2% z daní na účel operácie
Dobry den mamicky, zaujimalo by ma ci ma s vas niektora skusenost ako zalozit take ucet pre dietatko kde mozu ludia posielat 2 % zo svojich dani. Potrebujem nazbierat pre svojho synceka na operaciu ktoru robia v USA. prosim poradte mi ak mozete odkial mam zacat. dakujem,
@bejby191 Ako fyzicka osoba nemozes prijimat 2% od ludi, ci firiem. Bud si zaloz obcianske zdruzenie, ktore sa zaregistruje cez notara ako prijemca 2% z dani, alebo sa s takymto OZ dohodni, ze prostriedky pre tvojho syna pojdu na jeho liecbu a ludom budes davat kontakt na toto OZ, ktory ti potom preplati dohodnute (lieky, operacie, rehabilitacie a pod.). Moja pribuzna zbierala cez OZ Aktivny vozik peniaze na rehabilitaciu a liecenie jej dcery.
@meiwe
@tin007
super mamicky dakujem vam, tu stranku aktivny vozik som nasla, skusim tadial, moj syncek sa narodil s chorobou microtia cize nema jedno usko a ani na tu stranu nepocuje. je este malinky ma 2 mesiacky, ale velmi ma to trapi, ma chore aj srdiecko a bohvie co sa este najde, lebo pri tejto chorobe s uskom su vzdy este dalsie vady. chcem aby aspon vyzera ze usko ma. je to tazke a stale sa mi chce len revat. dakujem za vase rady. aktivny vozik skusim urcite, prajem vam krasny den

Ak si dobre pamätam tak musis mat zalozene zdruzenie, ak si ho zalozis tak musis 2 roky tusim cakat dokym 2%mozes zbierat. Skus sa obratit uz na existujuce zdruzenia. My osobne zbierame 2% v aktivnom voziku. Skus tam... Zial ako obcan nemozes zbierat, alebo skus spravit zbierku... No s tym skusenost nemam.