icon

Hľadám názov filmu so spisovateľom a nebezpečnými postavami

amiy
15. mar 2025

Ahojte viete mi niekto pomôcť dávnejšie som videla jeden film no jak sa snažím tak sa snažím neviem si spomenúť na meno herca a už vôbec nie na názov filmu v skratke to bolo o Tom že jeden spisovateľ mal dar každa postava v tom príbehu sa stala skutočnou tie postavy budú nebezpečné bude ich musieť zahnať ale s tými postavami bude musieť odísť aj jeho dcéra pretože aj ju si vytvoril je tu niekto kto to videl a vie názov?

rozculena
15. mar 2025

možno toto?
Podľa tvojho opisu by to mohol byť film "Inkheart" (v slovenčine "Atramentové srdce") z roku 2008.

🔹 Hlavná postava je Mo Folchart (hrá ho Brendan Fraser), ktorý má schopnosť oživovať postavy z kníh tým, že ich číta nahlas.
🔹 Keď si však niečo "vyčaruje" z knihy, niečo iné z reálneho sveta musí zmiznúť – a takto zmizla jeho žena.
🔹 Postavy, ktoré sa objavia v skutočnom svete, sú nebezpečné a snažia sa ovládnuť realitu.
🔹 Jednou z nich je napríklad Capricorn, hlavný záporák.
🔹 Neskôr sa do deja zapletie aj jeho dcéra Meggie, ktorá zdedila rovnaký dar.

amiy
autor
15. mar 2025

@rozculena
@rozculena pozerala som to podobné veľmi ale nie

bystrozraky
15. mar 2025

@amiy Uf, keby si dala aspon zaner 🙂 Toto je dost malo na najdenie filmu, takze len tak hadam: Šílený/Delirious 🙂

mamickalisticka
15. mar 2025

Mne to celkom sedelo na taký vtipny triller/ horor Husia koža 😃 ale to asi nebude ono

gejb
15. mar 2025

@mamickalisticka podľa mňa áno. Sedi aj tá dcéra.

amiy
autor
15. mar 2025

@gejb áno presne ďakujem veľmi 😅

amiy
autor
15. mar 2025

@mamickalisticka je to ono ďakujem 😅 pani vyššie mi napísala ten názov hneď som si spomenula

terezkaarthuramax
15. mar 2025

@rozculena toto nie je presne. Aj ja som raz hladala jednu knihu a tiež mi užívatelka jedna takyto.komentar napisala a bolo to nieco uplne ine...

rozculena
15. mar 2025

@terezkaarthuramax ja som to hodila do chatGPT. Už som niečo takto hľadala a našiel to podľa opisu....tak teraz sa netrafil,tých filmov je milión a indície boli dosť biedne