Kde kúpiť rastliny online za dobré ceny?
Ahojte. Poraďte prosím nejakú overenú stránku, záhradníctvo s e-shopom, s ktorym ste boli spokojní.
Lumigreen je určite dobrý, len tie ceny.. 😒
@magic08 nemám možnosť ísť osobne, preto sa pýtam online, na starkl som čítala dosť zlých recenzií
no ja teda som za zahradne veci = osobny nakup, starkl mam do dnes v zahrade veci v pohode. S jemnymi kvetmi ozdobnymi je ot kadejake.. prisli niektore dost posekane, kedze s tymi balikmi sa tak aj zaobchadza.
Na stromy, kriky chodime do prievidze, raz za par rokov. Na ozdobne kvety mame skleninky, maju aj priesady. A v maji priesady kupujeme na trznici ak nevypestujeme. A tam aj kvety ak pochybia dokupim.
Izbovky teraz akurat robim objednavku online, ale teda neviem co konktrente by si potrebovala :D
Ja som objednavala vavrinovce z najpalmy.sk, prišli pekne zabalené v kartóne, pekne nepoškodené, za mna spokojnost 🙂
Plantex, slovensketrvalky, brest, motyckovo, rastlinky.sk
https://gardenseedsmarket.com je polsky, ale ceny maju dobre, vyber siroky a vsetko mi doslo v poriadku
Za mna starkl urcite nie
Garden-team z Bytče, sú i kamenná predajná aj eshop. Neobjednávali ste niekto od nich?
Áno, tu stránku slovensketrvalky som pozerala, vyzerá fajn, ale nikde som tam nenašla informácie o predávaných rastlinách (napr.výšku), ani nedvíhali telefon, na email ešte neodpisali
Zahradnictvo Caklov - odtial mame ovocne stromy a kry. Ostatne kupujeme osobne v arborete.
@nataliik ďakujem 😉 info pod obrázkom je všeobecne o danej rastline, do akej vysky dorastá a pod. nie predávanej akej veľkosti je.
No pani mi volala naspäť, vysvetlila, že oni to tam nedávajú, nerozdeľujú, vraj by to museli stále premeriavat, však rastlinky rastu 🤣 (v iných obchodoch to udávajú limitmi), ale podľa veľkosti kvetináča mi dala priblizne info. 🤓Inak veľmi mila, už som i objednala 👍
@nataliik 🙃 áno, lebo je iné (i cena)kupovať, keď ma kricek,stromček,vavrinovec 10-20cm a 40-60,80cm, a mne sa nechce čakať 😀
Ďakujem všetkým za rady, tipy. Chcem sa podeliť o skúsenosť. Objednávali som napokon zo stránky slovensketrvalky.sk, 12ks vavrinovec. S komunikáciou, cenou, dodaním, i balením som bola spokojná, informácie boli jasne, nákup prebehol bez problémov. Rastliny mali mat cca 40cm. Polovica zodpovedala tejto výške, ďalšie mali 20-30cm, boli veľké rozdiely. 2 rastlinky boli takmer zdravé, ostatne mali viacmenej napadnuté, obzrane listy, asi 2 takmer všetky listy. Bol tam teda veľký nepomer vyzorovo i kvalitne. Záver, moje poučenie je, ze som neurobila dobre rozhodnutie. Druhý krát by som radšej nakúpila priamo v kamennej predajni.

starkl. Podla mna je najlepsie ist nakupovat priamo do predajne. Cez internet, neviem co ti pride a v akom stave. Ja som parkrat objednala aj zo starkl aj lumigreen, nieco prezilo a nieco nie