Dvojičky - mať tak 100 rúk
Ahojky mamičky,aj vam sa niekedy zda že by bolo super mať 100 ruk? Ako to zvladate?
Ono ani nejde o to mat sto ruk, ale skor nervy z ocele, ktore pri dvojickach treba mat. Fyzicky sa starostlivost da zvladnut, ale ta psychika!! Ako stale hovorim, niekedy mam sto chuti si dat poldeci 🙂.
no teraz si to vystihla...keby len poldeci,ale normalne niekedy rozmyšľam či mi nahodou nepreplo 🙂..koľko maju vaše dvojičky gemina?
maju len vyse 3 mesiacov, ale aj tak je to zaberak. Sice este nelozia, revat vedia do zblaznenia🙂. Mam pocit, ze ich cele dni len krmim, prebalujem a nosim na rukach. Aj ked jem, stale musim mat jedneho na rukach, lebo by ich asi rozpucilo, keby som ich nechala tak.
moja najaktualnejšia otazka!!! Ako zvladate NOC????Kedy sa už konečne vyspim a nebudem celu noc v strese či nezobudi jeden druheho?☹
@maminkakp a kolko maju tvoje? noc je uz teraz lepsia, asi od 2,5 mesiaca ich krmim len raz za noc okolo druhej, tretej. dovtedy to bol horor, krmila som ich oboch 3x za noc a spala tak max 3-4 hodiny. A teraz mala, ked ju brasko nezobudi, spi aj celu noc do 5.30. Ale to fakt len obcas🙂.
joj, nestras ma, ja ze uz bude len lepsie🙂. nekojim vobec, od zaciatku sme na nutrilone. flasky trasiem a umyvam do nemoty🙂
no ale naši nespali nejak ukažkovo ani keď boli malinky. Papli každe 2 hodiny a k tomu som sa odsrekovala,takže ja som zase vysela cely deň na odsavačke 🙂...a tiež pri umyvani fľašiek,prebaľovani,prani,vešani,žehleni atď 🙂....a teraz by bolo super mať tak 100 ruk,lebo jeden ide tam,druhy tam...treba im najprv niečo uvariť,potom nakrmiť,uspať rovnakom čase,ked sa zobudi jeden tak sa snažiť oto aby nezobudilo druheho...........................jooj,keby aspon krajšie počasie bolo ☹
je to makacka, byt sama cez den na dvojky. A vlastne aj v noci. Najradsej mam kocikovanie, vtedy zarucene cusia. Len teraz sa neda kvoli pocasiu, je to blbe, uz sa tesim na jar/leto.
a si s nimi nonstop sama?..A mate v rodine dvojčatka?To su prve?
Su moje prve, aj prve v rodine. A som s nimi sama, kym je otecko v praci. A niekedy je dlho🙂
tak to maš veselo. Mne cez deň pomôže rodina ale na noc som sama. Ocko nam chodi na týždne do prace a len 3 dni je doma ☹...
Ahojte,ja mam dvojmesacne dvojicky dievcatka.Teraz zacali spinkat dlhsie,budia sa raz,dvakrat za noc.Starsia je ukazkove babo,tu mladsiu zase volam trouble maker.v podstate cez den su super,spime 3x do dna,no ked sa blizi k veceru su krasne mrzute a nie a nie zaspat.kojim ich,len jedna flasa na noc.mali sme problemy s kolikou a odvtedy su take,tak neviem.
@maminkakp aj moji drobci maju 10 mesiacov no a tiez by mi sem tam bodol extra par ruk 1600 sama potom mi pride pomoct mamina kym pride manzel okolo 1800. Ale mame system a myslim ze nam wsetkym trom vyhovuje ;)) co sa spania tyka tak cez den mi spia kazdy v inej izbe ( staci ze ich polozim do postielok s cumlikom a maznacom a plienkou a zaspia sami) a v noci spim v izbe s nimi takze ked jeden zaplace tak vyskocim ako lanka aby mi nezobudil druheho, podam mu cumlik maca plienku pohladkam a spi dalej.znie to jednoducho ale ked to urobi kazdy po 3-4 x tak rano sa citim ako po maratone. CO sa vzajomneho budenia este tyka tak kojim ich este cez noc raz a ked nie je cca okolo casu krmenia tak aj ked jeden place druhy sa vacsinou nezobudi...dodavam vacsinou.... a ked je okolo krmenia tak ich nakojim a ked je dobra noc zaspia pri kojeni a len ich supnem do postielok a ked je zla noc tak este pol hodinu hodinku pobuntosia a potom zaspia.najhorsie je to rano ked uz jeden zacne mrncat a pritom by este spal zobudi aj druheho ten zacne blabotat a pokrikovata je hotovo - uz sa nespi. niekedy stihnem toho co sa zobudi skor odnieest wedla do izby manzelovi a ja este pospim s tym ktory sa nezobudil,ale nie vzdy to stihnem a potom mame dvojity budicek ;/
nechcem vas strasit,ale s dvojkami to bude tazke si myslim furt,aj ked teraz to je uz troska lachsie,clovek si aj pri nich troska oddychne,hlavne ked sa hraju spolu,mame aj polhodku,ze o nich nevieme,no zas dakedy pride den a je ich plny byt 😀
ale hlavne tie noci sa upravili cca od 12 mesiaca.o 20h si vypiju 150-180 UM a spia v kuse do 6-7h,takze clovek sa aspon vyspi
aj moji mali koliky obidvaja, nepomohol ani espumisan ani inticol ani sab simplex ani mastička na bruško pupík, rektálna rúrka pomohla iba na chvíločku, nakoniec nám pomohli probiotiká bio gaia a zmenila som im aj mliečko dávam sunar dutradefense
Moje maju 8 mes., cez den sa vacsinou striedaju, kým jedno spí, druhé je hore. Zacína sa to tak, ze jedno sa zobudí o 6.h ráno, druhé okolo 8.h . Dovtedy sa to prvé napapá a unaví a pomaly zaspáva. Vtedy sa zobudí druhé napapá sa, pohrá sa zaspí atd. V takýchto prípadoch mám pocit, ze sa starám len o jedno dieta a nie je to az tak nárocné, len tazsie je uskutocnit spolocnú akciu, napr kocikovanie vonku. Ked sa zobudia obe naraz, tak máme spolocný program, krmenie, hranie, kocikovanie. Spia oddelene cca od 5.mes. odkedy jedno spí badatelne lepsie a menej sa budí, takze to jedno nocné krmenie zvladne aj manzel. Druhé sa budilo v noci kazdé 3, potom kazdé 4 hod, teraz po 5 hod- s ním som ja.
@maminkakp
Nechci aby mne nekdo tituloval na Supermatku..ale ja jsem pri dvojickach nepocitila zadnou unavu,zadnou bezmoc a pritom jsem na ne byla UPLNE sama a v cizi krajine.....mozna to bude tim,ze jich bylo najednou CTYRI a nemela jsem cas myslet na to, kde a kam mam dat ruce😀
p.s. Ale s prvnim s jedinackem,to byl docela zahul.. 😅
Takze cim vic deti, tim vic casu, ktery leti a neni citit NIC..ani unava .. 😉
@maminkakp Kedy si oddychnem? Co si predstavuješ pod oddychom? No my s manzelom si uz hovorime, ze s jedym dietatom je to vlastne nuda. Napr. oddychujem teraz. Uz hodinu sedim pri PC. Deti spia. Máme tri deti. Niekedy sa mi nahromadi viac roboty a uz by som chcela reptat, ale polozim si otazku: A co akoze by som chcela robit namiesto toho co robim? Preto som na materskej dovolenke, aby som sa starala o svoje deti. Ráno ked spia, popolievam záhradu, poobede kým spali som presádzala muškáty a učila som staršieho jazdit na bicykli. Striedam si činnosti a myslím si, že tým relaxujem. Sediet na lavičke, ci na terase a piť kávu ma nebaví.

Aky mate denny režim?Čo im davate papať a akym systemom?Ako vam v noci spinkaju,nebudia sa navzajom?Zapojte sa žienky,nech si navzajom poradime 🙂)