posteli 🙂

tattoni
10. jan 2014

jeden budi druheho , ale ked som na ne sama muz je na cestach tak to riesim tak ze ich dam k sebe do postele a spime vsetci traja problema je len ten ked sa muz vrati domov tak nema kde spat lebo oni nechcu byt v postielke cize ostava mu len gauc 😝

avana7
10. jan 2014

Naše princezničky budú mať 4 mesiace a zatiaľ tie noci zvládam v pohode. Najprv som ich kojila tak, že ktorá sa zobudila, tú som nakojila. Ale raz sa mi stalo, že som vstávala každú hodinu, lebo sa tak pekne striedali, tak som si povedala, že toto nie. A tak teraz keď sa zobudí jedna, nakojím ju a uložím a ak sa mi druhá dovtedy nezobudí, tak ju zoberiem aj spiacu a dám si ju na prsník, pekne sa napije a potom spí ďalej. Zatiaľ to funguje a mne to tak vyhovuje, lebo nemusím vstávať každú chvíľu. A aby som nezabudla, ak treba tak vstane aj manžel a pomôže mi 🙂 Jáj ale už sa teším, kedy mi prespia celú noc, dúfam, že keď začneme papať kaše, tak prespia celú noc, alebo sa zobudia len raz. Prvý syn, keď začal papať kaše, tak už spával celú noc, aj keď bol naďalej kojený.