Videli ste film Prelet nad kukučím hniezdom?
Pozerali ste niekto? Co nan hovorite?
Veď to je riadne starý film, videla som ho asi tak pred 20 rokmi,už ani poriadne neviem,o čom to bolo, akurát že to bolo o nejakej psychiatrickej liečebni a väzňoch , či niečom takom
Kukni aj Hair od Formana. Topka💖
Milujem ten film, absolútne úžasný. Ako asi všetko s Jack Nicholson nie?
Je to skvely film, ale treba pochopit ten odkaz.
Je to výborný film, aj kniha je super
áno, výborný film a v časoch ked bol natočený to bola topka, pecka, videl ho každý...
@svokrinjazykmonika všetko asi nie, niektoré som vyslovene pretrpela.
Tak dávno, že ani nvm. Asi by som mala z neho iné dojmy teraz ako v puberte. ;D
Za mňa film nič moc, ale kniha sa mi páčila veľmi
Knihu Forman stvarnil bravurne, tak ako vsetky svoje filny, ale kniha je ovela lepsia
@ahhola aj na to sa chystám🫠
@petracandle som zvedavá, hádam zoženiem dakde v antikvariate😅
@biba_18 a?
Je to klasika. Ak máš rada filmy, tak patrí určite medzi filmy, ktoré treba vidieť. Je na 18. priečke na IMDB celosvetovo: https://www.imdb.com/chart/top/?ref_=nv_mv_250. Kniha sa dá kúpiť bez problémov: https://www.martinus.sk/81311-prelet-nad-kukuci...
A tým, že ten film natočil Forman, tak ho môžeme považovať aj tak trochu za "svoj" 😉
@mojemenonikto vieš čo milujem filmy, hlavne takéto skvosty kinematografie🤗
Dik za link🙂
Tak to môžeš začať sledovať postupne takmer všetky filmy z toho rebríčka, čo som ti poslal 😁 Vyfiltruj si žáner ktorý ti vyhovuje a prajem príjemnú zábavu. Určite nevynechaj filmy: Casablanca, Občan Kane, Vertigo, Dobrý Will Hunting, Americká krása, Amadeus (tiež Forman), Diktátor (prvý zvukový film Charlieho Chaplina), Osvietenie (Shining s NIcholsonom), Grandhotel Budapešť, Chyť ma ak to dokážeš, V ako Vendeta, Sloní muž, Šiesty zmysel, Niekto to rád horúce a najlepší film všetkých čias: Vykúpenie z väznice Shawshank.
Nezabudni aj na československú kinematografiu, ktorá bola podľa mňa tiež na svetovej úrovni: Vyšší princip, Spalovač mrtvol, Na samotě u lesa, U pokladny stál, Škola základ života, Obchod na Korze, Všichni dobří rodáci, Slavnosti sněženek, Happy end (ten film je pecka, podľa mňa svetový unikát), Hoří má panenko, celá trilógia o Homolkovcoch, Zaniklý svět rukavic, Bílá nemoc, Signum Laudis, Medená veža.
Našlo by sa toho oveľa viac, zámerne som vynechal notoricky známe filmy ako napríklad z čs produkcie: Cisárov pekár, pekárov cisár, Dobrý vojak Švejk, Vesničko má středisková, S tebou mě baví svět a podobne.
A to sme tiež ešte ani nezačali spomínať francúzske filmy, španielske, japonské (majú skvelé horory), alebo filmy zo severských krajín 😁
Ešte raz, prajem príjemnú zábavu 😉
Jasne, aj knihu. Film je lepsi
že to určite niekto videl a dokonca opakovane - teda sloveso pozerať je použité divne, to ako keby pozerali farmu včera ...
@mojemenonikto to jej môžeš aj križnik potemkin odporučiť ... 🙂
@biba_18 To veru áno. Ejzenštejn a legendárna scéna na schodoch 😁 Ale už keď ideme do tejto kategórie, tak nesmieme vynechať môjho obľúbeného Davida Lyncha. Slonieho muža som už spomenul, ale úplný úlet je Mazacia hlava. Tú som videl viackrát a vždy ma dostane. Tiež mám v zozname Shining od Stanleyho Kubricka, ale aj ostatné filmy od neho sú skvelé. Nenatočil toho veľa, ale čo film, to perla. Nezabudnime tiež na Zelenú míľu. Z československých tvorcov mám veľmi rád Juraja Herza. Či už jeho filmy ako režiséra, ale aj tie, kde hral. Ako som hovoril, je toho veľa 😉
Ja priomeniem Formanov oskarovy skvost Amadeus. Za mna najnajnaj film aky som kedy videla
@mojemenonikto takéto odporúčania ja osobne nemám rada. ak, tak sa riadim recenziami, ale nie na imdb, ale na csfd, predsa len tá kultúrna zvyklosť ovplyvňuje pohľady na filmy… osobne k tým mnohým filmom čo si písal by som sa v budúcnosti nevrátila, k niektorým áno, ale k niektorým nie…
@biba_18 Súhlasím. Nejde len o kultúrne rozdiely, ale aj o to, že každý z nás je iný. A to čo sa páči mne, sa vôbec nemusí páčiť tebe. To je úplne v poriadku. Mne je iba tak trochu ľúto, že dnes je svet zavalený Marvelovkami a tak trochu zabúdame na niektoré nadčasové filmové skvosty. A tak ich rád vždy pripomeniem, keď vidím takúto debatu. 😁 Ale to neznamená, že očakávam, že sa všetky budú páčiť 😉
@mojemenonikto my sme s mužom filmoví maniaci a naše dieťa v tom vyrastalo od prvého dňa. dodnes syn nevidel mlčanie jahniat, netuším prečo, odmietal… videl kopec iných filmov, tento nie… videl brasil, videl foresta, videl shawshank, videl všetko možné, mlčanie jahniatok nevidel… ja to pripisujem jeho rebélii voči tomu čo sme mu vždy vraveli aký skvelý film to je…
@mojemenonikto no hanbím sa, ale od Herza som videla len pár filmov, ale určite sa chystám na Petrolejove lampy a Sladké starosti.
Sú to všetko už starsie filmy, ktoré nie sú na Netflixe( o iných streamovacích staniciach neviem)a nedávajú ich veľmi ani v tv, takže to už ľudia veľmi ani nepoznajú, plus si nalejme čistého vína, takéto filmy nie sú pre mainstreamového diváka, nie každý má chuť a kapacitu vôbec pochopiť a oceniť aj takéto skvosty.
tento film je film filmov-král ,dokonalé herecké výkony a absolútne špičková réžia, príbeh neskutočný

??? ten film má 50 rokov…