Ako a kedy dovoliť deťom pozerať Harryho Pottera?
Od koľko rokov by ste deťom dovolili pozerať Harry Potter Kameň mudrcov film ? Naša 5 ročná by to veľmi chcela vidieť no bojím sa že je to skoro.
Dcéra má 13 a videla tak Max 1-2 aj to nie celé,proste ju to nebaví...mňa samú to nebaví..ale krstná dcéra má 6 a tá doslova žerie Harryho Pottera
ahoj. Moja 5-ročná sa teraz pozerala, keď bol v tv. Ale zas ako 2-ročná fičala na jurskom svete 😂 každý deň dookola, neznášam ten film 😂
ja som to videla s mojou dcerkou 6 prvy krat a podla mna to je az tak od 10.. samozrejme sme “museli” pozret - ani nedopozerali, lebo sa jej smiali deti, ze to nepozna..😵💫🤡
5 roční škôlkari Pottera? Nestíham sa čudovať
Ja mojím nedovolím, baby sú už celkom veľké 10 a 13, ale nepúšťame hocičo. Sme kresťanská rodina, tak to je hlavný dôvod.😉
Ale ja som ho v detstve videla a najmä neskoršie časti by som malým deťom určite nepúšťala.
Od 5 rokov pozera
@mariasola Harry Potter je univerzálny príbeh o víťazstve dobra nad zlom, sile priateľstva, o tom, že aj ako outsidera môžeš byť hrdina ( Neville), vyzname žien a feminizmu ( Hermiona), že ťa môže v živote stretnúť veľa zlých veci, vrátane nie šťastného rodinného prostredia a môžeš to prekonať. Je to o tom ako nám rodina môže vštepiť predsudky, ktoré nie sú správne ( Draco) a napriek tomu s tým v zlomovom okamihu bojovať aj keď nie hrdinsky, lebo dobro je v každom z nás. V neposlednom rade je to príbeh o materinskej láske, ktorá prekonala smrť.
Akože ja fakt netuším, kde tam vidia ľudia aj iné veci. Ale teda čítala som knihu, kde sa carovalo, bol incest, vraždili nepriatelia, zabíjali bábätká, celý svet sa utopil, chlapi mali viac žien, milenky, nemanželské deti a celé sa to volalo Biblia.
mam dceru a tiez ju to velmi lakalo. Prvu cast videla ako 7 rocna a aj tak sa mnohych veci tam bala. Pre mna je to skor rozpravka, ci pribeh pre deti od 8r vyssie. No neviem. NIektore deti su nejake otrlejsie a vidia aj starwars ako 5 rocny, no vsade je pisane 12+ a asi je na to nejaky dovod.
Môj si pýtal od cca 5. rokov a odsledoval si v ktorom priečinku v nb ho má tato uloženého a potom si ho už pustil sám.
Nie nedovolila by som pozerat vôbec. https://zastolom.sk/harry-potter-zradna-ucebnic...
@lapersefona všetci zomrieme kliatbou, ktorú na nás Harry Potter zošle😂
@lapersefona no sakra, tak ja robím niečo zle. Mne to Wingardium Leviosa nikdy nefunguje 🤔🤔
@pimpulienka Noa? Môj manžel vtedy pozeral votrelca.
Oproti tomu je Harry Potter fakt nič.
Ja som to kukala už ako 5r 😀😀😀
@lapersefona
"stieranie hranice medzi dobrom a zlom. V bežnej rozprávke je dobro a zlo jasne pomenované."
Lebo ak v tradičných rozprávkach dobrý Janíčko a dobrá Marienka zaživa upálili ježibabu, tak to nebolo nič zlé. Rovnako, ako keď dobrá babička utýrala medveda tým, že mu rozpárala brucho a zašila tam kamene.
"Samotný Harry Potter má podľa neho viacero zlých vlastností (je povýšenecký, ironický, násilnícky, pomstychtivý, tvrdohlavý, lakomý, klame…), ktoré vôbec nie sú odsúdené. "
Pane bože, Sodoma-Gomora, pretože čistá kresťanská duša nemá žiadne negatívne vlastnosti a pliesť detičkám hlavu tým, že nik nie je dokonalý, je strašný hriech.
"Je to reálna mágia, prezentuje sa tam približne 15 okultných praktík a desiatky princípov, ktoré reálne fungujú vo svete mágie: aspoň 60 skutočných zaklínaní, skutočné mená démonov a čarodejníkov, ozajstné satanistické pozdravy používané na sabatoch atď.," toto niekto myslí vážne a nie je umiestnený na psychiatrii??? ÚPLNE VÁŽNE???
Viac som nemala síl prečítať.
@annm81 presne ako si napisala, ja som to napísala len mierne, už nech si dohladaju, ale presne ako píšeš, používajú sa tam reálne zaklinania a praktiky z mágie, okultizmu, satanizmu.....skutocne mena démonov atď.... Odborníci sa zhodli ze autor čerpal nie len z fantázie, musel sa radiť práve s ľuďmi z týchto oblastí, ináč by Harry Potter v takejto forme nevznikol. Toto by z fantázie nevyprodukoval.

Môj videl nedávno ako 4 ročný všetky diely. A nie nebál sa. 🙂