Aká je približná suma invalidného dôchodku pri 60 %?
Dobrý deň môžem sa spýtať aká je približná suma IDdochodku na 60%
@mamina7070 dobrý deň áno viem len to nik nevie aké išli odvody nakoľko som opatrovala skoro 8 rokou syna
a nikdy ste nepracovala?
@mamina7070 Áno mala som predĺženy rodičovský do 6 rokou kôli zdravotnému stavu ale pre tým ako som nasutipa na rodičovskú som pracovala 7 rokov
@sebikada u kazdeho je to ine. zalezi kolko ste pracovali predtym. ja mam 70% a cca 300e
@aandrea9 pocet rokov sa odvija od jej veku 15 rokov sa viaze k starobnemu
autorka ja mam 65% a ID mam 700€ bez par drobnych takze fakt je to individualne podla prijmov
@mamina7070 aj k id sa viaže 15 rokov
@aandrea9 tak ako si tu dala tie roky sa pri ID odvijaju od veku ziadatela,
a neplati co si pisala ze musi mat aspon 15 rokov (uz vobec nie odpracovanych pocita sa aj RD aj studium ale to sa vsetko odvija od jej rocnika narodenia
@mamina7070 autorka neudala svoj vek, tak nech je v obraze
tam sa berie pri výpočte priemerný mzdový bod počas celého obdobia, takže do obdobia opatrovania syna si mala nejaké mzdové body a počas opatrovania tam budú mzdové body vyrátané z minimálneho vymeriavacieho základu a toto sa všetko sa spriemeruje...ono je rozdiel či si pred tým opatrovaním mala priemernú mzdu aká vtedy bola, alebo minimálnu či maximálnu, to sú uplne rozdielne hodnoty, takže výpočet bude rôzny....
Mam 45 rokov

to zavisi od tvojich prijmov co si mala moze to byt klidne od 5€ do 700€ napr