icon

Potrebuje reality show Família viac bežných rodín?

5. okt 2025

Vsimla som si na relacii Familia, ze v nej nie je zastupenie obycajnych ludi.Robotnikov,upratovacov,elektrikarov a neviem co vsetko mozne z tychto normalnych kruhov.Vzdy ked to zapnem same nadstandartne povolania.Umelci,iteckari,prekladatenia,vysokoskolski vzdelani,zvukari,osvetlovaci,homeoficaci atd.
Mna by vsak zaujimalo ako sa vysporiadaju s problemami rodiny,ktore pracuju v obycajnejsich odvetiach.Nechcem vidiet drahe byty, auta,elektrobicykle,ich travenie casu ktory maju na rozdavanie lebo ved homeofice.Nechcem vidiet ako riesia problemy rodiny,ktore tie problemy riesit vedia lebo su dobre situovane(ak chapete co tym chcem povedat).Chcem vidiet normalnu domacnost,ktora sa pretlka ako sa da,neake navody v takychto zivotoch pre lepsie zajtrajsky,motivaciu aj pre iny typ rodiny ako z tych sfer,o ktorych sa ta relacia toci.
Za mna takato relacia sa nemoze volat Familia lebo skutocne su tam zahrnuti stale ti isti ludia.
Prosim nenapadajte ma,iba som si vsimla ze v tej relacii nemaju zastupenie vsetky socialne vrstvy a nechapem produkciu,ktora sa venuje stale tomu istemu vzoru rodiny.
Potom jasne,ze tu svoju zlu situaciu vyriesia,lebo okrem toho problemu uz ine problemy nemaju.
Ale ako svoju situaciu vyriesi slobodna matka zamestnana na tri smeny a este s hendikepovanym dietatom,napr,to take motivacie nie su vidiet nikde.Uz sa mi tymi istymi povolaniami tych ludi cala relacia zunovala aj ked napad je to dobry,len prevedenie zle.

anonym_4c70d5
5. okt 2025

Toto napis priamo do redakcie televizie, ktora tento program vyraba. Tu to pises zbytocne.

martinmmartin
5. okt 2025

@anonym_autor V telke budu ukazovat vzdy trosku inu realitu aku mas furt doma- forma relaxu a voyerizmu- to co ty chces by nikto okrem teba nekukal

diewcatqoo
5. okt 2025

Mas dost skreslene predstavy. Vazne si myslis, ze vsetci ludia na homeoffice maju casu na rozdavanie?

sissy27
5. okt 2025

@anonym_autor preco si myslis, ze vs titul znamena automaticky nadstandardne povolanie? Ucitelia, vedecki pracovnici a mnohi dalsi su vs vzdelani a zarobia menej ako montaznik na linke niekde v automobilke. Zvukari, osvetlovaci - tiez neviem preco si myslis, ze je to nejake nadstandardne povolanie. Mozno netradicne, lebo ich je urcite menej ako predavaciek v lidloch, ale nech sa paci, mozes ist stavat konstrukcie po nociach a sediet desiatky hodin v studiu, staci sa to len naucit a spravit elektrikarske skusky. Homeofisaci je co za povolanie? Tiez neviem, ci si myslis, ze dostavaju nejak nadstandardne zaplatene len preto, ze pracuju z domu.
Za mna vsetko co si vymenovala, su uplne bezne povolania a nic ti nebrani ktorekolvek z nich sa naucit / vystudovat a hura do toho zarabat “vela penazi” a mat “vela volneho casu”.

sevrin
5. okt 2025

@anonym_autor večer si pozri na JOJ Plus "Mama ožeň ma", tam sa to točí okolo bežných ľudí. Ale vlastne, to je skôr opačný extrém. Väčšinou sú to tam nezamestnaní lúzri, skrachovanci a iní tragédi, niektorí aj prechlastaní ako bohém Arpi.

autor
5. okt 2025
@sissy27

@anonym_autor preco si myslis, ze vs titul znamena automaticky nadstandardne povolanie? Ucitelia, vedecki pracovnici a mnohi dalsi su vs vzdelani a zarobia menej ako montaznik na linke niekde v automobilke. Zvukari, osvetlovaci - tiez neviem preco si myslis, ze je to nejake nadstandardne povolanie. Mozno netradicne, lebo ich je urcite menej ako predavaciek v lidloch, ale nech sa paci, mozes ist stavat konstrukcie po nociach a sediet desiatky hodin v studiu, staci sa to len naucit a spravit elektrikarske skusky. Homeofisaci je co za povolanie? Tiez neviem, ci si myslis, ze dostavaju nejak nadstandardne zaplatene len preto, ze pracuju z domu.
Za mna vsetko co si vymenovala, su uplne bezne povolania a nic ti nebrani ktorekolvek z nich sa naucit / vystudovat a hura do toho zarabat “vela penazi” a mat “vela volneho casu”.

@sissy27 no myslim si hlavne,ze tam nie je zastupenie z takych tych mojich kruhoch.Fabriky a spol,chapeme sa???

autor
5. okt 2025
@sissy27

@sissy27 ale ved nech maju vela,mna len nebavi sa nato pozerat ked sa da Familia natocit trebarz o niekom,kto vela nema.A neprekrucaj nech to idem robit ja,o to nejde ale je jasne ze opat ako ohrate radio sa nasiel niekto,kto poukaze nato,ze sak chod to robit ty.Ked pojdem robit neake take povolanie bude ta relacia o normalnych ludoch z fabrik?Bude o predavackach,krajcirkach??Zmeni sa tym nieco?Mna do toho netahaj,bol to iba moj postreh na tu relaciu!

sissy27
5. okt 2025
@anonym_autor

@sissy27 no myslim si hlavne,ze tam nie je zastupenie z takych tych mojich kruhoch.Fabriky a spol,chapeme sa???

@anonym_autor no a mozno nikto “z tvojich kruhov” nema zaujem ucinkovat v takej relacii, to ti nenapadlo?
Ja ale teda vazne nechapem, preco si myslis, ze tie povolania, ktore si menoval, su nieco extra. Su to fakt bezne prace a mnohi z nich zarabaju menej ako hocijaky robotnik s ucnovkou.

kp7333
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor asi to bude tym, ze ked chcu natocit relaciu, v ktorej sa vela rozprava, tak hladaju ludi s vyjadrovacimi schopnostami na istej urovni, co su primarne ludia s vyssim stupnom vzdelania. Inak by kvalita relacie sklzla na uroven niektorych reality show vysielanych komercnymi televiziami.

autor
5. okt 2025
@sissy27

@anonym_autor no a mozno nikto “z tvojich kruhov” nema zaujem ucinkovat v takej relacii, to ti nenapadlo?
Ja ale teda vazne nechapem, preco si myslis, ze tie povolania, ktore si menoval, su nieco extra. Su to fakt bezne prace a mnohi z nich zarabaju menej ako hocijaky robotnik s ucnovkou.

@sissy27 ale stale su to ti isti ludia z telky.Mozno som prestrelila ze su nadstandartne,to nie su ale stale dokola ta relacia je povatsinou o ludoch bud z telky alebo neake umelecke aktivity maju alebo eko bio priadze vyrabaju a neviem uz co,proste by som chcela vidiet nieco normalnejsie tam lebo koncept sa mi paci.Mne su tieto rodiny a ich smerovanie nezname,neoslovia sirsie okolie divakov.Je fajn nahliadnut do neakej rodiny ale toto je uz take obohrate a zamena manzeliek je bez urovne zas.Cize ako keby neexistuje nic medzi tym a to ma mrzi,nic viac nic menej..

anonym_fe40a1
5. okt 2025

Ide to od 2001, za 24 rokov urcite najdes aj obycajnych🤔

0silvia0
5. okt 2025
@anonym_autor

@sissy27 ale stale su to ti isti ludia z telky.Mozno som prestrelila ze su nadstandartne,to nie su ale stale dokola ta relacia je povatsinou o ludoch bud z telky alebo neake umelecke aktivity maju alebo eko bio priadze vyrabaju a neviem uz co,proste by som chcela vidiet nieco normalnejsie tam lebo koncept sa mi paci.Mne su tieto rodiny a ich smerovanie nezname,neoslovia sirsie okolie divakov.Je fajn nahliadnut do neakej rodiny ale toto je uz take obohrate a zamena manzeliek je bez urovne zas.Cize ako keby neexistuje nic medzi tym a to ma mrzi,nic viac nic menej..

@anonym_autor praveze tam byvaju aj obycajni, vacsinou s nejakymi specialnymi problemami, minule tam bola rodina s dietatom s postihnutim.
Ved sa prihlas, ja sa rada pozriem aj na obycajnych, ale ucinkovat by som tam nesla.

zmrzlinka2021
5. okt 2025

@anonym_autor

Asi si sa nesprávne vyjadrila.

Ty myslíš ľudí s nizkokvalifikovanou prácou, kde nie je potrebné extra vzdelanie, neraz ani maturita.

ivanaks
5. okt 2025
@anonym_autor

@sissy27 ale ved nech maju vela,mna len nebavi sa nato pozerat ked sa da Familia natocit trebarz o niekom,kto vela nema.A neprekrucaj nech to idem robit ja,o to nejde ale je jasne ze opat ako ohrate radio sa nasiel niekto,kto poukaze nato,ze sak chod to robit ty.Ked pojdem robit neake take povolanie bude ta relacia o normalnych ludoch z fabrik?Bude o predavackach,krajcirkach??Zmeni sa tym nieco?Mna do toho netahaj,bol to iba moj postreh na tu relaciu!

@anonym_autor Lenže z tých spoločenských kruhov, ktoré by si Ty chcela vidieť, sa zrejme ľudia do takýchto relácií nehrnú. Nanajvýš tak do Výmeny manželiek, ale pevne dúfam, že ani tam nie... A čo sa týka nadštandardných platových podmienok, ja aj manžel sme VŠ vzdelaní, manžel robí v kultúre za 900 v hrubom, ja robím v školstve za ani nie raz toľko. Určite by si s nami nemenila. Robotníkovi padne a nenesie si domov zväzok káblov na dokončenie ani predavačka nevlečie domov tovar na precenenie. Robotu nechávajú v práci. Manžel po víkendoch píše popularizačné články, ja píšem vedecké štúdie, opravujem semináre práce, písomky a neustále sa musíme vzdelávať. Kamarátka robí na HO v IT sfére, nemá aj týždeň navarené, poupratované, ak nevarí po nociach, lebo pracuje. Z domu. PRACUJE. No a k tomu opakovaniu rovnakých (typov) ľudí v danej relácii. Ak sa im nehlási nikto iný a treba natočiť ďalší diel do určitého termínu, je pochopiteľné, že režisér, producent atď. oslovia ľudí zo svojho okolia, t.j. ľudí s rovnakým profesijným, záujmovým či iným zázemím. Nebudú na ulici odchytávať náhodných ľudí a prosiť ich, či o nich môžu natočiť ďalší diel Famílie.

marsmykkok
5. okt 2025

@anonym_autor Ja som mala rada túto reláciu 10-20 rokov dozadu, vtedy to bolo fakt o rodine, súdržnosti, rodinných príbehoch. Potom zmenili aj grafiku a všetko a tie príbehy sú také necelistvé a presne ako píšeš len alternatívne rodiny a tak, už to pár rokov nepozerám. Ak je to niekde v archíve skús pozrieť si tie staré časti aj 20 rokov dozadu, tie boli fajn.

anonym_0b3c36
5. okt 2025

ja ťa zas chápem. kedysi som to aj pozerala. príbehy boli ozaj o bežných ľuďoch. posledných x rokov ani len nezapnem telku kvôli tejto relácii. zmenili sa. už to nie je to, čo bývalo kedysi.
autorka, to čo si napísala tu na začiatok skús napísať do telky. vyhľadaj nejaké mená a pošli im to. možno sa niečo zmení.
a ešte k tvojej otázke - matka čo má dieťa s handikepom isto nechodí do práce . a isto nie na 3 zmeny. tieto ženy sú doma na opatrovateľskom. dostanú od štátu pár e a starajú sa celé roky. po pár rokoch sú vyhorené a úplne bez života. nie sú to len ženy čo by mali chodiť do práce na 3 zmeny, ale bežne aj ženy s vš vzdelaním. Jednoducho nemajú kde deti dať. kapacita špec. mš a zš je obmedzená . DSS chýbajú , o detských stacionároch môžu len snívať.
a nezabúdaj prednosť majú deti z detských domovov. Tvoje dieťa bude trčať doma aj roky, ale dieťa z detského domova bude v škole od rána do večera.
tomu sa hovorí SPRAVODLIVOSŤ.

anonym_ca1af7
5. okt 2025

Jednoduche rodiny vidis v relacii V siedmom.nebi, prave pozeram reklamu na nu na JOJke. Ale stotoznujem sa s tvojim nazorom.

autor
5. okt 2025
@marsmykkok

@anonym_autor Ja som mala rada túto reláciu 10-20 rokov dozadu, vtedy to bolo fakt o rodine, súdržnosti, rodinných príbehoch. Potom zmenili aj grafiku a všetko a tie príbehy sú také necelistvé a presne ako píšeš len alternatívne rodiny a tak, už to pár rokov nepozerám. Ak je to niekde v archíve skús pozrieť si tie staré časti aj 20 rokov dozadu, tie boli fajn.

@marsmykkok ano,to je to co som chcela vystihnut no nevedela som sa vyjadrit spravne.IBA ALTERNATIVNE rodiny😦

autor
5. okt 2025
@anonym_0b3c36

ja ťa zas chápem. kedysi som to aj pozerala. príbehy boli ozaj o bežných ľuďoch. posledných x rokov ani len nezapnem telku kvôli tejto relácii. zmenili sa. už to nie je to, čo bývalo kedysi.
autorka, to čo si napísala tu na začiatok skús napísať do telky. vyhľadaj nejaké mená a pošli im to. možno sa niečo zmení.
a ešte k tvojej otázke - matka čo má dieťa s handikepom isto nechodí do práce . a isto nie na 3 zmeny. tieto ženy sú doma na opatrovateľskom. dostanú od štátu pár e a starajú sa celé roky. po pár rokoch sú vyhorené a úplne bez života. nie sú to len ženy čo by mali chodiť do práce na 3 zmeny, ale bežne aj ženy s vš vzdelaním. Jednoducho nemajú kde deti dať. kapacita špec. mš a zš je obmedzená . DSS chýbajú , o detských stacionároch môžu len snívať.
a nezabúdaj prednosť majú deti z detských domovov. Tvoje dieťa bude trčať doma aj roky, ale dieťa z detského domova bude v škole od rána do večera.
tomu sa hovorí SPRAVODLIVOSŤ.

@anonym_0b3c36 hej hej,ked si najdem cas napisem tam.By sa mohli prebrat konecne.Aj ked mojim nazorom asi dieru do Familie nespravim🥴

autor
5. okt 2025
@anonym_ca1af7

Jednoduche rodiny vidis v relacii V siedmom.nebi, prave pozeram reklamu na nu na JOJke. Ale stotoznujem sa s tvojim nazorom.

@anonym_ca1af7 ale ved nemusia byt zas jednoduche rodiny,ale uz nie take ake tam byvaju cele roky.Ved aj v inych sferach sa nepohybuju iba jednoduchi ludia ale akykolvek ludia,cize urcite aj pri zmysloch.Rada by som si kukla take nieco,v com zijem aj ja.No a ja nezijem v siedmom nebi ani v Zamene manzeliek.Ten zivot,taky normal,vo Familii nikdy nebol...

kp7333
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_ca1af7 ale ved nemusia byt zas jednoduche rodiny,ale uz nie take ake tam byvaju cele roky.Ved aj v inych sferach sa nepohybuju iba jednoduchi ludia ale akykolvek ludia,cize urcite aj pri zmysloch.Rada by som si kukla take nieco,v com zijem aj ja.No a ja nezijem v siedmom nebi ani v Zamene manzeliek.Ten zivot,taky normal,vo Familii nikdy nebol...

@anonym_autor mozno si tvorcovia myslia, ze obycajny zivot vacsinovej rodiny by bol pre divaka nudny. Ved im napis svoj pohlad, mozno daju na nazor divacky.