icon

2% z daní na účel operácie

bejby191
12. máj 2013

Dobry den mamicky, zaujimalo by ma ci ma s vas niektora skusenost ako zalozit take ucet pre dietatko kde mozu ludia posielat 2 % zo svojich dani. Potrebujem nazbierat pre svojho synceka na operaciu ktoru robia v USA. prosim poradte mi ak mozete odkial mam zacat. dakujem,

meiwe
12. máj 2013

Ak si dobre pamätam tak musis mat zalozene zdruzenie, ak si ho zalozis tak musis 2 roky tusim cakat dokym 2%mozes zbierat. Skus sa obratit uz na existujuce zdruzenia. My osobne zbierame 2% v aktivnom voziku. Skus tam... Zial ako obcan nemozes zbierat, alebo skus spravit zbierku... No s tym skusenost nemam.

tin007
12. máj 2013

@bejby191 Ako fyzicka osoba nemozes prijimat 2% od ludi, ci firiem. Bud si zaloz obcianske zdruzenie, ktore sa zaregistruje cez notara ako prijemca 2% z dani, alebo sa s takymto OZ dohodni, ze prostriedky pre tvojho syna pojdu na jeho liecbu a ludom budes davat kontakt na toto OZ, ktory ti potom preplati dohodnute (lieky, operacie, rehabilitacie a pod.). Moja pribuzna zbierala cez OZ Aktivny vozik peniaze na rehabilitaciu a liecenie jej dcery.

bejby191
autor
12. máj 2013

@meiwe
@tin007
super mamicky dakujem vam, tu stranku aktivny vozik som nasla, skusim tadial, moj syncek sa narodil s chorobou microtia cize nema jedno usko a ani na tu stranu nepocuje. je este malinky ma 2 mesiacky, ale velmi ma to trapi, ma chore aj srdiecko a bohvie co sa este najde, lebo pri tejto chorobe s uskom su vzdy este dalsie vady. chcem aby aspon vyzera ze usko ma. je to tazke a stale sa mi chce len revat. dakujem za vase rady. aktivny vozik skusim urcite, prajem vam krasny den

meiwe
12. máj 2013

@bejby191 ono neboj sa vsetko zvladnes, moj maly sa narodil s microcephaliou a poskodenym mozgom a je pre mna naj na svete=)

bejby191
autor
17. jún 2013

@meiwe Ahoj prosim mozes mi napisat v sprave ako to v tom aktivnom voziku funguje? chcem si zaplatit ten clensky poplatok a skusit to tam, zatial mam spravenu len tu zbierku.Dakujem pekne