Film Inside Out: Aký je váš názor na hlavnú pointu?
Je jeden taký film ... v roku 2015 ... o niekom, kto sa vyrovnáva so stratou prvého domova a odsťahovania sa od najbližších priateľov.
Trúchlenie a smútok hlavný hrdina za každú cenu potláča, a snaží sa hlavne ukázať radosť, a to sebe aj iným.
Popritom mu blízky človek povie, že "ako dobre že tu máme tvoju pozitivitu, jeden z nás má teraz stres, usmievajme sa pre neho a nepridávajme viac negativity..."
A tak hlavný hrdina skúša aj ďalej potlačiť plač a smútok. Popritom vedľajšia postava utrpí malú stratu majetku, vozidla ku ktorej mala emocionálny vzťah. Trúchli, a hlavný hrdina skúša rozosmiať ju, robiť žartíky a smiešne grimasy. Jediné, čo pomôže, je až keď sa postava vyplače a dostane objatie.
Zatiaľ hlavný hrdina potláča smútok tak veľmi, až nevládze už ani cítiť radosť.
A ku koncu filmu sa už nevie ani hnevať, zhnusiť sa, či báť sa,
už len sedí v letargii.
V origináli sa film volá Inside Out ... aký máte názor na hlavnú pointu filmu?
@jankafresova Hlavna pointa je fajn, film ako taky ma neskotocne nudil, zle spracovane
@janai1 😂 presne-pripomenulo mi to pribeh o tom ako hlavnemu hrdinovi s hendikepom zabiju matku a surodencov, musi ho vychovavat otec, nasledne ho unesu a otec sa ho snazi zachranit za pomoci psychicky chorej kamaratky-nazov filmu: hlada sa Nemo😂
@janai1 a to by náhodou bolo pekné, ja by som to prijala také stručné zhrnutie 😂
@butterflyeffect
Ja som v tej rozprávke práve videla iné posolstvo, že to dievčatko na konci ukáže svoj smútok a rodičia ju idú objať. Poukazuje sa na to, že aj smútok je v poriadku a má svoje miesto v živote človeka (aj keď tá postavička Radosť chcela aby sa tá Riley stále tešila, predtým sa troška povyšovala nad ostatné emócie).
@jankafresova prave ze prva cast sa mi velmi pacila, vysvetlenie toho ako funguje nasa psychika, ako to funguje "v hlave" a ide o to, ze clovek nemoze byt stale len stastny, ale treba pochopit, ze aj ostatne emocie su dobre a patria k psychike.

v hlave? vôbec si nepamatám o čom to bolo - len že ma to bavilo…