icon

Ako zvládať šokujúce príbehy vo Vražednom psyché?

22. dec 2023

Včera som počúvala túto časť a ešte dnes mi je zle. Pri najhoršej pasáži som musela vypnúť a predýchať. Povedzte mi ako môžu toto urobiť dospelé ľudské bytosti nevinnému dieťaťu 😭

autor
23. dec 2023

@janetinka27 stačí mi tvoje vyjadrenie " nepočula som a ani nebudem počúvať" a tým pádom si stále stojím za svojím, že priestor na konštruktívnu debatu neexistuje

1gabriela13
23. dec 2023

Podľa mňa niečo také dokáže počúvať len psychicky narušený jedinec. Ale sto ľudí sto chutí.

autor
23. dec 2023

@1gabriela13 tak vedz, že nie 🙂 Dokážu to počúvať aj empatický a inteligentný ľudia. Dokonca to majú ako formu relaxu.

janetinka27
23. dec 2023

@janka_23 cize mas potrebu mi napisat, ze sa vyjadrujem zbytocne... lebo ty si to aj tak vypocujes... asi je teda zbytocne, aby sme sa navzajom este o niecom informovali

janka_23
23. dec 2023

@1gabriela13 za rok 2023 majú 5.1 mil vypocuti. Tak to mame na Slovensku veľa psychicky narušených ludi

janetinka27
23. dec 2023

Cize ty tie drogy najprv vyskusas, aby si mohla stat za nazorom, ze su skodlive?

janka_23
23. dec 2023

@janetinka27 ano, mne budeš svoj názor prezentovať zbytočne. Ked sa ti nepáči podcast, forma akou je robený, považuješ ho za ohrozenie pre spoločnosť je vhodné kontaktovať so svojím názorom priamo autora podcastu a nie anonymných ľudí na diskusnom fóre. Tym zrušenie podcastu a aby sa také veci nezverejnovali nedosiahnes

autor
23. dec 2023

@janetinka27 prirovnávaš vypočutie podcastu k užívaniu drog?

janetinka27
23. dec 2023

@janka_23 ja ti svoj nazor neprezentujem. Nepoznam ta a o nicom ta nechcem informovat.prosim, preskakuj moje komentare, v ktorych som ta neoznacila, nie su ti urcene

janka_23
23. dec 2023

@janetinka27 neprezentujes mi svoj názor? 😄 a co tvoje komentáre predtým? Je to verejne fórum takže svoj názor tu prezentujes každému kto to číta.
A sme pri pointe. Kazdy ma plne ústa ako treba niečo riešiť ale ked je vyzvaný aby to riešil tak stiahne chvost.
Ja som im napríklad napisla aby vyjadrili svoj názor ze ľudí ktorí počúvajú ich podcast označujú za psychopatov, nech mi na to povedia svoj názor. Ak mi odpisu budem ich odpoveď prezentovať kludne tu

janetinka27
23. dec 2023

Nie, prioritne ide o princip, ze na vytvorenie nazoru o niecom nie je nevyhnutne sa tomu vystavit.
V druhom rade, ano, viem, co su traumatizujuce udalostitomu bol vystaveny zrejme v zivote kazdy, cize sa tomu nebudem vystavovat ani v tejto podobe.
Staci mi tvoje vlastne svedectvo, ktore si tu sama popisala. Nemam zaujem prezit pri tom to, co ty a predychavat to ako si to predychavala ty.

janetinka27
23. dec 2023

@janka_23 pointa je teda taka, ze necitaj.ja som ta k citaniu nepozvala, ty si sa rozhodla citat sama

janka_23
23. dec 2023

@janetinka27 riešitelka co rieši iba na diskusnom fóre. Ale vyjadriť svoj nesúhlas priamo autorovi na to už nemá gule

autor
23. dec 2023

@janetinka27 ale ty komentuješ podcast, ktorý má edukačný charakter. Ani netušíš o čom točíš proste. Veď si to vypočuj, zamysli sa a potom sa môžme baviť o obsahu a teoretickému vplyvu na ľudskú psychiku tohto konkrétneho podcastu. Môžme polemizovať, filozofovať, rozoberať. Ale to by si musela byť otvorený človek a nie žiť vo svojich presvedčeniach. Takže zase sme v slepej uličke.

janulik2008
23. dec 2023

ja počúvam jednu slečnu na YT "krimi príbehy" síce je z CZ ale na nočnej je to pre mňa ako "zabiť" čas a niekedy sa ozaj čudujem čoho všetkého sú ľudia schopní. Ale prišla som na to, že nemôžem počúvať iba to pretože potom sa bojím sama chodiť domov napríklad ... myslím, že tak ako sú knihy atď.tak trz fičia podcasty

janetinka27
23. dec 2023

@janka_23 prosim ta, oblec sa, vezmi gule a chod zachranovat deti do afriky, zasit ozonovu dieru a podobne. Prepac, ale mne sa pre zmenu zdaju zbytocne tvoje narazky mimo temy

janka_23
23. dec 2023

@janetinka27 sú úplne k teme. Ty píšeš ze s tým treba niečo robiť a ak to spoločnosť odsudi a nebude ticho tak sa niečo zacne riešiť. Ja som ti dala odporučenie ze keď chceš niečo riešiť tak to máš riešiť pri zdroji a nie v diskusii na modrom koňovi lebo tu nedosiahnes nic

janetinka27
23. dec 2023

Cize ten "podcast" mal pre teba edukacny charakter? Tak to si mala hned napisat, ze si vlastne predychavala tu intenzitu edukacie. Prepac, mne o nejaky tvoj konkretny "podcast" nejde, ide mi o to, ze mozu ludia toto povazovat za hodne, aby sa tym krmili, dokonca edukativne, fascinujuce. a zaroven zavesia prispevok, ktory zrejme teda zavadza ludi: ja som nadobudla totiz dojem, ze to bolo silne, intenzivne, tazko prijatelne, traumatizujuce a zanechalo to v tebe silny neprijemny pocit.
Ja to povazujem za nespravne a ty pocuvaj co povazujes za vhodne.neviem, co viac ti mam na to povedat.

janetinka27
23. dec 2023

@janka_23 ach jaj, konik, no...

janka_23
23. dec 2023

@janetinka27 veru ach jaj. Počúvaj si co chceš a nechaj iných nech si počúvajú co chcú, hoci aj vrazedne psyche pred spaním. Kým je dopyt bude aj ponuka, takých podcastov existujú stovky a ľudia ich očividne počúvajú. Nemyslím ze 99% v nich hľadá nejakú inšpiráciu, majú to ako formu relaxu, možnosť dozvedieť sa niečo nové pretože ten psychiater ktorý sa konkrétne v tomto podcaste vyjadruje robí psychiatriu už 60 rokov, je to fundovany odborník, vysvetľuje veci napr to aké dôležité je to co sa deje a co zažíva dieťa do 6 roku života a rôzne iné zaujímavé veci, takže nie je to iba o brutálnych scénach ale človek sa tam aj vela dozvie

janetinka27
23. dec 2023

@janka_23 ja ti nezakazujem (asi si si to nevsimla), rob co uznas za vhodne

autor
23. dec 2023

@janetinka27 áno, tá scéna bola otrasná a je úplne jedno akým štýlom by bola podaná. Tú udalosť riešil celý svet a mnoho ľudí sa možno aj povracalo aj z článku v novinách. Jedna baba sem dávala článok o konkrétnom prípade a tam boli dokonca fotky malej! Je úplne otrasné a scestné čo tí ľudia robili malým deťom.

autor
23. dec 2023

@janetinka27 a vieš čo sa stalo? Po tomto konkrétnom prípade celú sektu zrušili a zakázali. Takže nakoniec super. Bohvie koľko ľudských životov to zachránilo

janetinka27
23. dec 2023

Fotky, super, parada, mozno niekoho zaujali a ukajal sa pri tom a isiel si pohladat podobne dievcatko.... mozno by sa to vyriesilo aj bez toho.

autor
23. dec 2023

@janetinka27 tebe kompletne hrabe 🤮

janetinka27
23. dec 2023

Nemyslim si, ze je spravne, ak sa to takto zverejnilo, dokazy mali byt podla mojho nazoru urcene pre organy, ktore to riesili. Nie sirokej verejnosti.

janetinka27
23. dec 2023

Tvoj nazor a opat len urazka miesto argumentu. Cize ty si presvedcena ze zverejnovanie podobnych detailov hroznych cinov na verejnosti nemoze niekoho motivovat k podobnemu konaniu?

1gabriela13
24. dec 2023

Pre mňa je relax si ísť zacvičiť ,počúvať hudbu a nie zaoberať sa zlom pachanym na ľuďoch. Viem to zmeniť ? Nie. Je to pozitívne v mojom živote ?nie. Život je príliš krátky nato zaoberať sa zlom. Je treba páchať dobro. Ten čas ,ktorý tráviš počúvaním podcastu ,by si mohla tráviť v útulku a nakŕmiť psy alebo sa sebarealizovat a v neposlednom rade robiť dobro ,ktoré v dnešnom svete veľmi chýba. A pre mňa za mňa ma môžeš aj ukamenovat .

jana_eyre_2
24. dec 2023

@1gabriela13 ak človek počúva podcast zväčša pri tom niečo vykonáva.. aspoň ja teda určite, zväčša si ich púšťam keď varím, alebo upratujem..

Tiež by sa dalo povedať, že namiesto poucujuceho komentu na MK si mohla ísť nakŕmiť psy do útulku alebo rozdať kapustnicu bezdomovcom.. 😉

autor
25. dec 2023

@1gabriela13 ako vieš, že nechodím do útulku?