Pleseň na matraci

neffely
1. mar 2022

Dobrý deň, možno to sem nepatrí len by som sa chcela poradiť či nemá niekto podobnú skúsenosť. Deťom sme kúpili novú poschodovu posteľ aj s matracmi. Ide o to že vrchná časť pod matracom začala plesniviet, zatiaľ je to malý fľak ale nepáči sa mi to. Vrchná posteľ nemá rošt, sú tam iba dosky s dierami ale očividne je to málo aj keď matrac vyčistím opäť začne plesniviet... Otázka znie čo s tým ? V byte máme sucho, až moc ale ten matrac sa dostato nie nevetra :-/

kiwi3
1. mar 2022

ako to moze plesniviet, ked tam nie je ziadna vlhkost? to sa mi nejak nezda. ak to je teda naoza plesen, tak jednoznacne vyhodit. snad na tom nenechas spat deti, je to skodlive.

neffely
autor
1. mar 2022

@kiwi3 izba je síce suchá, ale pod matracom není rošt iba dve dosky s vetraním ale očividne to nestačí... Doska ani matrac nebol plesnivy len poťah začal chytať pleseň zvonka. Vyčistila som to octom a vyprala v sanytole na bielizeň. Akurát neviem ako zariadiť aby sa viac vetral ten matrac, rošt tam dať nemôžem lebo to je vrchná posteľ :-/

neffely
autor
1. mar 2022

@neffely takto to vyzerá, žiadna pleseň ako vidíš ...

0silvia0
1. mar 2022

@neffely nemozete to reklamovat?

veselo_neveselo
1. mar 2022

@neffely este by si mohla skusit dat ten rost pod matrac aj tak. Bude tam viac priestoru na prudenie vzduchu cez tie diery, mohlo by to pomoct. A potom teda poriadne vetrat periny, nenechavat zakryte a casto menit bielizen. Nenechavat dieta len tak sa valat na posteli, a aj matrac nadvihnut obcas nech sa prevetra.
Pripadne este viac dier do toho spodku, len mozno potom bude potrebovat este dodatocne vystuzenie zospodu aby to ten material vydrzal.
Este ine riesenie by bolo odstranit tie spodne dosky, a spravit inak tu podperu horneho matracu, len to by chcelo asi trochu povymyslat, to tu asi neporadime.

20erika07
1. mar 2022

@neffely preco nemôžeš dat rošt? Normalne maju poschodove aj hore rošty

simca06022011
1. mar 2022

urcite to je plesen? urcite sa tam napr nic nevylialo, nedalo sa tam nieco vlhke? My sme mali taketo plne postele doma roky ako deti, dokonca ani diery tam neboli, aj rodicia dlhe roky... a nikdy nam nic neplesnivelo. To plesnivie od spodku? cize medzi drevom a matracom? ja by som to asi skor skusila reklamovat, ci nie je proste ten matrac nejaky nevhodny... Postel je na pouzivanie, na valanie sa, na lezanie a nie na cirkusy okolo nej ako keby to bolo neviem co a ma byt nezavadna
Inak len mimochodom, moje drahe dieta si nieco vylialo na navlecku, netusim co... a vpriebehu max. par dni, kedze dlhsie ako 3-4dni nebyva ta postel bez mojho zasahu to zaplesnivelo... cize ja by som sa k niecomu takemuto skor priklonila.

neffely
autor
1. mar 2022

@20erika07 bojím sa že to bude moc vysoko keď položím na tú dosku rošt a ešte 15 CM matrac ... Mala bude mať len 6 rokov nechcem aby mi spadla odtiaľ

neffely
autor
1. mar 2022

@simca06022011 no neviem ono to iba v strede taký malý kúsok začalo plesniviet akoby pod chrbatikom, čiže kde sa najviac potí . Postele každé ráno usteliem a izbu vetram aj tri krát denne .

simca06022011
1. mar 2022

podla mna odvetranim od spodku neodstranis plesen pod plachtou, ktora sa robi pod chrbtom.. to treba z vrchu vetrat, ostalo to proste mokre. Ak je to teda fakt plesen, tak mozno nie je ten mateiral na matrac vhodny. Moj chlap sa fakt poti ako kon, postel mokra po nom ostava vacsinu roka a ziadna plesen niekde... no uvidis, vyskusajte co sa da... Ak si myslis, ze treba taky zasah ako rost (len aby to udrzala ta postel) tak potom sa to proste zdvihne o kus.

andrea_prestastna
1. mar 2022

@neffely niektore matrace potrebuju lamelove rosty, toto je uplne zle matrac nedycha jedine ked das molitan mozno ten prezije

andrea_prestastna
1. mar 2022

@neffely periny rano urcite neskadat a nechat ich radsej prevesene inde

nwnw
7. mar 2022

@neffely tych dier je tam malinko. Na tento typ postele sa dava pruzinovy matrac. Nemozte vymenit dosku za rost, alebo navrtat diery?

neffely
autor
16. mar 2022

@nwnw ďakujem už som to vyriešila. Dala som rošt a není problém, len je to trochu vysoko ale zvykneme si 🙂