icon

Ktoré knihy pomôžu zlepšiť inteligenciu?

2. jan 2025

Zienky, prosim vas neviete o nejakej knihe ohladom inteligencie. Bola som viac rokov doma na materskej , stereotip domacnost - deti, určite to poznate, manžel pracoval v zahraničí j asom nemala čas na seba. Potrebovala by som byt sebavedomejsia a inteligentnejsia , lebo si uz pripadaj po tych rokoch co som bola doma, jak nejaka trubka 😖 Pocula som ,ze su nejake dobre knihy, ktore mi k tomu dopomozu

kacena4
2. jan 2025

no kniha na "ziskanie" inteligencie neexistuje, inteligencia je vrodena 🙂

veklipo
2. jan 2025

Vobec si nerob starosti, vsetko sa vrati spat, ked zacnes pracovat, dokonca budes ako pracujuca matka ovela efektivnejsia.

pribinak
2. jan 2025

Skús si pozrieť niečo z gramatiky, ak teda v práci píšeš napr maily, aby si nerobila hrúbky

viestta
2. jan 2025

Mozno mas pocit, ze mas prazdnu hlavu a stratila si vseobecny prehlad a aj od svojej profesie si sa vzdialila. Pomoze vela citat, sledovat nejake zaujimave kanaly na socialnych sietach, podkasty, ktore zdielaju aj ine informacie ako o praskoch na pranie a detskej kozmetike. A aj romany pomozu, je v nich vela informacii aj "mimo pribehu", aspon v tych dobre napisanych.

vanilkovazmrzka
2. jan 2025

Podla mna su super aj vedomostne sutaze a kvizy

tamta
2. jan 2025

Inteligencia sa načítať nedá, všeobecný prehľad a dostať sa do obrazu však ano.
Takže odporúčam čítať. Aktuálne dianie, knihy bud z tvojho oboru alebo aj záujmov, aby si sa rozcitala.. Rozšírila slovnú zasobu, vyjadrovanie a pri odborných knihách aj potrebné vedomosti...

martinmmartin
2. jan 2025
thunderdome
Autor odpoveď zmazal
kacena4
2. jan 2025

@thunderdome rychlost a inteligencia je nieco ine, rychlost vies trenovat aj pozornost ale nie inteligenciu to bud mas alebo nie keby sa dala "natrenovat" nemali by sme tolo ludi s mentalnym posithnutim...

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
dorota1234
3. jan 2025

Skús si nájsť nejakú knihu, nemusí byť odborná, stačí aj román a prečítaj si. Prípadne ak máš čas nájdi si nejaký kurz/krúžok kde by si mohla chodiť. Už len čas strávený mimo domu s inými ľuďmi môže pomôcť.