Je film Harry Potter vhodný pre 7-ročné dieťa?
Dobrý deň,
Mám na Vás otázku. Môj syn prišiel zo školy s tým, že v škole všetci spolužiaci pozerajú Harryho Pottera, sama som ale film nevidela a neviem čo sa tam deje. Vekové obmedzenie je napísané na deti od 12 rokov. Má 7 rokov. Je v poriadku mu film pustiť?
Vopred Ďakujem.
Hana
My sme boli s 10rocnym na 5 nights at Freddy's, tie vekove odporucania su vzdy trochu nadsadene...
HP by som mu pustila, akuratne asi nie vsetky casti. on HO dospieva v tom filme a cim dalej tym je to "drsnejšie".
neviem ako mas citlive diete. len kvoli tomu
pozrite si spolu prvú časť a uvidis
Neviem tie posledné časti ,sú už asi moc pre také malé dieťa aj na pochopenie
Prvé časti určite v pohode ,koniec podľa mňa tak od desať
@hkosorinka moja trojročná pozná celý príbeh naspamäť 😂 ona ti vysvetlí aj, čo je to horcrux. Čítame knihy, a film pozeráme prvú časť. Pretáčam iba tie strašidelné veci ako trola, jednorožca a koniec s Voldemortom.
Moj ma 8 rokov a minuly rok tie prve casti im pustali v skole, velmi ho to bavilo a chcel ist na vystavu v Krakowe HP tam bol ocareny z toho takze pre mna uplne ok
Dokonca chce ist aj do tych studii v Londyne takze sa tesime
@hkosorinka film je prilis drasticky. Najskor nech si precita knihu.
môj na HP vyrastal, prvý diel natočili keď mal rok, v podstate do jeho 5 rokov videl 4 diely. tie prvé diely sú aj pre malé deti v pohode (podľa mňa a pre moje dieťa), aj keď je tam tiež pár scén kde sa buď zľakol alebo bál - a ostalo mu to dodnes, že sa pri tých scénach bojíme spolu 😂 mal 5 rokov keď voldemort zabil cedrica 😔
môj ako 6-ročný pozeral prvý raz terminátora 🤷♀️
Zaujímavé, že s takým malým dieťaťom, čiže mladá žena, si nevidela a netušíš o čom je Harry potter. Je to úplne normálny film, väčšina detí začína čítať aj pozerať prvé časti v takom veku. Knihy určite nech číta, to mu len prospeje. Na filme neviem, čo by mohlo byť nevhodné? Štyri kliky na googli a vieš o čom to je, to sa snáď nemusíš pýtať cudzích ľudí.
@anonym_9faa5f prečo by to bolo zaujímavé? Ja tieto filmy z duše neznášam, prepínam aj reklamy na ne, každý preferuje niečo iné a to, že má niekto malé deti, neznamená, že je povinný pozerať, alebo počúvať niečo, čo ho nezaujíma a ničím neobohatí. Aj koncertom Fifo a Vierka, Spievanka a Zahrajko som sa vyhýbala.
@anonym_f79d3e skôr to bolo že sama je mladá a nepozná HP
@hkosorinka ale takto - nie, nemáš mu to pustiť - máš to pozerať s ním…
@hkosorinka za mňa prvá časť je vhodná pre 7r., ostatné nie. Ja som tiež nevidela všetky časti, mňa to nebaví a tak malému dieťaťu by som to nedovolila pozerať. Max.prvu cast.
Kúp mu knihu, prečítajte si spolu aak sa mu bude páčiť pozrite si aj film. Prvé časti sú aj pre deti.
@anonym_f79d3e skôr to bolo že sama je mladá a nepozná HP
@biba_18 za to, že je mladá, ho nemusí poznať, to nesúvisí s vekom, ale s výberom, ja si ´kľudne pozriem aj rozprávku, alebo film pre deti, ak má hlavu aj pätu, ak ma niečo nezaujme v prvých 10 - 15 minútach, nemá zmysel pri tom zabíjať čas
môj na HP vyrastal, prvý diel natočili keď mal rok, v podstate do jeho 5 rokov videl 4 diely. tie prvé diely sú aj pre malé deti v pohode (podľa mňa a pre moje dieťa), aj keď je tam tiež pár scén kde sa buď zľakol alebo bál - a ostalo mu to dodnes, že sa pri tých scénach bojíme spolu 😂 mal 5 rokov keď voldemort zabil cedrica 😔
môj ako 6-ročný pozeral prvý raz terminátora 🤷♀️
@biba_18 Biba nič v zlom čo dá HP 5 ročnému dieťaťu? To nie som moralistka, ani do kostola nechodím. Skôr si myslím, že syn to pozeral s tebou, lebo teba to zaujímalo.... Jemu bol asi šum a fuk v 5 roka chvHP. 🙂 ✌️
@hkosorinka ale takto - nie, nemáš mu to pustiť - máš to pozerať s ním…
@biba_18 to by som trpela ako zviera, radšej by som niekoho z rodiny delegovala, aby to s ním pozeral. A myslím si, že o nič nepríde, ak ešte rok, dva počká
@anonym_f79d3e myslím že pre @anonym_9faa5f to s vekom spoločné má - pretože ak má autorka okolo 30, HP bol počas jej detstva všade. doslova všade.
@laila22 ako som napísala, moje dieťa filmy zaujímajú. dodnes. sú ľudia ktorých filmy zaujímajú - a ľudia ktorých nezaujímajú. jeho zaujímajú…
filmy ktoré ma zaujímali a neboli pre neho vhodné nepozeral. pozerali sme ich iba my s mužom. dieťa pozeralo iba filmy ktoré boli pre neho vhodné. napr. HP
@anonym_f79d3e myslím že pre @anonym_9faa5f to s vekom spoločné má - pretože ak má autorka okolo 30, HP bol počas jej detstva všade. doslova všade.
@biba_18 to ale neznamená, že ho musela pozerať, naopak, ja mám pocit, že práve to, že bol všade, na mňa zapôsobilo tak, že mám k nemu doslova odpor
@anonym_f79d3e to ja nespochybňujem. tiež mi je to zvláštne že niekto nemôže v jej veku HP poznať - ale to je tak všetko. nezaujíma ma prečo ho nepozná. len vysvetľujem ako to svojim príspevkom mohla @anonym_9faa5f myslieť…
Podla mna 7rocnemu to v pohode pusti ale nemyslim si ze pochopi dej ,hlavne tie posledne casti. Takze ho to mozno ani bavit nebude
Pustila by som 1, nech je v obraze. Ďalšie iba ak by ho to veľmi chytilo.
Zaujímavé, že s takým malým dieťaťom, čiže mladá žena, si nevidela a netušíš o čom je Harry potter. Je to úplne normálny film, väčšina detí začína čítať aj pozerať prvé časti v takom veku. Knihy určite nech číta, to mu len prospeje. Na filme neviem, čo by mohlo byť nevhodné? Štyri kliky na googli a vieš o čom to je, to sa snáď nemusíš pýtať cudzích ľudí.
@anonym_9faa5f ani ja netuším o čom to je 😅 co je na tom divne, nie každý vysedával ako dieťa pred televízorom
Mna sice HP nejak neoslovil, ale moje dietko ho ma rado, tak si pozrie, ked na neho niekde natrafi. Ked niet uniku, tak ho nejak pretrpim
@hkosorinka moja bude 9rocna uz videla vsetky casti. Minuly rok sa mi zda islu v telke tak pizerala mne to nebavi ja som to este cele nevidela len utrzky. Syn dostane 12 rocny teraz knihy na narodeniny potom precita aj dcerka.
tiež neviem o čom je Harry Potter - úplne mimo mňa, ale zato moje dievčatá knihy ale aj filmy milujú s týmto " fešákom" . Veru neraz aj slzy boli kvôli deju.
Však pusti synovi , možno ho to ani nebude ešte zaujímať.
napisem ako HP fanynka - knihy som aj citala a videla som aj filmy, mam syna 5r ale je velmi citlivy nato co pozera, toto nie su este prenho filmy, ako bolo vyssie spomenute, 1ku mu raz pustim s tym, ze to budeme pozerat spolu ale tie ostatne casti az neskor, tam mi to pride tiez cim dalej tym drsnejsie, krv zabijanie, nie je to vekovo ohranicene len pre nic za nic, proste je dieta a dieta, ty musis vediet aky obsah je prenho ok, ci sa nebude prilis bat a pod, akoze v kolektive sa tomu deti neubrania, lebo kazde je ine, ma ine hranice, inych rodicov.. ale zaklad je hlavne to, ze ty si svoje dieta poznas najlepsie bez ohladu co ti tu napisu ostatne mamicky.. tiez mi pride dost ze 3r dieta uz videlo HP, neviem, mna to ani len nenapadlo malej pustit pritom tiez cakam, kedy z nich vyrastu partaci a budeme moct pozerat aj takyto zaner spolu 🙂 ale kedze viem, ze syn by sa v noci bal spat, tak je mi jasne ze toto este proste prenho nie je a nebudem sa riadit tym, ze ine deti to uz videli sprava zlava 🙂
@veronika27991 presne tak, mama by mala poznať svoje dieťa… a jednotku pozerať spolu, aby videla reakcie…
@anonym_9faa5f a to je povinnosť, vidieť všetky filmy? Jasné, môže si to vygoogliť ale pýtala sa na reálne skúsenosti.
Ja som to tiež nevidela, celý tento ošiaľ ma obchádza. Deti videli nejaké časti a že by ich to nejak bavilo sa nedá povedať.
@hkosorinka Ja keď som mal 7 som videl všetky časti a keď som mal 8 tak som ich všetky mal prečítané, skúste prvú časť, možno, že sa mu ani vôbec nebude páčiť