icon

Zmysluplné kreslené rozprávky

lucilaines
5. okt 2023

Baby poraďte mi prosím. Mám 5 a 3 ročńych synov, pred spaním pozerávajú tak 20 minút telku. Máme youtube a netflix. V podstate doteraz som im nechala v rámci možností voľnosť čo chcú pozerať. Teda zakázala som rozprávky , ktoré ešte podľ mňa nie sú vhodné (Pokémon a pod), ale mohli si vyberať. Najskor sa to pohybovalo okolo Blippiho, Binga, Labkovej patroly a podobne, s čím som bola pomerne ok. Ale pomaly ako starší rastie tak sa mi to začína vymykať spod kontroly. Začína pýtať strašné hovadiny. Nie vyslovene nevhodné veci, ale totálne blbosti bez obsahu, bez pointy , Vlad &Niki a podobne. Nechcem, aby to pozeralval nejako pravidelne, ale tie úplne detské programy ho už nebavia, Pokémona, Sonica či Spidermana ešte nechcem a neviem nájsť nejaku vhodnú alternatívu. Viete mi prosím vás poradiť niečo nie dlhé, dostupné na youtube, s normálnym príbehom a pointou? My sme sa v tom youtube nejak zacyklili, že teraz všetky návrhy čo to vyhadzuje sú kraviny.

lusila91
6. okt 2023

Toto je u nás top, čo stále točíme dokola:
- Bol raz jeden život
- Káčerovo
- Spievankovo

Ostatné, čo si sem tam púšťame:
- Máša a Medveď
- Pat a Mat
- Pippi dlhá pančucha
- Prasiatko Peppa
- Chip a Dale
- Tom a Jerry
- Víla Amálka
- Pásli ovce valasi
- Maková panenka a motýl Emanuel
- Macko Uško
- Lokomotíva Tomáš
- Len počkaj zajac
- Flipper
- Mr. Bean (nie animovaný)
- Filmy Louis de Funes 😀

A filmové rozprávky:
- Frozen, Na vlásku (Elsa, Anna a Rapunzel), Moana
- Alica v krajine zázrakov r.1951
- Kráska a zviera 1991
- Luskáčik 1973
- Snehulienka 1937
- Škaredé káčatko
- Toy Story
- Asterix a Obelix

Rozprávky pozeráme len stiahnuté, z TV kanálov veľmi málo.

ptvw
6. okt 2023

Aj ja sa pripinam 😌

ptvw
6. okt 2023

@ivusa31 toto asi
https://youtube.com/playlist?list=PLzgZ0XaVhD6t...

Neviem ci je aj v inej grafike

basurka
6. okt 2023

@lucilaines a jasné ešte mi napadlo na youtube Šmolkovia,Peppa (po česky aj anglicky) alebo celé rozprávky Fíha tralala či Spievankova.A Netflix
ešte Cory Carson(po česky autíčko Otík)..Ale zaberajú aj kadejaké rozprávky keď idú na Ťuki TV alebo Rik TV(Ronja,Matematické príšerky,Malý medvedík)alebo na JimJam po česky Jezevcovi-Liškovi,Franklin,Hádej jak tě mám rád ☺

linki90
6. okt 2023

@lucilaines u nás fičia tie staré klasicke rozprávky čo som pozerala ešte ako dieťa ja 😀 krtko,macko uško, a z tých novších volám sa cailo a minule sme objavili binga 🙈 to je čistá závislosť

dominyca9
6. okt 2023

Krtek, Ovečka Shaun, Máša a medveď, Bambuľka, Pat a Mat a možno aj Booba (na Netflixe aj YouTube, skôr na zasmiatie).

sandra49
6. okt 2023

@basurka Diana & Roma 🙈 ficala mala na tom asi rok a pol. Ma 4 roky teraz. Ešte Nastya. To je kamoška diani a romu🤣 jedna banda, všetko na jednom kopyto. Pred mesiacom som to stopla. Začala mať nočné mory, plakala, budila sa a nejaký inštinkt mi hovoril ze tie videa sú zlé. Ono tie prve časti spred pár rokov boli ešte okej ale tieto za posledného pol roka sú už úplne iné, uvrieskane, upistane a samé blbosti robia. Síce sa naučila pekne anglicky ale iba to. Stopla som jej pozeranie, rešpektuje to, ešte si popri tom zvykla zapnúť "somarinovske" 🤣 také s čínskymi znakmi v názve, cele farebné uskriekane a bud tam jedli farebné sladkosti alebo kadejaké hlúposti robili. No totálne som všetko stopla..skúšala na mňa, že mami a môžem somarinovske aspoň jedno? No nie..a čuduj sa svete, dieťa nemá už nočné mory a pozerá slovenské rozprávky mnou schválené. Plus večernicek..aj keď teraz ide taka nevhodná rozprávka bohovia dávnych mýtov ci ako sa to vola..velmi násilné, škaredé..sama to nechce pozerať. vtedy prepiname na 20 minút na TV rik kde ide teletubbies ci co 🤣

alienkami
6. okt 2023

Dobrodružstvá medvedíka Paddingtona
https://youtube.com/playlist?list=PLL3PbFW2AsiD...

gebrielka1
6. okt 2023

@ivusa31
Heidi 1. a 2. séria
Autori: Fifamaniakk

stevvvka
6. okt 2023

Baby ja sa strašne smejem😄veľmi dobre tipy, vyskúšam, ale nášho keď sme sa pýtali v 5 rokoch, čo chce pozerať, tak povedal Pacho, ten zbojník! A keď sme povedali, skus niečo iné vybrať, odznelo - no tak dobre teda, môže byť svako ragan?

Ú nás fičí Slovenská klasika, a české komédie, popoluška pozná naspamäť, takisto filmové hlášky Vaška sa u nás točia dokola. Keď si prosí na raňajky mlieko, nie ináč, len slovami - maminko, ja chci mliko, ja treba vypiju celej litr 😄

elisebah91
6. okt 2023

Rada sa poučim
U nás to je od Spievankova cez Smejka a tanculienku, Fíha tralala, Masa a medveď, niekdy patrola...takže vďaka za návrhy 😊

silvik2015
6. okt 2023

Medvedik Paddington,
Volam sa Caillou,
Hadaj ako velmi Ta mam rad.
Na Netflixe Llama llama.

venusa85
6. okt 2023

📌

qwerty2
7. okt 2023

Tu popozeraj. Toto boli rozprávky môjho detstva, určite niečo nájdeš. 😉 https://www.youtube.com/@jetixczsk673/playlists

martinsimona
7. okt 2023

@lucilaines my momentálne fičime na rozprávke Vláčik Tomáš (6r.chlapcek)ale žiaľ našla som len po česky na stanici Jim Jam alebo YouTube.Ale máme doma už aj vagóny a čeština mu nejako neprekáža🙂ale prichytila som sa,že tie príbehy sledujem s ním 😳 normálne sa to dalo pozerať 😀príbehy veľmi zaujímavé.A čo sa mi najviac ráta, že vláčiky sa vedia jeden druhému ospravedlniť a priznať chybu ale aj iným prepáčiť a naďalej sa kamarátit.Takže za mňa určite áno.

ikonica
7. okt 2023

@stevvvka nasa coskoro stvorrocna mala par mesiacov dozadu obdobie "saxana"... raz to mal manzel zapnute, tiez mame radi ceske a slovenske starsie filmy... a ona potom vzdy ako dosla zo skolky chcela pozerat saxanu 🤦😁😁😁

ikonica
7. okt 2023

@sandra49 detto... vlad a niky aj to co ty pises pozerala a tiez bola z toho cela zla aj v noci... tak sme poblokovali..ml. neskor ame jej uz nedali tablet a ked tak len par nami vybranych rozpravok, uz si nemohla sama tukat na somariny...

igiana
7. okt 2023

@lucilaines na stranke nebojtesa.tv skus pozriet

pieces
Autor odpoveď zmazal
pieces
7. okt 2023

Veľmi pekne spracovaná animácia
Mitten/Varezhka

https://www.youtube.com/watch?v=xCOwl8FvJtg
refly
7. okt 2023

@radkaradix tiez som to chcela povedat. Uprimne Bluey je najlepsia, najsofistikovanejsia rozpravka mierena aj na deti, o aku som v zivote zakopla. Tie "vaznejsie" epizody, co su neskor prakticky kazda druha... su velmi pozeratelne aj pre decka, aj dospelych. Neporovnatelne iny level nez akakolvek ina rozpravka.

ivusa31
7. okt 2023

@lauriinkaa dakujem!

ivusa31
7. okt 2023

@gebrielka1 dakujem!

ivusa31
7. okt 2023

@ptvw dakujem!

huginko
7. okt 2023

@lucilaines macko uško

sonkyp
7. okt 2023

@lucilaines nie je to kreslene, ale u nas frčí Bambuľka

simulienka2207
7. okt 2023

U nas dosť dlho ficala Masa a medveď a ešte Bambulka-to uz vedela aj naspamäť 🤣 A syn mal rád Poštár Pat, Požiarnik Sam, aj Trojcata (neviem presne, ci sa to tak volá)

oskvarka
7. okt 2023

Ak ešte niekto zháňa niečo v angličtine tak naše osvedčené je okrem Požiarnika a postara a Peppa pig, Thomas a Cailo ...ktoré su aj slovenský...
Olivia the pig
Curious George (ten je možno tiež aj slovenský)
Max and Rubby

vani190493
7. okt 2023

@lucilaines Malý medvedík, Franklin