icon

Je film Harry Potter vhodný pre 7-ročné dieťa?

hkosorinka
13. dec 2025

Dobrý deň,
Mám na Vás otázku. Môj syn prišiel zo školy s tým, že v škole všetci spolužiaci pozerajú Harryho Pottera, sama som ale film nevidela a neviem čo sa tam deje. Vekové obmedzenie je napísané na deti od 12 rokov. Má 7 rokov. Je v poriadku mu film pustiť?
Vopred Ďakujem.
Hana

Strana
z2
777januska777
13. dec 2025

Ja osobne by som mu ten film este nepustila. Mam najstaršieho 7ročneho a podla mna je to stale dost drsný film. Ja osobne som HP videla asi ako 10 ročná a teda dost som sa bála aj vtedy. Takze pustit to 7 ročnému to este nie. Ale toto nie je ani tak o veku, je to najma o dozrelosti dieťaťa.

bielasovicka
13. dec 2025

Napr. ja som nevidela ani 1 časť, a to som už dosť stará 😄. Mňa takéto filmy nezaujímajú. Ináč ani moje detí toto nikdy nezaujalo.

cimage
13. dec 2025

Prva cast je este ok, ale dalsie casti su cim dalej temnejsie a ja by som to 7r nepustila. Mam akurat dceru v tom veku a ked to pozera starsi syn, tak ona sa dobrovolne vzdiali. Zalezi od dietata, ako je citlive. Ja napr doteraz nemam rada horory a bojove filmy.

sense
13. dec 2025
@biba_18

@anonym_f79d3e skôr to bolo že sama je mladá a nepozná HP

@biba_18 ja poznam sice Harryho potter aj vo Warner Bros sme boli ale teda nevidela som a necitsla som ani jednu cast, nakolko to nie je pre mna zaujimavy zaner.

janulik2008
13. dec 2025

Neter mala 5 ano 5 ked videla prve casti. A priznavam ze vdaka mne kedze som fanusik. Prve tri casti videla a potom neskor zvysok.
Trz ma 10, nena ziadne problemy teda az na to ze jej oblubena fakulta je Slizolin a postava Tom Riddle 🙄😀

biba_18
13. dec 2025

@janulik2008 ou, to by som spozornela čo sa smrťožrútskeho hada si chováš na prsiach 😂😂

janulik2008
13. dec 2025
@biba_18

@janulik2008 ou, to by som spozornela čo sa smrťožrútskeho hada si chováš na prsiach 😂😂

@biba_18 vies co ze ked hrala Hogwarts Legacy na PSku tak najviac sa tesila na neodpustitelne kliatby. Na druhu stranu od Jeziska si prosi LEGO a spi s plysakmi takze to tak vyvažuje 😀

nekonecna_katastrofa
13. dec 2025

@hkosorinka Harry Potter je moja srdcovka, rástla som s tým, každý rok si v jeseni pozerám všetky diely. Napriek tomu by som to môjmu 6,5r ešte nepustila. Možno o rok 1.diel, ale ostatné isto nie.

anonym_ecc39a
13. dec 2025
@biba_18

@anonym_f79d3e myslím že pre @anonym_9faa5f to s vekom spoločné má - pretože ak má autorka okolo 30, HP bol počas jej detstva všade. doslova všade.

@biba_18 mám 27 rokov a Harryho Pottera som videla prvú časť. Tak ako aj predtým tak aj teraz je všade, ale to je všetko čo o ňom viem. Úprimne netuším, či sú vo filmoch scény nevhodné pre deti, nasilie, smrť... Tiež by som sa pred tým ako by som to pustila opýtala. Že je niečo virálne a doslova to na teba vyskakuje aj z chladničky neznamená, že to každý videl. Jedna vec je vidieť upútavku v reklame a druhá vidieť celý film.

biba_18
13. dec 2025

@anonym_ecc39a a čo to má spoločné so mnou? mňa nezaujíma prečo niekto HP nepozná - ja som vysvetľovala prečo mala otázka na vek pre utorku príspevku zmysel - čo aj sama v príspevku spomínam…

veronika27991
13. dec 2025
@biba_18

@biba_18 😃😃😃😃 vtipek pobavil 🙈

janulik2008
13. dec 2025
@veronika27991

@biba_18 😃😃😃😃 vtipek pobavil 🙈

@veronika27991 no vies co ze niektori si to bohuzial myslia ze je to cierna magia 🫣

anonym_9c6345
13. dec 2025

@hkosorinka u nas syn po 1. rocniku objavil knihy HP. Povedalasom mu ze film az ked precita knihu. Precital diely 1-4 ale sama som mu povedala ze 4.diel az ked bude mat 12 mundovolim film. Sam uznal ze mam pravdu lebo ze uz aj ta kniha bola pre neho na hrane. Dalsie diely uz necital ale mozno raz…

lienka9
13. dec 2025

@hkosorinka ja som so synom ktory ma 7 rokov pozrela len 1.diel..prve tri su take ok pre tuto vekovu,dalaie od tych 12 .ale nebavilo ho to az tak,ledze asi vela postav a dej ,niekedy nestihal sledovat..tak si dame este rok cas.

anonym_5e26f7
13. dec 2025

@hkosorinka Mojo ho pozerali ako malé deti. Videli aj omnoho horšie 😬 nakoľko sme my maniaci na filmy všetci.

Strana
z2