Prečo majú lopatkovce žlté listy?
Zdravim kupil som si lopatkovec a stale je po tyzdni vlhky a taketo uz dva listy sa mi spravili. Este som ho nepolieval. Čo mu moze byt? Mam ich odstrihnut?
Preliata
@anonym_autor takéto listy odstrihnúť. Dať do koflíka, kde bude mať vzduch a kde bude odtekať voda.Ozdobný koflík väčší, ako je v umelom so zeminou.
@isis234 to mal byt kochlik? Ci co je koflik?
Ahoj, odporúčam kvet presadiť do o niečo väčšieho kvetináča. Plus menej polievať, listy žltú keď je rastlina preliata. Ak dávaš kvetináč ešte do ozdobneho obalu, tak ten by mal byť väčší ako kvetináč - aby ti po vložení do obalu ostala medzi nimi medzera aspoň cca 0.5cm po celom obvode.
Nevetrala si v jej blízkosti, nemohla omrznúť?
vzduch..nie vzduchu
Ahoj, odporúčam kvet presadiť do o niečo väčšieho kvetináča. Plus menej polievať, listy žltú keď je rastlina preliata. Ak dávaš kvetináč ešte do ozdobneho obalu, tak ten by mal byť väčší ako kvetináč - aby ti po vložení do obalu ostala medzi nimi medzera aspoň cca 0.5cm po celom obvode.
@pinkgirl medzera tam je takato, nechcem to moc presádzať keď mam ten kvetináč nový. Kedy vlastne zistím že naozaj potrebuje niečo väčšie? Ten list teda odstrihnúť nad zemou tesne?
List kľudne 2cm nad zeminou, zvyšok listu potom uschne. Nechaj ho v tom kvetináče, ale menej ho polievať. Ten obal je dosť robustný a asi ti ten kvetináč nestihne rýchlo preschnut. Kľudne polievaj len 1x za 10 dní.
@pinkgirl medzera tam je takato, nechcem to moc presádzať keď mam ten kvetináč nový. Kedy vlastne zistím že naozaj potrebuje niečo väčšie? Ten list teda odstrihnúť nad zemou tesne?
@anonym_autor
To biele ? Co to mas v kvetinaci nemas tam nahodou pliesen,
Ja som si doniesla raz z obchodu na kvetoch spider miten mikroskopickych pavukov myslim ze sa to vola roztoc , poobzeraj listy.
Ja nemam cit na vlhkost tak sa da kupit vlhkomer co sa strka do kvetinaca s tymito peace lilies som nemala stastie , raz vela svetla, raz malo , prievan atd.
Listy vyzeraju fajn ale kukam ze uz aj ine listy su chytene, mam to dat do teplejsej miestnosti?
@anonym_autor vymeňte hlinu a dajte ich do tepla
@anonym_autor vymeňte hlinu a dajte ich do tepla
@isis234 a akú hlinu tam dať? Do tepla mozem
@anonym_autor môj je na okne, cez deň svieti slniečko, neznáša prievan, studeno, veľa vody.... polievam raz za 2-3 dni, to len tak pocuckať,😊, staré listy odstrihnem

@anonym_autor takéto listy odstrihnúť. Dať do koflíka, kde bude mať vzduch a kde bude odtekať voda.Ozdobný koflík väčší, ako je v umelom so zeminou.