icon

Tipy a triky na uspávanie 19-mesačných dvojičiek

majajamba
18. aug 2025

Ahojte, chcela som sa spýtať ako ste riešili uspávanie dvojčiat?
Posledné mesiace sme fungovali tak, že som ich šupla do kočíka a uspala, nebol problém ani pri poobednom ani večernom spánku do max. hodiny už spali a potom som ich šupla do postielok. Posldný týžden si ale všímam zmenu, že už to tak nechcú. Na obed ešte ok ale večer je to katastrofa. Sadajú si v kočíku nevedia sa ukľudniť alebo sa navzájom šťuchajú a popritom ani nie 5 minút dozadu sa už ukladali. Dala som im teda šancu a skúsila ich uspať pri mne na posteli. To sa mi zatiaľ podarilo asi raz keď som ich naraz uspávala. Vo svojich postielkach zaspávať nechcú a plačú ako o život. Asi trikrát som to soravila tak že som odišla z izby a počkala max. 5 min, jedno dvojča je ale citlivejšie a ked veľmi plače tak sa povracia. Preto túto cestu už nechcem daľej skúšať. A zas pri mne na posteli ked sa aj jedno uloží druhé skáče a nechce si ľahnúť, potom sa pridá aj druhé a už je to potom cirkus. Skúšala som spievať, šuškať, plyšáka, knihu, masírovať nožičky aby sa ukľudnili no oni my stále robili kotrmlece albo sa navzájom kopali. Na to o koľkej ich idem uspávať si dávam pozor, po 5-6 hodinách sa ide na uspávanie aby neboli preťažený, no kým mi teraz zaspia prejde aj 7 hodín a to už viem že je zle, pretierajú si oči a sú na nezastavenie. Ako ste to riešili? Tipy, triky, rady sú vítané. Vďaka 🙂

foxxie27
18. aug 2025

@majajamba ahoj….moji chalani (budú mať za pár dní dva roky) sa dlho uspávali iba na rukách….bohužiaľ, iná cesta nebola, nech som skúšala čokoľvek, ani v kočíku už nechceli byť od roka….najskôr som uspala jedného, odniesla do postieľky a potom druhého….postupne som neskôr skúšala ukladať sa s nimi na gauč, až sme dospeli do štádia, že na obedný spánok mi sami ľahnú a zaspia na gauči a už ich len preložím….na večerný spánok už zaspia pekne vedľa nás v posteli….je to boj, držím palce 😅

zaphyra
18. aug 2025

Neviem ti absolútne poradiť, ja len ze mas moj velky obdiv a zelam pevne nervy 😊

fion22
18. aug 2025

@majajamba to je velmi individuálne a každému vyhovuje niečo iné...my máme v ich izbe na zemi bez posteli 1 veľký matrac 180x200 a z každej strany monkeymum ...uspávam ich tak, že som medzi nimi a potom na noc aj spím s nimi, ja bez vankúša, deti majú spacie vaky...vždy jedno dieťa zaspí skôr, a druhé má ešte párty, ale do tých 15 min odkvecne aj to druhé ...väčšinou prespia celú noc od 4m...rovnako sa uspávame aj na obed, cca 3 hod+-...v kočíku sa už nemohli prehadzovať ...takto myslím budeme fungovať do ich 2r...aj staršia išla do vlastnej postieľky v 2r ...

anonym_30def8
18. aug 2025

@majajamba ja vôbec nič neporadim ani som nečítala nič čo si písala do textu ale pre pobavenie musím napísať že ja už len keď som prečítala ten nadpis tak ma pot oblial😄 pri predstave ako dlho a náročné uspavam jedno dieťa tak keby su dve neviem ja sa asi vysmarim z okna😄

majajamba
autor
19. aug 2025
@foxxie27

@majajamba ahoj….moji chalani (budú mať za pár dní dva roky) sa dlho uspávali iba na rukách….bohužiaľ, iná cesta nebola, nech som skúšala čokoľvek, ani v kočíku už nechceli byť od roka….najskôr som uspala jedného, odniesla do postieľky a potom druhého….postupne som neskôr skúšala ukladať sa s nimi na gauč, až sme dospeli do štádia, že na obedný spánok mi sami ľahnú a zaspia na gauči a už ich len preložím….na večerný spánok už zaspia pekne vedľa nás v posteli….je to boj, držím palce 😅

@foxxie27 ahoj, no naši boli tiež zo začiatku len na rukách, to keď som mala pomoc sa dalo, potom po roku aj dačo už nechceli spať na rukách a vykrúcali sa, sami začali liezť do kočíka, a ako som spomínala to fungovalo potom super no teraz sa zas niečo zmenilo a už nechcú.

majajamba
autor
19. aug 2025
@zaphyra

Neviem ti absolútne poradiť, ja len ze mas moj velky obdiv a zelam pevne nervy 😊

@zaphyra ďakujem

majajamba
autor
19. aug 2025
@fion22

@majajamba to je velmi individuálne a každému vyhovuje niečo iné...my máme v ich izbe na zemi bez posteli 1 veľký matrac 180x200 a z každej strany monkeymum ...uspávam ich tak, že som medzi nimi a potom na noc aj spím s nimi, ja bez vankúša, deti majú spacie vaky...vždy jedno dieťa zaspí skôr, a druhé má ešte párty, ale do tých 15 min odkvecne aj to druhé ...väčšinou prespia celú noc od 4m...rovnako sa uspávame aj na obed, cca 3 hod+-...v kočíku sa už nemohli prehadzovať ...takto myslím budeme fungovať do ich 2r...aj staršia išla do vlastnej postieľky v 2r ...

@fion22 poviem to takto, keby vtedy viem že kupvať posteľ bude viac na škodu ako úžitku tiež by som len matrac zaobstarala, aspoň by som sa nemusela báť že niektorí z nich spadne dole😅 no čo už…u nás tiež vzdy zaspal jeden skôr ako druhý, 15min by bol pre mňa raj ale títo sú hore aj cez hodinu a nič z toho, to sú už v štádiu takej nervozity že si už vôbec nedajú povedať 😅takže len prežiť tie nasledujúce mesiace a uvidí sa hej? Ďakujem za podelenie o skúsenosť 🙂

majajamba
autor
19. aug 2025
@anonym_30def8

@majajamba ja vôbec nič neporadim ani som nečítala nič čo si písala do textu ale pre pobavenie musím napísať že ja už len keď som prečítala ten nadpis tak ma pot oblial😄 pri predstave ako dlho a náročné uspavam jedno dieťa tak keby su dve neviem ja sa asi vysmarim z okna😄

@anonym_30def8 😂😂😂

majajamba
autor
19. aug 2025
@foxxie27

@foxxie27 ďakujem 😊

foxxie27
19. aug 2025
@majajamba

@foxxie27 ahoj, no naši boli tiež zo začiatku len na rukách, to keď som mala pomoc sa dalo, potom po roku aj dačo už nechceli spať na rukách a vykrúcali sa, sami začali liezť do kočíka, a ako som spomínala to fungovalo potom super no teraz sa zas niečo zmenilo a už nechcú.

@majajamba ja som pomoc väčšinou nemala žiadnu, tak som musela vyhodnotiť, ktorý je viac unavený a toho skúsiť uspať prvého 😅 druhý sa zatiaľ ešte trochu hral…..popritom som skúšala všetko možné, aj matrac na zemi či hojdať sa s nimi v závesnom kresle, nič iné nefungovalo…..treba skúšať čo im bude po chuti, nič iné veru poradiť neviem

suzi248
5. sep 2025

My uspavame v hojdačkach homba je to istota