icon

Dvojičky a ďalšie dieťa

dougie747
6. dec 2012

Pomoooc pred pár dňami som zistila že som tehotná, máme už dvojičky párik a sú strašne živé, dá sa toto vôbec zvládnuť? mať rýchlo za sebou tri deti?

salome123
6. dec 2012

vela stastia 🙂

ako pozeram male sa ti narodi v juli, od augusta mozes dat dvojicky do skolky, takze az tak tragicky by som to nevidela 😅

teddynko
6. dec 2012

Gratulujem, usmievam sa nad tým tvojím výkrikom o pomoc.. neboj, dvojky dáš do škôlky a bude dobre.. drž sa a opatruj.

ivec16
6. dec 2012

no my sme traja surodenci po roku, zvladli to nasi rodicia zvladnes aj ty 🙂

eimijoyce
7. dec 2012

Zvládneš to 🙂 , ja som mala deti vo veku štyri a pol a tri roky keď sa narodil najmladší a bolo to v pohode 😉

meusicka
7. dec 2012

ahoj u nas to bolo opacne, ako druhe prisli dvojicky. ako pisu baby, tak dvojicky vies dat do skolky a okrem toho si myslim ze to bude ok, kedze oni sa pohraju aj same, kdezto pri tom opacnom pripade, chapala moja starsia dcerka ten odsun na vedlajsiu kolaj dost zle ☹ takto hadam tvoje dvojicky nebudu vnimat prichod surodenca tak dramaticky. v kazdom pripade drzim palce. ale kedze si uz zvladla dvojicky, tak mozno jedno babo bude "malina" 😉

dougie747
autor
16. dec 2012

A čo mi pomôže že ich dám do škôlky keď mi na bábatko budú nosiť odtiaľ samé choroby a to malé bude vkuse choré? a plus aj dvojčatá

adkasmolka
16. dec 2012

@dougie747 nemozes hned mysliet takto negativne. Preco by Ti mali odtial nosit same choroby? Nemusia byt z tych co budu hned chore. A mozes to skusit najprv v jasliach, ako sa Ti chytia. Neviem ci vo vasom meste su aj sukromne, tam je menej deti - menej nakazy. Alebo skus sa popytat, pohladat, pokukat po niakej opatrovatelke. Napr. staci len na doobedie. Nech Ti zoberie decka von, nech sa im povenuje, ked pridu domov, dam im obed a ulozi ich spat. Aby si mala ty co najmenej starosti a mohla sa zo zaciatku venovat babatku. A casom si urcite najdete system. Niesi jedina ktora to takto vychytala, no boze stalo sa 🙂 Skus poprosit ak sa da aj rodinu aj manzela aby Ti pomohli, sadnite si na to, porozpravajte sa, co kto bude robit..Kamoska ma opacne syna a potom 2jky. Maju casovy harmongram, Musis mat system, bez toho to nepojde!

polyana
16. dec 2012

Aj ja mám dvojky- chlapcov, a tak velmi by som chcela mať ešte jedno. Lenže moja drahá polovička nie a nie sa rozkývať 😀 😀 😀 . Neboj , zvládneš to, ak si zvládla dve detičky, toto jedno už bude hračka. 🙂

parvitas
16. dec 2012

@dougie747 myslím, že to bude trochu náročné... ale zvládnuť sa to dá. len sa musí zapojiť aj manžel, prípadne starí rodičia, či iní príbuzní. ja som síce opačný prípad ako ty - dcérka mala 2 roky a 4 mesiace, keď sa dvojičky narodili a to bolo dosť skoro, aj keď si uvedomovala, že už nebude len ona sama na prvom mieste.... a asi najnáročnejšie bolo keď chcela jesť, alebo cikať a ja som práve dojčila dvojbodky...
ale tvoje detičky budú už väčšie a rozumnejšie, navyše aj škôlka ťa trochu odbremení. a čo sa týka chorôb, žiaľ, budete si tým musieť prejsť. ale je možné že drobec bude mať imunitu omnoho lepšiu a nástup do škôlky bude jednoduchší (bez menej chorôb)

alama
28. dec 2012

@dougie747 ahoj, neboj zvládneš, naše dvojky- tiež párik, mali takmer 2,5 roka, ked sa narodila najmladšia. To bol oktober, a do škôlky išli až teraz v septembri, takže vyše 10 mesiacov sme boli spolu doma. Dá sa to, celkom v pohodičke, dvojky sa aspon viac naučia samostatnosti, rýchlo si zavedieš nejaký systém a bude to fajn. A s tými chorobami zo škôlky, no, u nás to je tak, že kým nechodili do škôlky, za tých 10 mesiacov nebola malá chorá (a ani dvojky), ale odkedy sú v škôlke, vkuse máme sople :/ Držím palce 🙂 🙂

ficekmarc
22. feb 2013

ahoj, u nas to bolo tiez tak chalani dvojky mali 1,8 roka a narodil sa treti chlop 😉. chalani su uzasni, ani ich nenapadne ziarlit, skor sa staraju o najmensieho, donesu hrkalku, alebo plienku, alebo masticku. ked sme na prechadzke pozeraju, ci ide aj kocik s "babom" 😉. je to sice fuska, rano sa snazim vybavit najmensieho a ked ten je napapany a prebaleny, tak idu na rad jeho bratia. tak nejako sme si vytvorili rezim. drzim palce, aby ste boli hlavne zdravi a vsetko bude v pohode.

luanna
16. sep 2014

Ahojte. Moji chlapci mali vcera 8 mesiacov a ja som zistila ze som tehotna..... Kedze mam diagnozu nepriechodne vajcovody a aj chalani su z ivfka, tak to bol poriadny sok..... Vobec si neviem predstavit ako to zvladneme. Teraz byvam s malymi prechodne u rodicov a ked sme doma tak mi chodi vypomahat jedna pani. Je tu nejaka mamina s takym malym vekovym rozdielom?

bagi
9. okt 2014

luanna, neboj sa, vsetko sa da zvladnut... uvidis 😉 verim, ze si zazila obrovitansky sok, ale poviem ti, ze ja som napriklad nemusela mat tvoju diagnozu a tiez som zazila sok, ked som si isla dat potvrdit druhe tehotenstvo a lekar mi povedal, ze su tam dve babatka. bol to velky sok a chvilu mi trvalo kym som to spracovala a vobec som bola schopna prijat a hovorit o tom... ale to je uplne normalne. ale ti co to nezaziju, tak nemozu hovorit nic... lebo sa nevedia vzit do tvojej koze... urcite to bude tazke. na druhej strane, v dnesnom svete by som lekarom teda bezvyhradne neverila, ze ti stanovia nejaku diagnozu a povedia ti, ze si neplodna, tak sa nemusis chranit... proste by som neverila. ale to som ja... a hlavne vela ludi po umelom alebo po roznych stimulaciach vedia omnoho rychlejsie otehotniet ako si myslia... fakt, mam vela parov okolo seba takych... prve nemohli mat, alebo ho mali ledva ledva po dlhych rokoch vselijakych pokusoch a vselijakych liecbach a zrazu druhe mali mavnutim ruky ... drzim palce 😉

bagi
9. okt 2014

a medzi detmi prvym synom a dvojkami bude 2,5 rocny rozdiel...

kacena4
9. okt 2014

@luanna ahojko hladaj skupinku deti s rocnym rozdielom alebo tak nejak uz si presne nepamatam moje deti si tak po sebe a dlho som tam bola je tam vela mamin aj s 3 detmi po sebe. zaciatky budu narocne ale neboj zvladnete to ked ti pomahaju uz teraz rodicia to je uzasne. ked budu mat deti 2-3 roky odhraju sa uz aj sami a bude super len ich musis zamestnat 🙂 drzim palceky a najdi si tu skupinku maminy sa tam vela podrzia navzajom, lebo len maminy s detmi s rocnym - 1,5 rocnym rozdielom sa vedia najlespie pochopit o com je rec

lucymk
9. okt 2014

@dougie747neboj sa.urcite to zvladnes. ja som sa strasne bala,ze co bude ked sa nam narodi 3babo.moja 1dcerka bude mat 4roky.2dcerka mala nedavno 14mesiacov a doma mam 6dnoveho chlapceka a zatial je to v pohode.myslela som si ,,ze mala to bude strasne znasat,lebo je taky môj cicek,ale som milo prekvapena aka je zlata.mali zatial pekne spinka.v nemocnici som bola z neho uz zufala co sedel len na cicke den a noc.