Ak darujem 2% z dane, dozvie sa o tom príjemca?
Chcela by som sa opýtať, ak darujem 2% z dane ako FO alebo PO vie príjemca kto ich daroval a akú sumu? Ďakujem
Iba ak zaškrtneš tú kolónku ;)
aha...ok, ďakujem za info
Ak nechceš tak nie 🙂
Ale bude vedieť iba tvoje meno a bydlisko. Nie sumu.
ak chceš, aby vedel kto a koľko - daj mu to vyhlásenie, resp. ja prefotím prvú stranu a tú stranu s 2% na jeden list a to dám (škole, zamestnávateľovi), aby vedel. Niekedy je to presne viazané na určité činnosti, čiže musí vedieť napr. kam na aké oddelenie atď to má poslať. Niekedy pomáham deťom na rehabku, tie peniaze dostane nejaká nadácia a tá mamička musí vedieť, kto poslal konkrétne jej dieťaťu a koľko, aby si to mohla vyžiadať od tej nadácie (tá zbiera pre veľa detí, resp. rôzny účel). Závisí komu a na aký účel posielaš.
Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov sa podáva spolu s vyhlásením - originál na daňový úrad.
@bratislavcankanm Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov sa podáva spolu s vyhlásením - originál na daňový úrad. Ak chcete dať napr. rodičovi chorého dieťaťa, ktorý si zbiera cez nadáciu 2%, môžete mu dať kópiu, aby vedel, akú sumu ste mu poukázali. Ak nepotrebujete dať nikomu kópiu, stačí odovzdať na daňovom úrade originály.
@dpl123 dakujem
Da sa to poslat aj postou na danovy urad alebo iba osobne? Podava sa v mieste trvaleho bydliska?
Áno. Dá sa aj poštou. Doporučene odporúčam. A môžete podať vyhlásenie aj na inom daňovom úrade. Nemusí byť v mieste trvalého bydliska.
Dobrý den, ak mi nevíde dan z príjmu darovať 2% nemôžem?
@viva13 nie

na vyhlásení o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov máš kolónku, kde zaškrtneš, že súhlasíš so zaslaním údajov tebou určenému prijímateľovi. Vtedy to bude vedieť, keď to nezaškrtneš tak sa to nedozvie.