icon

Dvojičky - začiatok tehotenstva

maria_mathis
15. máj 2013

Ahojte babenky, no tam my sme zistili, ze cakame dve deturence!!! Este som len v 10tyzdni, tak je to take cerstve!! Neviem, ci sa smiat, ci plakat.... Ale ked som ich uvidela na ultrazvuku prvykrat, tak mi vyhrkli slzy stastim, ze som ich nevedela udrzat!!!!!!!!

Je to krasne mat v brusku dve!!!! 🙂))

No musim povedat, ze robia uz trosku sarapatu.. hihi

kocica76
15. máj 2013

ahoj aj nam sa narodili dve dievcatka......aj sa som mala taky pocit ci sa smiat ci plakat ked mi lekar povedal ze budeme mat dvojicky....ale je to pekne maju uz dva rocky a su rozkosne su to take nase slniecka... 🙂

pacesa
15. máj 2013

Ahoj, ja som sa pred hodinou dozvedela ze cakame dvojicky. Som v 6 tyzdni. Presne, neviem ci mam plakat, smiat sa. Toto som naozaj nacakala. Mam doma 15 mesacneho chlapca. Chceli sme surodenca, ale nie dvoch... Neviem ako to zvladneme

mauerka
15. máj 2013

@pacesa Urcite to date, su dve, lebo maju byt dve, bude to dobre, neboj. Narocne, ale o to vacsia radost.

pacesa
15. máj 2013

@mauerka Dakujem pekne 🙂

yanni
15. máj 2013

@pacesa urcite tio zvladnete. Drzim palceky. Ja by som dvojicky brala vsetkymi 10timi.

pacesa
15. máj 2013

@yanni dakujem... Bude sa to musiet zvladnut, je to dar

nufka22
15. máj 2013

@pacesa Ahoj,aj ja mam doma dve dievcatka dvojicky.Ked mi lekar oznamil ze budem mamicka dvojiciek,tak som sa rozplakala..je to uzasny pocit,ale aj trosku viac starosti..ale neboj,zvladnete to..Ja som slobodna mamicka a zvladam to 🙂Drzime palceky 🙂

klincek
15. máj 2013

@maria_mathis
@pacesa kocky gratulujem. aj ja som u lekara revala ako truba, ale od radosti, lebo ja som dvojicky odjakziva chcela a podarili sa na prvy sup🙂.
je to strasne narocne, to vam nebudem klamat, ale dvojky su take uzasne. moje baby sa dnes rano navzajom krmili rozkom🙂, boli hrozne zlate. podavaju si casto hracky, nosia si navzajom pitie, tancuju spolu..samozrejme bitky a revy mame na dennom poriadku, ale aj tak by som nemenila.

maria_mathis
autor
16. máj 2013

@pacesa Fiha, no ja som bola tiez v 6 tyzdni na ultrazvuku a tam este nic nenasiel, iba vacok. Tak gratulujem k super sprave!!!! 🙂))
Moj syn ma uz 3.5 roka a je uz rok sme sa pokusali o druhe.. Asi to malo tak byt, aby sme to zvladali, tak neboj, urcite aj ty to zvladnes!!!!
Musime to zvladnut!!!

🙂))))))))))

maria_mathis
autor
16. máj 2013

@klincek Dakujeme!!!!!!!!!! Tesim sa kazdym dnom!!!! A manzel je viac nedockavy.. haha

pacesa
17. máj 2013

@maria_mathis Ahoj, ja sa z toho stale neviem spamatat... Ja viem ze to znie hrozne ale ja este neprezivam taku krasnu radost ako vy. Velmi sa bojim ako to zvladneme... Ked si pomyslim ze ked sa narodia, maly oslavi o mesiac dva roky... Samozrejme sa tesim ze sa nam to podarilo, ved sme chceli surodenca... ale dvojity zasah necaka asi nikto 🙂 Asi to tak malo byt a budeme sa musiet s tym popasovat...

majka381
17. máj 2013

@pacesa Ahoj.ja mám doma už skoro 3,5ročné dvojky a starší mal 2,5 roka keď sa narodili, tiež som sa bála a keď mi to povedali že dvojky mesiac som nevedela či sa mám tešiť alebo plakať. vždy sa to zvládnuť a ak sa dá zapojiť aj rodinu. Mne pomáhala mama,zobrala si staršieho a mala som trochu viac času.Držím palce a tá radosť je potom dvojnásobná.

castania
21. máj 2013

@pacesa super gratulujem 🙂 my mame doma rocneho a veeelmi by som chcela dvojky 🙂

monistis
22. máj 2013

ahojte mamičky dojičiek. S priateľom sme sa snažili o bábätko vyše roka. Začali sme chodiť na vyšetrenia, každý k svojmu lekárovi (ja gynekológ, priateľ andrológ). Gynekológ mi predpísal lieky, ktoré som mala užívať tri mesiace, andrológ po cca 4 mesiacoch testovania spermií odporučil vitamíny Profertil. Obaja sme brali lieky poctivo. Ja som svoju dvojmesačnú dávku vyčerpala a čakala ma ešte jedna. Tú som však už nestihla vybrať, prišlo to po čom sme obaja tak dlho túžili. Meškanie menzesu a potom pozitívny test s extrémne silnými oboma čiarkami. K doktorke som hneď neutekala pretože som mala stresy a veľa práce s prípravou na štátnice. Tie chvalabohu dopadli dobre a tak som sa vybrala včera na gyndu. Vyliezla som na kozu a začalo sa vyšetrovať, behala po bruchu hore-dolu, doľava-doprava a s takým vyjaveným pohľadom mi hovorí, že tam vidí dva vačky. Moja prvá reakcia: "To nemyslíte vážne?!" Ona, že áno máte dve detičky v brušku, zrejme z tých liekov, čo som brala, lebo ani z jednej ani z druhej strany dvojičky nie sú. No bol to obrovský šok, ešteže som ležala, inak by som asi odpadla. Tak najprv sme mali problém dopracovať sa k jednému a nakoniec nám pán Boh nadelil rovno dve a potvorky malé, čakali kým si dokončím školu a môžem sa venovať aj im. Zomkol ma obrovský strach, či to zvládneme aj finančne aj psychicky, nuž budeme musieť. Zapojiť bude treba celú rodinu. Tak na 50% sa teším, ale na 50% mám obavy.

maria_mathis
autor
22. máj 2013

@monistis Gratulujem!!!!!!!!! Je to krasna novina, vsak??? Neboj, tak to ma byt a tak to pan Boh naplanoval - skvele!!!! Aj ja si to stale hovorim, ze to je len dar od neho, ze na nas predsa len nezabudol!!! 🙂))))))))

katka088
24. júl 2013

Ahojte. My sme zistili asi v 6. týždni že som tehotná a asi v 8 týždni, že čakáme dvojičky. Keby mi nevynechala menštruácia, tak ani neviem, že som tehotná 🙂 nemala som žiadne ťažkosti, žiadne zmeny chutí ani nič podobné. Dokonca mi nebolo vobec zle, žiadne vracanie. Až na začiatku 4 mesiaca som začala mať bolesti v podbrušku, tak ma prijali do nemocnice, lebo mali obavu, aby som neporatila. Ale tie bolesti vraj boli sposobené rozťahovaním maternice. Poležala som si tam týždeň. Bolesti som mala občas aj potom ale tie skončili asi v 5 mesiaci. Potom už nič. Nakoniec som porodila v 37 t. krásne dievčatká a teraz v novembri budú mať už 3 rôčky 🙂

maribell
15. jan 2014

AHOJTE BAB MAM OTAZKU ALE NECHCEM ZAKLADAT NOVU DISKUSIU ...bola som na prvom ultrazvuku a bol uplne iny ako pri prvom tehu ..pri prvom tehu mi lekar ukazal jednu fazulku ktorej bilo srdiecko.. teraz mi lekar ukazal dve fazulky oproti sebe ..jedno povedal ze je babo a bilo mu srdiecko a druhu fazulku povedal ze to je zltkovy vak .. teraz neviem .. ten zltkovy vak nemoze byt druhe babo?...ale to by mi zas lekar povedal vsak?

zu_zik
20. aug 2018

Ahojte baby chcela by som vedieť váš názor. 19.2.2018 som potratila v 13 tt bola mi zistená vývojová chyba maternice uterus subseptum stým že to septum je hrubšie. Celé tehotenstvo som krvacala. Pred týždňom som sa dozvedela, že som tehotná. Bola to len náhoda, že som sa to dozvedela začala som krvácať v čase keď som mala dostať ms. Ale trvalo to dlhšie tak som po 14 dňoch navštívila svojho doktora ten zistil, že som tehotná a hneď, že čakám dvojičky. Hospitalizovali ma kvôli tomu krvácaniu. V nemocnici zistili, že čakám dvojičky ale majú len jednu placentu. Som v 7tt4d neviem čo si mám o tom myslieť. Bojím sa aby to neskončilo rovnako. Mate nejaké skúsenosti prosím.

laska_
Autor odpoveď zmazal