Film Miki
Dobrý večer,pozerali ste film Miki? Aký máte názor na to,keď sa zabil Mikulášov brat a matka tam bola pri truhle a tá krčmárová žena tam prišla a jej povedala,že jej muž mal proti nemu svedčiť a zmizol a nikto ho viac nenašiel. A že ona si môže pochovať svojho syna,narozdiel od nej,ona svojho manžela ani to.
Pred pár rokmi tu bol príspevok,ako nejaký zdravotník pripomenul svojej učiteľke na smrteľnej posteli ako pred tuším 30rokmi mu neprávom krivdila a dala dvojku s chovania,tak sa tu ženy do neho obuli ako to bolo neprofesionálne a neviem čo.
Čo si všeobecne o tom myslíte,mal by byť človek zodpovedný za svoje činy celý život a dať to pocítiť aj príbuzným,alebo by sa malo na to zabudnúť??
film som nevidela a ani si ho pozrieť nemienim. Považujem za obludné natočiť film o viacnásobnom vrahovi, navyše za jeho života!
@anonym_autor nemyslím si nič. Čo s tým majú príbuzní? Ak sa na danom čine nepodieľali a nemali o tom vedomosť tak prečo by im to mal dať niekto pocítiť ..
Zodpovedný za to celý život bude ale to neznamená, že by mal byť do konca života v base. Ja úprimne dúfam, že Černáka pustia na slobodu.
@anonym_bd8add niektore nazory su take chore, ze by di ich mal clovek nechat pre seba. Ako sorry ale si fakt mimo
@anonym_bd8add niektore nazory su take chore, ze by di ich mal clovek nechat pre seba. Ako sorry ale si fakt mimo
@luteam vlastne to kľudne napíšem aj bez anonymu. Ja mám svoj názor, Vy tiež. Akurát, že ja vaše názory nehodnotím a neurážam vás ako poniektorí v tejto diskusii. Napísala som len čo si myslím a vás plač môj názor nezmení. A nie, film nijakým spôsobom neovplyvňuje čo si o tom všetkom myslím 🙂
Černák von nepatrí a pevne verím, že sa tak nestane. Sedietl by mali aj jeho ďalší kumpáni. To je nespravodlivé...
@anonym_autor Diskusia sa tu zvrhava na obrancov a nesympatizantov Černáka. Každopádne k tvojmu príspevku. Ja na tom nevidím nič zle, resp. dá sa to pochopiť, že vdova po krcmarovi takto konfrontovala Cernakovu matku. Vyventilovala sa. Aj keď matka nemala s ich zločinmi nič spoločne, vdova po krcmarovi si vytrpela svoje. Nehovorím, ak by krčmár s nimi kšeftoval a patril medzi mafiu, ale takto zabili nevinného človeka, živiteľa rodiny. Pokiaľ jej to povedala slušne, asi sa jej trošku uľavilo. Nepáčilo by sa mi, ak by jej napr vynadala… Ale slušnou formou to je akceptovateľné.
@anonym_58bdb9 pretože nie je nebezpečný pre spoločnosť. Prečo by mal ďalej sedieť? Inak vám sa v pohode žije s tým, že Černák sedí už 27 rokov a ľudia, ktorí zabíjali s ním sú na slobode len preto, že z nich urobili svedkov, alebo si tú slobodu kúpili? Prečo by jeden človek mal sedieť do konca života a druhý za tie isté zločiny nie?
A nie, nie sme žiadni príbuzní. Som obyčajná žena, ktorá ma na vec vlastný názor.
@anonym_bd8add Ty z akeho titulu tvrdis, ze uz nie je nebezpeny pre spolocnost?
@luteam vlastne to kľudne napíšem aj bez anonymu. Ja mám svoj názor, Vy tiež. Akurát, že ja vaše názory nehodnotím a neurážam vás ako poniektorí v tejto diskusii. Napísala som len čo si myslím a vás plač môj názor nezmení. A nie, film nijakým spôsobom neovplyvňuje čo si o tom všetkom myslím 🙂
@andrejkaandri eee neviem o akom placi to tocis ale dobre. Ja neurazam teba ako osobu, ale hnusi sa mi aky nazor prezentujes. Si uvedom, ze ti nevadi, aby clovek co chladnokrvne zavrazdil niekolko ludi a narobil vela zla by mal behat po slobode. A to ze jeho kumpani, ktori by mali byt tiez v base su na slobode na tom nic nemeni. Keby ho prepustia spravodlivost by bola podupana este viac. Mne je uplne jedno kebyze moje nazory ty alebo niekto iny hodnoti ja si za nimi stojim a vobec sa nehanbim, lebo neobhajujem vraha.
@anonym_58bdb9 pretože nie je nebezpečný pre spoločnosť. Prečo by mal ďalej sedieť? Inak vám sa v pohode žije s tým, že Černák sedí už 27 rokov a ľudia, ktorí zabíjali s ním sú na slobode len preto, že z nich urobili svedkov, alebo si tú slobodu kúpili? Prečo by jeden človek mal sedieť do konca života a druhý za tie isté zločiny nie?
A nie, nie sme žiadni príbuzní. Som obyčajná žena, ktorá ma na vec vlastný názor.
@anonym_bd8add BTW - bola mu diagnostikovaná psychopatia 4.stupna, ak ti to niečo hovorí. Dnes uverejnené v správach, pozri Topky napr. Takže tak, normálny človek to vedel aj bez znaleckého posudku, že človek ktorý zabil také množstvo ľudí, a mnoho z nich brutálne, nemôže byť normálny. Ale tebe nevadí, ty si zrejme taká jednoduchsia
@anonym_bd8add BTW - bola mu diagnostikovaná psychopatia 4.stupna, ak ti to niečo hovorí. Dnes uverejnené v správach, pozri Topky napr. Takže tak, normálny človek to vedel aj bez znaleckého posudku, že človek ktorý zabil také množstvo ľudí, a mnoho z nich brutálne, nemôže byť normálny. Ale tebe nevadí, ty si zrejme taká jednoduchsia
@anonym_58bdb9 načo sú psychológovia a psychiatri keď "normálny človek to vedel aj bez znaleckého posudku"? 😅 Kto vlastne určuje čo je normálne a čo nie?
@anonym_58bdb9 prečítala som si ten článok, a teda sa tam píše, že mu bola diagnostikovaná psychopatia štvrtého stupňa, povedala nejaká pani, napísali Topky. Mňa zaujíma kto mu to diagnostikoval. Lebo povedať alebo napísať viem veľa aj ja.
@anonym_58bdb9 prečítala som si ten článok, a teda sa tam píše, že mu bola diagnostikovaná psychopatia štvrtého stupňa, povedala nejaká pani, napísali Topky. Mňa zaujíma kto mu to diagnostikoval. Lebo povedať alebo napísať viem veľa aj ja.
@andrejkaandri ja chapem,že Cernak má svoje obdivovateľky aj Kajinek a jemu podobní vždy mali obdivovateľky,ale ty to hrotiš. Cernak si nezaslúži,aby ho prepustili. Aj keby sa z neho stal sám svätý Mikuláš. Minulosť nezmaže a životy ľuďom nevráti. Myslím,žeby si písala inak keby skantril tvojho otca,brata atd.. a to že ostatní sú na slobode je na grc. Všetci jeho kampani mali sedieť spolu s nim
@andrejkaandri ja chapem,že Cernak má svoje obdivovateľky aj Kajinek a jemu podobní vždy mali obdivovateľky,ale ty to hrotiš. Cernak si nezaslúži,aby ho prepustili. Aj keby sa z neho stal sám svätý Mikuláš. Minulosť nezmaže a životy ľuďom nevráti. Myslím,žeby si písala inak keby skantril tvojho otca,brata atd.. a to že ostatní sú na slobode je na grc. Všetci jeho kampani mali sedieť spolu s nim
@lenkasarka ja nikoho neobdivujem. Ale nepozerám sa na vec len z jednej strany.
@andrejkaandri Z akej strany sa to dá vidieť tak,že človek,ktorý opakovane zabíjal s vášňou,ĺahkosťou a obzvlášť brutálne má právo na slobodu?Často stačí na doživotie napr.''iba'' 2 brutálne vraždy.On má na svedomí za autobus mŕtvol a hrdil sa tým. Zaujímal by ma ten druhý pohĺad. Film bol mega-mám rada filmy podĺa skutočnosti,aj Ondríka naozaj môžem, je to inteligentný fešák narozdiel od Černáka.Film vo mne sympatie k tomuto človeku nevyvolal.Ani kniha,ktorú napísal z väzenia.
@anonym_58bdb9 načo sú psychológovia a psychiatri keď "normálny človek to vedel aj bez znaleckého posudku"? 😅 Kto vlastne určuje čo je normálne a čo nie?
@andrejkaandri Tak asi keď niekto dokáže druhému odrezať hlavu, alebo sa na to pozerať a ešte sa na tom smiať, zrovna normálny nebude, či ty si myslíš niečo iné?
@andrejkaandri Nepíš hlúposti, nebola to nejaká pani, ale prokuratorka, takže asi vie, čo hovorí
@anonym_autor nemyslím si nič. Čo s tým majú príbuzní? Ak sa na danom čine nepodieľali a nemali o tom vedomosť tak prečo by im to mal dať niekto pocítiť ..
Zodpovedný za to celý život bude ale to neznamená, že by mal byť do konca života v base. Ja úprimne dúfam, že Černáka pustia na slobodu.
@anonym_bd8add Inak všetci tu píšu reálne fakty a argumenty prečo by nemal byť pustený. Zaujíma ma aké máš argumenty ty. Nie názor, argumenty.
@andrejkaandri Takže zabiť 32 ľudí zrejme podľa teba normálne je. Vravím, že nie si ok
je slavna jeho scena, že na chate zaživa stiahol barana z kože, a kumpani mu ho doniesli, " aby nemusel zabijať.." ked niekoho bavi vraždit, nehovoriac o tom, že odmietam tyranie zvierat , tak človek musi byt hodne bezcitný a sadistický, čo nie je dobre pre jeho okolie...
@andrejkaandri prepáč, ale toto neobhájiš. Žiadna iná strana pri Černákovi neexistuje !
@andrejkaandri prepáč, ale toto neobhájiš. Žiadna iná strana pri Černákovi neexistuje !
@samik88 Tak milej Andrejke nejako dosli slová , ak chce niekto od nej argumenty..Alebo to bolo z údivu, že Černák je oficiálne psychopat? No to je úžasné zistenie, každý normálny človek to uz dávno vedel.
@anonym_58bdb9 skúmali ho skúsení psychológovia, ktorí, pri všetkej úcte, vedia o jeho psychickom stave viac než ty.
Vo viacerých diskusiách aj mimo MK som sa stretla s tými somarinami "v USA by už nežil, ..." a podobne, čo je úplne odveci. Koho zaujíma čo by bolo keby. Žijeme na Slovensku, nie Amerike.
@anonym_bd8add ved to je jeho jedine stastie, ze zije na Slovensku nie v Amerike. Tam by uz nezil.
@samik88 Tak milej Andrejke nejako dosli slová , ak chce niekto od nej argumenty..Alebo to bolo z údivu, že Černák je oficiálne psychopat? No to je úžasné zistenie, každý normálny človek to uz dávno vedel.
@anonym_58bdb9 oficiálne psychopat? Povedal kto? Pán Peter Šomšák, ktorý ho nikdy nevyšetril? Nedošli mi slová ale načo sa mám baviť s ľuďmi ako vy, keď máte svoju pravdu a ja svoju? Černák ma zo zákona možnosť požiadať o podmienečné prepustenie po 25 rokoch vo väzení, čo aj urobil. Ja som si ten zákon nevymyslela. Tak čo akože chcete? Zaujímavé len je, že psychológovia, ktorí ho reálne vyšetrili do hodnotia pozitívne a proti jeho prepusteniu sú tí, ktorí sa s ním nikdy ani nestretli. Ja nehodnotím tento prípad podľa článku z internetu. Informácie si hľadám. Naprv to boli Topky, ktoré niečo napísali. Potom prokurátorka a nakoniec sa dostaneme k nejakému Šomšákovi, ktorý priznáva, že Černáka nikdy nevyšetril. Tak o akej psychopatii sa bavíme. Mimochodom, menovaný pán označil Černáka za sériového vraha čo je sprostosť ak sa pozeráme na definíciu, že sériový vrah je niekto, kto zabíja preto, že ho to uspokojuje, čo pán Černák nie je, pretože on zabíjal, alebo dával zabíjať, kvôli moci či peniazom, o čom mafia vlastne je. Ja ho nevyviňujemzo skutkov, ktoré spáchal. Ale nemyslím si, že je psychopat, ktorý bude naďalej páchať trestnú činnosť, tým pádom odňatie slobody u neho splnilo účel a ďalej nie je nebezpečný. To je môj názor. Ale ja nie som žiaden odborník. Tak isto ako ani vy nie 😉
@anonym_58bdb9 Veru došli. Zjavne má pokazený morálny kompas. Ale takých je bohužiaľ veľa.
@anonym_58bdb9 Veru došli. Zjavne má pokazený morálny kompas. Ale takých je bohužiaľ veľa.
@samik88 lebo len vaša pravda je tá správna 🙂
@samik88 lebo len vaša pravda je tá správna 🙂
@andrejkaandri prečo naša? Pravda je tu len jedna jediná. Černák bol vrah. Čo ťa vedie k tomu aby si obhajovala vraha a úprimne dúfala,že ho pustia na slobodu?
@andrejkaandri prečo naša? Pravda je tu len jedna jediná. Černák bol vrah. Čo ťa vedie k tomu aby si obhajovala vraha a úprimne dúfala,že ho pustia na slobodu?
@samik88 čítanie s porozumením zjavne nie je Vaša silná stránka ale to ja ovplyvniť žiaľ nedokážem. Prečítajte si ešte raz môj príspevok k tomu 🙂
@samik88 čítanie s porozumením zjavne nie je Vaša silná stránka ale to ja ovplyvniť žiaľ nedokážem. Prečítajte si ešte raz môj príspevok k tomu 🙂
@andrejkaandri Ok, tak takto. Vážne veríš ,že sa takýto človek môže zmeniť? Po tom všetkom čo napáchal by si ho kľudne pustila na slobodu? Ani trošku ti nie je ľúto tých ľudí ,ktorým zabil členov rodiny? Odvolávaš sa tu na zákon a psychológov ,ale čo je podľa teba správne?

@anonym_autor život nie je spravodlivý.Co si myslíš koľko peňazí to stalo jeho kumpánov, že nesedia??Všetko je len o peniazoch a konexiach .Mal by zhnit v base aspoň on za tie zverstvá.Neviem si predstaviť ako sa na nich pozerá okolie, susedia to sú oni čo zabíjali, ale nesedia...a takých je..dnes sa skôr robia ekonomické svinstvá.Tak to býva, keď primitiv z dediny sa stane hrdinom a právnici a ostatní mu lizu rit a pomáhajú zakryť svinstvá.Kazdy tam išiel iba po peniazoch za prachy aj zapredať dusu