icon

Dunaj k Vašim službám - Eliza

tamara2111
23. máj 2025

V seriáli vystupuje niekoľko malých detí, ktoré pôsobia spokojne. Avšak dievčatko Eliza je v každej scéne vystresovaná, dokonca aj keď ju na rukách držia jej seriáloví rodičia. Plače a je v absolútnej panike. Niekedy je ťažké sa na to pozerať. Myslím, že to nie je v poriadku, vyzerá to ako týranie dieťaťa. Pritom jej skutočný braček - dvojča to zvláda v pohode. Čo si o tom myslíte? Čo by na to povedal psychológ?

poisonblu
23. máj 2025

Elizu hraju 2 deti?

simona1998
23. máj 2025

@tamara2111 včera keď som pozerala, tak mi príde ako keby jej ten plač dorábajú . Bola scénka kde vôbec neisiel dokopy ten plač a jej výraz tvare 🙈😉😊

poisonblu
23. máj 2025
@simona1998

@tamara2111 včera keď som pozerala, tak mi príde ako keby jej ten plač dorábajú . Bola scénka kde vôbec neisiel dokopy ten plač a jej výraz tvare 🙈😉😊

@simona1998 niekedy ano, to robia aj v Slube u Kubka a bolo to tak aj v Mame na prenajom..ale tuna co bol rozhovor medzi Ludwigom a Helgou, mala naozaj plakala, plac mozno dorobili..ale mne vadilo, ze som nepocula ich cez ten plac

tamara2111
autor
23. máj 2025
@poisonblu

Elizu hraju 2 deti?

@poisonblu nie, braček je v inej roli (neviem či u Svarinskej alebo Polnišovej)

poisonblu
23. máj 2025
@tamara2111

@tamara2111 aha, tak asi Svarinska..ten by sa mi aj podobal na Elizu

elanor
23. máj 2025

neprezivaj to tak. To dieta realne v 90% scen realne neplace. Vacsinu ked reve, ho ani neukazu, je v kociku, postielke, v inej miestnosti. Jedine co je pocut je plac - ktory je nahraty a pusteny "z pasu". Preto vtedy nerobia detailne zabery na dieta.
Reve realne iba vtedy ked obcas potrebuju detail, a ten jej rev ma aj zmysel v deji.
Ako napr. vcera, ako ju Ludwing nasilu drzal a bral, no tak decko revalo, lebo sa do balo.
Hentake male deti, ked zbadaju cudzieho, tak revu, je to normalne. A isto ked scenu skoncili, tak si ju maminka utisila, pomojkala.
Akoze vazne, dieta 2 minuty place, a ideme vyrabat kovbojku???

simsalabim
23. máj 2025

Oni zrejme nechavaju Elizu "plakat" aj preto, aby ukazali dusevne trapenie jej matky... take dieta to vyciti.

tamara2111
autor
23. máj 2025
@elanor

neprezivaj to tak. To dieta realne v 90% scen realne neplace. Vacsinu ked reve, ho ani neukazu, je v kociku, postielke, v inej miestnosti. Jedine co je pocut je plac - ktory je nahraty a pusteny "z pasu". Preto vtedy nerobia detailne zabery na dieta.
Reve realne iba vtedy ked obcas potrebuju detail, a ten jej rev ma aj zmysel v deji.
Ako napr. vcera, ako ju Ludwing nasilu drzal a bral, no tak decko revalo, lebo sa do balo.
Hentake male deti, ked zbadaju cudzieho, tak revu, je to normalne. A isto ked scenu skoncili, tak si ju maminka utisila, pomojkala.

@elanor OK, ďakujem za vysvetlenie, asi som celkom nebola v obraze ako sa to v skutočnosti robí. Ale aj tak by ju autori mohli poňať trochu pozitívnejšie a občas ju ukázať aj spokojnú. Áno, zrejme odráža trápenie svojej matky...

marsmykkok
23. máj 2025
@tamara2111

@elanor OK, ďakujem za vysvetlenie, asi som celkom nebola v obraze ako sa to v skutočnosti robí. Ale aj tak by ju autori mohli poňať trochu pozitívnejšie a občas ju ukázať aj spokojnú. Áno, zrejme odráža trápenie svojej matky...

@tamara2111 Tak niektoré deti nerevú skoro nikdy- revú iba ak im idú zúbky a niektoré v kuse. Poznám takú dievča, čo má matka vkuse na rukách a je náročné a aj tak do 2 rokov prerevalo skoro celý deň hoci bolo s matkou a matka sa mu venovala.

lauricka
25. máj 2025
@elanor

@elanor nie je to pravda, väčšinou reve a je aj reálne vidno,, že reve, sú to situácie, kde vôbec nemá trvať, je vystresovaná a už dlhšie si to všímam. Nechápem, prečo vybrali takéto dieťa a dosť mi to vadí, jednak ten rev a jednak to, že ho vystavujú takýmto situáciám, rodičia, aj štáb. Či sú všetci na hlavu alebo čo. Ale niekto tu povedal, že je to kohosi súrodenec, tak to ešte neznamená, že tam musí hrať, keď to vôbec nedáva. Rodičia skásnu za dve deti prachy a je im jedno, že toto je z toho na prášky. Choré.

lauricka
25. máj 2025
@tamara2111

@tamara2111 nie, je v panike a vystresované a je to divné, vidíte to tak, ako to je. Nepríde mi to OK.

mandzula
26. máj 2025

Ja teda netusim, ako to na filmovackach chodi, ale cudujem sa kazdemu rodicovi, ktory take male dieta niecomu takemu vystavi. Nestalo by mi za to ziadne peniaze.

michellemary
26. máj 2025
@tamara2111

@tamara2111 malá sa rozhodne bojí Ludwiga, kým sa tam neobjavil, toľko neplakala...

matasa
27. máj 2025

Áno, aj u nás doma sme rovnakého názoru. Dcéra študuje špeciálnu pedagogiku a tiež jej to nepríde správne, že v seriáli to dievčatko takto trápia. Je vidieť, že je poriadne vystresovaná a niekedy sa až zachádza z toľkého plaču. Ešte jej uženú nejakú traumu.

tosaneda
31. máj 2025

..uz ta "posledna" scena kde ju Fasiang drzal na rukach a ani nebolo pocut o com sa s Majeskou rozpravaju, lebo ta malinka tam plakala 😪.. som si myslela, ze len ja som "divna" ked mi to uz vyslovene vadi a mrzi za to dievcatko hlavne, lebo co je s nou scena tak vzdy, vzdy a vzdy place.. Taky maly Filip (Svarinskej) alebo Janko su uplne v pohode.. ale minule bolo ze hladaju dievcatko malinke do serialu, tak dufam ze nie "nova postava" ale nova Eliza a toto dievcatko takto trapit uz nebudu..