Vzťah medzi dvojčatami
Zdravim. Ti ktorí máte dvojčatá , aký mali vzťah medzi sebou ? Naši majú 1.5 roka a mám pocit že medzi sebou len súperia ktorý je rýchlejší ,šikovnejší a predbiehajú sa medzi sebou aby som len jednému dávala 100% pozornosť 😕
Mam 6 ročnychb aj sa pohádajú ale jeden bez druhého by nikde nešiel. Hlavne jeden je na druhého viac naviazaný . Bez seba neboli ešte ani chvíľku .
Možno závisí aj od toho, či sú jednovaječné alebo dvojvaječné.. Naši 11-roční chalani sú jednovaječní a hoci sú veľmi podobní, je zároveň aj každý trochu iný, ale nie je to nejaký extrém.. každopádne jeden je trochu dominantnejší, no nemajú s tým problém. Sú spolu doma, v škole.. hrajú sa spolu, učia, rozprávajú, sú parťáci 🙂
Majú 4 a súperia úplne vo všetkom neustále.
Naši jednovaječní sa vedia v jednej sekunde pobiť a pohrať spolu. Furt sa tlčú, robia zle, predbiehaju kto urobí väčšiu hovadinu 🤬 a ja som na prášky
@mamickalisticka veď aj ja. A keď to bude takto ďalej pokračovať tak pôjdem na psychiatriu
Ahoj, myslim ze by bol pre teba uzitocny tento rozhovor. Casom ako budu deti rast, mozno nebudu mat kompatibilne osobnosti a tak ako by sa nemalo nutit k priatelstvu, ani nejaka “akozelaska” medzi surodencami je dost blbost. Je to prilezotost ako deti ucit tolerancii a kompromisom vo vztahu s niekym s kym si nerozumiem. To buduje pevne zaklady tychto klucovych softskillov ktore mozu vyuzivat cely zivot v skole, v praci, atd. https://open.spotify.com/episode/4RDQAbT26Fp78j...
Atorka, mam 60 rocnych strykov dvojcata. Oni este aj teraz superia, ale v konecnom dosledku maju perfektny vztah. Z takych prihod z detstva co sa v rodine rozopravaju mali obdobia, ked kazdy musel mat rovnake oblecenie a robili cirkus, ze ten druhy ma ine ponozky. Aj ked mali vsetky hracky dvojmo, furt sa o nejak natahovali. A potom bolo obdobie, ked ani za svet nechceli nosit rovnake oblecenie, stacili rovnake ponozky a bol problem.
@007marianna007 "tvoja najlepšia kamarátka, ktorá ťa nikdy nezradí.." chápem ako to myslíš ale nie je to vždy pravda. Sú sestry ale to neznamená, že si budú rozumieť až do smrti.
@007marianna007 ja nesúhlasím s výrokom, všetko je na tebe, ako ich vychováš.... Deti majú svoju povahu a to výchovou nezmeníš, iba i h môžeš trochu usmerniť.... A najlepšie kamarátky tiež nebudú len preto, že sú sestry a dvojičky... Alebo preto, že im to hovoríš a tak ich vychovávas, že to od nich očakávaš.... Tiež skôr závisí, ako si sadnú povahovo.
Ja mam kamarátku, ktorá má dvojicku, majú sa veľmi radi, ale vedia sa aj pohadat, a to idú mat pomaly 40rokov... Ale držia spolu, radi sa navštevujú...
Myslím si, že 1,5rocne deti sa inak ani nemôžu správať, ako súperiť o tvoju pozornosť a vadiť sa, kto sa hrá s ktorou hračkou.. Je to tým, že sú v štádiu vývoja, kedy si prirodzene egocentricke a nemajú ešte vyvinutú empatiu..... To neznamená, že o 5-10rokov nebudú dobrý súrodenci. Ta súťaživosť je ale medzi súrodencami celé detstvo úplne normálne, nečakaj, že to úplne vymizne.
@007marianna007 to čo im vravíš, môže byť klamstvo. A ak jedna druhú zradia, dajú to za vinu tebe. Radšej to preformuluj, že sa musia naučiť akceptovať jedna druhú. Čo napodiv podporí ich vzťah k lepšiemu, alebo sa aspoň nebudú cítiť vinné, že nemajú radi súrodenca 🙂.
Ahoj, ja mám dvojča, sestru. Keď sme boli menšie, tak sme si robili zle. Čím sme boli väčšie bolo fajn.

Mám 12-rocne.. úhľadné nepriateľky🙂 stále sa bijú..každá je úplne iná, jedna , nebojácna, papulnata, druhá ustráchana, aj v škole superia o kamarátky..všetko závisí len na tebe, ako ich vychovávas..ja mojim vkuse opakujem, pred tebou stojí tvoja najlepšia kamarátka, ktorá ťa nikdy nezradí..