icon

Máte radi seriál Dunaj, k vašim službám?

4. dec 2025

Dnes mi prišlo strašne smutno aj som si poplakala pri Dunaji.
Tá predstava všetkého toho zla, strachu, beznádehe čo všetko si museli naši predkovia odžit počas vojny...
Že vlastne ako nám je dobre tu ešte a máme šťastie ,že môžme žiť v mieri 🕊🍀
Aký sme vlastne rozšaftný,nevdačný,rozmaznaný..nevážime si čo vlastne máme..stále nám je málo..
Spomenula som si čo mi rozprávali staré mami ,ktoré vojnu zažili.Na rozprávanie mojej maminky ,ktorá bola povojnové dieťa a tú vďačnosť, že ju ešte mám ❤❤❤
Neviem si predstaviť, že už tu možno čoskoro nebude..
Ako to vnímate vy?

Strana
z2
anonym_2c3d1e
4. dec 2025

Nevďační a rozmaznaní teda sme, žijeme konzumom a nič si nevážime.
Ale nesúhlasím s tým, že žijeme v mieri. Táto doba začína byť kvalitne depresívna a obávam sa, že dobre to nebude, kým znovu neprelejeme dostatok krvy .... Kiežby som sa mýlila

anonym_eb4a3c
4. dec 2025
@anonym_2c3d1e

Nevďační a rozmaznaní teda sme, žijeme konzumom a nič si nevážime.
Ale nesúhlasím s tým, že žijeme v mieri. Táto doba začína byť kvalitne depresívna a obávam sa, že dobre to nebude, kým znovu neprelejeme dostatok krvy .... Kiežby som sa mýlila

nie, nepozerám.
Nevidela som ani jednu časť - nemám ani len potuchy o čom to je.
@anonym_2c3d1e

anonym_2c3d1e
4. dec 2025
@anonym_eb4a3c

nie, nepozerám.
Nevidela som ani jednu časť - nemám ani len potuchy o čom to je.
@anonym_2c3d1e

@anonym_eb4a3c
Ja som z toho videla len 5 minút, proste to nie je pre mňa. Len som tým chcela vyjadriť či si o našom smerovaní myslím.

enmery
4. dec 2025

Polovica žien, ktorá tento seriál miluje, tu vypisuje, ako si Ukrajinci môžu za všetko a mali by sa vzdať a bolo by im sveta žiť. Takže Slováci mali poslať všetkých zidov, postihnutých a cigánov vtedy preč a bolo by a Dunaj k vaším službám by nevznikol. Nepozerám serial, len take presmutné memento. A sarkazmus cez slzy.

autor
4. dec 2025
@anonym_2c3d1e

@anonym_eb4a3c
Ja som z toho videla len 5 minút, proste to nie je pre mňa. Len som tým chcela vyjadriť či si o našom smerovaní myslím.

@anonym_2c3d1e 👍

autor
4. dec 2025
@enmery

Polovica žien, ktorá tento seriál miluje, tu vypisuje, ako si Ukrajinci môžu za všetko a mali by sa vzdať a bolo by im sveta žiť. Takže Slováci mali poslať všetkých zidov, postihnutých a cigánov vtedy preč a bolo by a Dunaj k vaším službám by nevznikol. Nepozerám serial, len take presmutné memento. A sarkazmus cez slzy.

@enmery hmm..ja o tom neviem nič

anonym_c74a06
4. dec 2025

@anonym_autor nepozerala som ani jednu časť, tiež to nie je nič pre mňa

anonym_455b08
4. dec 2025

Tiež som nevidela ani jednu časť ani len upútavku. Všeobecne pozerám málokedy klasické tv. Minule som pozvala mamu do divadla a čírou náhodou sedela vedľa mňa bývalá kolegyňa, ktorá sa ma pýtala že či poznám toho jedného herca, že je taký šarmantný a hral v Dunaji, do vtedy som si myslela že hovorí o rieke..

anonym_eb4a3c
4. dec 2025
@anonym_455b08

Tiež som nevidela ani jednu časť ani len upútavku. Všeobecne pozerám málokedy klasické tv. Minule som pozvala mamu do divadla a čírou náhodou sedela vedľa mňa bývalá kolegyňa, ktorá sa ma pýtala že či poznám toho jedného herca, že je taký šarmantný a hral v Dunaji, do vtedy som si myslela že hovorí o rieke..

@anonym_455b08 🙂

anonym_2266d0
5. dec 2025

@anonym_autor určite nie ! Nechápem ako niekto sa môže na také niečo dívať, celkovo tieto slovenské 💩 by sa nikdy nemali točiť!!! Preto ani tie komerčné tv ako markíza a spol nepozerám uz 10 rokov a som šťastná za to😉

anonym_c74a06
5. dec 2025
@anonym_2266d0

@anonym_autor určite nie ! Nechápem ako niekto sa môže na také niečo dívať, celkovo tieto slovenské 💩 by sa nikdy nemali točiť!!! Preto ani tie komerčné tv ako markíza a spol nepozerám uz 10 rokov a som šťastná za to😉

@anonym_2266d0 ja tie stanice nepozerám tiež, ale nemám problém s tým, ak ich pozerá niekto iný, Možno je šťastný tiež, skús to pochopiť

ivik4
5. dec 2025

Nie, nepozeram a ked vidim niekde na fb ze niekto reve kvôli SERIALU tak sa chytam za hlavu

simsalabim
5. dec 2025

Ja Dunaj pozeram a dokonca s manzelom 😅 Asi jedina slovenska vec za desatrocia, co nas oslovila. TV inak nepozerame, ani neviem, ako sme sa k nemu dostali. Skurat sa mi v poslednej dobe zdaju niektore veci pritiahnute za vlasy.

anonym_b953b4
5. dec 2025

Ja to pozeram. No co sa tyka faktov z vojny, je to tam dost skreslene. Skor citam knihy s touto tematikou. A to by si si len poplakala, keby si citala to, co ludia zazivali vo vojne a po nej.

autor
5. dec 2025
@anonym_b953b4

Ja to pozeram. No co sa tyka faktov z vojny, je to tam dost skreslene. Skor citam knihy s touto tematikou. A to by si si len poplakala, keby si citala to, co ludia zazivali vo vojne a po nej.

@anonym_b953b4 Áno čítam knihy o holokauste ,vojnové ..a vždy si poplačem.

domculik
5. dec 2025

@anonym_autor Ano suhlasim s tebou ze si nevazime toho mieru co mame, mam vera napozeraneho a nacitaneho z dokumentov hlavne o 2.svetovej vojne a tiez si kolkokrat pomyslim, akym utrpenim museli ti ludia prechadzat. Ale teda serial Dunaj ma vobec neoslovil, videla som asi 2 casti.

anonym_5d69ef
5. dec 2025

Nie,nepozerám telenovely.A tiež som čítala,že niekto plakal,keď zomrela niektorá z postáv,alebo pre dej..To naozaj?A ja som si myslela,že som precitlivená,ale plakať pre seriál?

anonym_a1e48c
5. dec 2025

to isté, čo prežívali vtedy židia vtedy dnes zažívajú ukrajinci a migranti. Jedni im chcú pomôcť, druhí im závidia a neznášajú ich.
Časy sa nezmenili, len sa pretransformovali do niečoho iného. Máš tu kopec riťolezcov Holubcov, ktorí obracajú kabáty podľa toho, z čoho majú prospech. Je to kopec fašistov, ktorí si myslia o sebe, že sú nadradená rasa. A máš tu kopec veľkohubých egomaniakov, ktorí majú v hlave nasraté ale ego vystrelené do výšok, viď našu súčasnú otrasnú vládu, ktorá nás vedie do pekla. Ale máš tu aj pár dobrých ľudí, ktorí vidia človeka a neriešia rasu, postavenie a majetok.

anonym_a1e48c
5. dec 2025

Takže neplač, raz niekto natočí možno seriál aj o tejto dobe. Až taký raj na zemi nežijeme.

nikha2809
5. dec 2025
@enmery

@enmery tento seriál má bavi, a hoci viem, ze nas všetky nehadzes do jedného vreca, mam silnú potrebu sa ozvať, ze to ani zďaleka nieje pravda.

hytal
5. dec 2025

Jediný seriál, ktorý si pozriem i s manželom. On mi síce do toho občas kecá, lebo o tejto dobe má veľa prečítaného a napozeraného.....no určite lepšie než taká Farma, tam mi stačia aj ukážky a mám dosť.

btus
5. dec 2025

nie, nepozerám. Síce videla som asi 5 častí, lebo pozerala dcéra, ale mne tieto seriály, filmy o 2 sv. vojne, o nacistoch, Židoch, Rusoch, koncetrákoch nerobia dobre. Nepochopím, ako sa v ľuďoch môže brať toľko zla a nenávisti. Ako dieťa som bola pozrieť v koncentráku v Buchenwalde. Ten film, čo nám premietali a to všetko naokolo bolo veľmi deprimujúce. Ale myslím si, že je dost poučný. Aj keď jasné, je to seriál a nie dokument.

bielasovicka
5. dec 2025

Ja tento seriál neznášam. Takéto vojnové filmy vôbec.

mandzula
5. dec 2025

Videla som kazdu jednu cast a presne pri tej vcerajsej som si pomyslela, aki sme smiesni, ked vecne skamreme, ako zle sa mame, lebo nevydalo na letnu dovolenku.

anonym_0f3b8f
5. dec 2025

@anonym_autor presne to isté prežívajú dnes ľudia v Gaze.

anonym_3aeae2
5. dec 2025

milujem ako sa autorka spýtala, či máte radi tento seriál a zase sa ozývajú všetci, čo sú príliš dobrí na to, aby pozerali niečo tak prízemné ako televízia :D super, nepozeráte telku, chcete medailu alebo?

autor
Včera o 00:15
@bielasovicka

Ja tento seriál neznášam. Takéto vojnové filmy vôbec.

@bielasovicka Ja naopak.Videha som snáď všetky teda tie najlepšie hodnotené.

autor
Včera o 00:16
@anonym_0f3b8f

@anonym_autor presne to isté prežívajú dnes ľudia v Gaze.

@anonym_0f3b8f 😪😪😪😪

autor
Včera o 00:17
@hytal

Jediný seriál, ktorý si pozriem i s manželom. On mi síce do toho občas kecá, lebo o tejto dobe má veľa prečítaného a napozeraného.....no určite lepšie než taká Farma, tam mi stačia aj ukážky a mám dosť.

@hytal Asi tak..ja to mám ako oddychovku aj keď občas kruté, ale pozerám od prvej série.

autor
Včera o 00:22
@mandzula

Videla som kazdu jednu cast a presne pri tej vcerajsej som si pomyslela, aki sme smiesni, ked vecne skamreme, ako zle sa mame, lebo nevydalo na letnu dovolenku.

@mandzula Veď toto..to uvedomenie ,že kým sme zdraví, máme prácu, čo jesť ,teplo, pitnú vodu a strechu nad hlavou nám nechýba nič A omnoho omnoho viac máme a nie sme zato veľa krát vďačný.
A možno miliarda ľudí na svete nemá čo jesť a strechu nad hlavou.

Strana
z2