Kedy začať s vysádzaním kvetov do záhrady?
Poradili by ste prosím aké záhradné kvety by som si mohla pomaly začať vysadzať (myslím semená) vždy začnem neskoro a cez leto mi nestihnú vykvitnúť vždy až po alebo vobec. Preto som myslela že by som tento rok začala skor nech už v jari si viem planty pozasádzať do záhrady.
@grof_monte_christo ja som tiež sadila marec april ale ako hovorím nikdy mi nestihli narasť v letnom období.
Ako ktoré, napr. aksamietnice stihnu dorast. Nemám doma na to podmienky, vytiahli sa mi a boli slabé. Ostatné letničky kupujem v zahradnictve, sú pestované v iných podmienkach, kde majú dostatok svetla a správnu teplotu.
Potom pravdepodobne nemáš dobré podmienky pre tie kvety na tom mieste(pôda, svetlo, tieň)
@katica06 je pravda že podu máme velmi tvrdú preto kupujem zeminu zasobnú a rastlinky zasádzam do nej
Keď nemáš vykurovaný skleník je zbytočné čokoľvek vysievať. Bohate stačí a začneš v marci. Keď sa im nedarí, tak asi máš slabé lriesady
Začiatkom februára vysievam na južné okno lobelky, petunky. Ostatné až marec.

Ešte je skoro. Je málo slnka a na parapete sa potom vytiahnu. Ja sadim až v marci.