icon

Pozeráte seriál Dunaj? Podeľte sa o názory!

27. aug 2024

Čaute baby, pozeráte Dunaj? Ako sa vám páči zatiaľ?

Strana
z4
tiika
1. nov 2025
@anonym_autor

@bubuska áno bola to veľmi zlá doba ale tie dejové linky by mohli byť aj pozitívnejšie. Načo napr tá nová Walterova milenka? Neviem ako sa volá, len z príspevkov na ig vidím že zas niekoho má. Proste v ničom tam nieje nič pozitívne

@anonym_autor mne sa práve preto páči, že to nie je úplne klasicky rozprávkové. Pozitívne je, ako si tam ľudia pomáhajú a podporujú sa, čo všetko sú ochotní riskovať za správnu vec.

autor
1. nov 2025
@tiika

@anonym_autor mne sa práve preto páči, že to nie je úplne klasicky rozprávkové. Pozitívne je, ako si tam ľudia pomáhajú a podporujú sa, čo všetko sú ochotní riskovať za správnu vec.

@tiika rozumiem. Za mňa je dosť zloby vo svete, vojny, chudoba, choroby.. Nepotrebujem ešte aj večer pri tv takéto zlé podnety. Radšej si pozriem Možné je všetko. V čase zakladania diskusie som ešte Dunaj sme tam pozrela, teraz už vôbec

bubuska
1. nov 2025
@anonym_autor

@bubuska áno bola to veľmi zlá doba ale tie dejové linky by mohli byť aj pozitívnejšie. Načo napr tá nová Walterova milenka? Neviem ako sa volá, len z príspevkov na ig vidím že zas niekoho má. Proste v ničom tam nieje nič pozitívne

@anonym_autor No ta milenka je tam účelovo, spojitosť s Osviencimom, celá história Vŕba a Wetzler a ich útek a poukázanie na to ako mohli byt fanatické nacistky aj ženy.

bubuska
2. nov 2025

Napríklad sa mi páči linka Imricha Bočkaia a jeho angažovanie v odboji. Aj keď tam celý odboj v seriáli pritiahnutý za vlasy, samozrejme telenovela, vôbec som netušila že nejaký Imrich Karvaš existoval bol guvernér národnej banky Slovenska ( ako Bockai ktorý je viceguvernér) a podporoval odboj a bez neho by žiadne SNP nebolo.Dostudovala som si jeho život a dostal teda riadne od nacistov aj komunistov ale vyzerá že svoje ideály nikdy nezradil. A čuduj sa svete, tá odvaha zostala v rodine, jeho vnučka sa stala nedávno europoslankyna za PS- Ľubica Karvašová.

Strana
z4