icon

Vzťah medzi dvojčatami

26. mar 2025

Zdravim. Ti ktorí máte dvojčatá , aký mali vzťah medzi sebou ? Naši majú 1.5 roka a mám pocit že medzi sebou len súperia ktorý je rýchlejší ,šikovnejší a predbiehajú sa medzi sebou aby som len jednému dávala 100% pozornosť 😕

007marianna007
26. mar 2025

Mám 12-rocne.. úhľadné nepriateľky🙂 stále sa bijú..každá je úplne iná, jedna , nebojácna, papulnata, druhá ustráchana, aj v škole superia o kamarátky..všetko závisí len na tebe, ako ich vychovávas..ja mojim vkuse opakujem, pred tebou stojí tvoja najlepšia kamarátka, ktorá ťa nikdy nezradí..

parvinka0001
26. mar 2025

Mam 6 ročnychb aj sa pohádajú ale jeden bez druhého by nikde nešiel. Hlavne jeden je na druhého viac naviazaný . Bez seba neboli ešte ani chvíľku .

detskytovar
26. mar 2025

Možno závisí aj od toho, či sú jednovaječné alebo dvojvaječné.. Naši 11-roční chalani sú jednovaječní a hoci sú veľmi podobní, je zároveň aj každý trochu iný, ale nie je to nejaký extrém.. každopádne jeden je trochu dominantnejší, no nemajú s tým problém. Sú spolu doma, v škole.. hrajú sa spolu, učia, rozprávajú, sú parťáci 🙂

kikush182329
26. mar 2025

Majú 4 a súperia úplne vo všetkom neustále.

mamickalisticka
26. mar 2025

Naši jednovaječní sa vedia v jednej sekunde pobiť a pohrať spolu. Furt sa tlčú, robia zle, predbiehaju kto urobí väčšiu hovadinu 🤬 a ja som na prášky

autor
26. mar 2025

@mamickalisticka veď aj ja. A keď to bude takto ďalej pokračovať tak pôjdem na psychiatriu

michaelajednorozec
26. mar 2025

Ahoj, myslim ze by bol pre teba uzitocny tento rozhovor. Casom ako budu deti rast, mozno nebudu mat kompatibilne osobnosti a tak ako by sa nemalo nutit k priatelstvu, ani nejaka “akozelaska” medzi surodencami je dost blbost. Je to prilezotost ako deti ucit tolerancii a kompromisom vo vztahu s niekym s kym si nerozumiem. To buduje pevne zaklady tychto klucovych softskillov ktore mozu vyuzivat cely zivot v skole, v praci, atd. https://open.spotify.com/episode/4RDQAbT26Fp78j...

viestta
26. mar 2025

Atorka, mam 60 rocnych strykov dvojcata. Oni este aj teraz superia, ale v konecnom dosledku maju perfektny vztah. Z takych prihod z detstva co sa v rodine rozopravaju mali obdobia, ked kazdy musel mat rovnake oblecenie a robili cirkus, ze ten druhy ma ine ponozky. Aj ked mali vsetky hracky dvojmo, furt sa o nejak natahovali. A potom bolo obdobie, ked ani za svet nechceli nosit rovnake oblecenie, stacili rovnake ponozky a bol problem.

januska12323
26. mar 2025

@007marianna007 "tvoja najlepšia kamarátka, ktorá ťa nikdy nezradí.." chápem ako to myslíš ale nie je to vždy pravda. Sú sestry ale to neznamená, že si budú rozumieť až do smrti.

bolarazjedna
26. mar 2025

@007marianna007 ja nesúhlasím s výrokom, všetko je na tebe, ako ich vychováš.... Deti majú svoju povahu a to výchovou nezmeníš, iba i h môžeš trochu usmerniť.... A najlepšie kamarátky tiež nebudú len preto, že sú sestry a dvojičky... Alebo preto, že im to hovoríš a tak ich vychovávas, že to od nich očakávaš.... Tiež skôr závisí, ako si sadnú povahovo.

Ja mam kamarátku, ktorá má dvojicku, majú sa veľmi radi, ale vedia sa aj pohadat, a to idú mat pomaly 40rokov... Ale držia spolu, radi sa navštevujú...
Myslím si, že 1,5rocne deti sa inak ani nemôžu správať, ako súperiť o tvoju pozornosť a vadiť sa, kto sa hrá s ktorou hračkou.. Je to tým, že sú v štádiu vývoja, kedy si prirodzene egocentricke a nemajú ešte vyvinutú empatiu..... To neznamená, že o 5-10rokov nebudú dobrý súrodenci. Ta súťaživosť je ale medzi súrodencami celé detstvo úplne normálne, nečakaj, že to úplne vymizne.

denkabemommy
26. mar 2025

@007marianna007 to čo im vravíš, môže byť klamstvo. A ak jedna druhú zradia, dajú to za vinu tebe. Radšej to preformuluj, že sa musia naučiť akceptovať jedna druhú. Čo napodiv podporí ich vzťah k lepšiemu, alebo sa aspoň nebudú cítiť vinné, že nemajú radi súrodenca 🙂.

gnotek
28. mar 2025

Ahoj, ja mám dvojča, sestru. Keď sme boli menšie, tak sme si robili zle. Čím sme boli väčšie bolo fajn.