icon

Aká je šanca, že dostanem hypotéku?

petka0202
5. okt 2016

Aojte baby som pracujuca zena mam 643 e vyplatu myslite ze sa da zobrat hypo na dom ? Aka je sanca ze to schvalia bo pri navstevw pobocky mi vypocitali 80% ale ci to schvalia do piatku mame dostať rozhodnutie mate niekto bskusenosti

sissy27
5. okt 2016

@petka0202 príjem je len jedno z mnohých kritérií a nikto ti spoľahlivo nepovie, ako sa banka rozhodne...

belllinka
6. okt 2016

@petka0202 To je velmi maly plat. Z coho chces zit? To sama ides kupovat?

petka0202
autor
6. okt 2016

Brat to chcem sama kedze priatel zaraba 1000e lenze robi na dohodu uz dlhe roky a nnecgce dat na zmluvu sef

libawet
6. okt 2016

@petka0202 šanca je, len záleží za akých podmienok, koľko Ti vyrátajú, že budeš mesačne splácať, aby Ti aj čosi zostalo, no a na koľko rokov....ak to bude veľmi nízka mesačná splátka, môžeš splácať aj do konca života a poriadne to preplatíš...teraz sú ale nízke úroky a hypotéky sa oplatia, záleží aj, u koho si chceš hypo vziať, každá banka má svoje podmienky.

petka0202
autor
6. okt 2016

@libawet 119e splatka vypocitali mi ze mi daju do zajtra mame mat vysledok ale som nervozna z toho strasne

katarinapekna
6. okt 2016

@petka0202 dá sa to teoreticky zvládnuť,ale neostane ti takmer nič na živobytie a to ani nehovorím + dieťa k tomu. A ešte ak priratam k tomu teoretickú možnosť,že ostanes časom s dieťaťom sama,nevyzijes. Btw zalezi kde pracujes a ci je to "fixny tabulkovy" plat s dlhodobou perspektívou (teda niečo ako isté miesto v štátnej správe do dôchodku).

nivea777
6. okt 2016

@petka0202 a to sa nebojis ako potom vyzijes z rodicaku?

megyyyy
6. okt 2016

Psrosím ta , mozem sa spýtat aku sumu si chces vziat? Resp na kolko rokov ti ju dali alebo na kolko rokov by ste to chceli splácaať. Tiež momental riešime s drahým hypo na dom.

nivea777
6. okt 2016

@megyyyy najlepsie podmienky pre mladych ma teraz vub... s tym statnym prispevkov na 5 rokov ... ked sme si my zistovali tak by nam dali hypo 70%-80% ,ale az po postaveni zakladnej platne a mury vytiahnut..tak sme to zatial nechali tak..

angelina1003
6. okt 2016

Chod cez nejakeho poradcu,tam ti urcite nieco vide...zalezi od sumy ratam tam do 50 000

megyyyy
6. okt 2016

@nivea777 presne takto postupujeme my...platna aj mury su aj strecha....a teraz by sme na dokončenie chceli brať tu hypo...nam to riešia v tatrabanke---postup asi taky istý...s tým ze si mozme určit sumu...ale vziat si menej..a keby nam chýbalo po kuskoch este pridávať ,pridávať...do tej sumy aku su určíme tu najvačšiu...a ked určíme..ok toto nam bude stačiť (nemusime si brat to co sme si urcili, neni to obmedzene ) tak pak zacneme splácať...

nivea777
6. okt 2016

@megyyyy kamoske zamietli v tatra lebo ze su moc mladi :D takze asi zalezi od osoby za pocitacom.. my sme to zatial nechali tak.. do babatka teraz pojde vela penazi a niet sa kam ponahlat..

megyyyy
6. okt 2016

@nivea777 co znamena moc mlady?? kolko mala rokov...? 27 rokov ...to sme už starí?? :D kolko mala do 25??

zacik
6. okt 2016

@petka0202 pri mesacnom cistom plate 643E, v pripade ak si slobodna, bezdetna a nemas ziadne ine uvery/exekucie/atd. by ti hypo vo vyske 119E schvalit mali. Rozhodujuce bude tiez ci chces hypo do vysky 100% hodnoty nehnutelnosti, alebo len povedzme 70%.

nivea777
6. okt 2016

@megyyyy ona mala 25 a on tiez tak tusim alebo 26 :D dost zalezi od toho,kto schvaluje...

nivea777
6. okt 2016

@zacik má tu,že caka babo.. porod marec 2017.. ale to ich asi nezaujimalo pri schvalovani

megyyyy
6. okt 2016

@nivea777 no tak rok nech pockaju 🙂 Podla mojej logiky by som skor dala mladým pozicku....lebo ine je ked si berie pozicku 26 rocný na 20,30 rokov..alebo 40rozcný....sak to nemusí ani dožiť a splatit :D....nie??? banky to asi ale nemaju podla týchto mojich "logickych" vzorcov 🙂)) My sme sa stretli s ustretovými ludmi v bankach 🙂 sak preco aj nie? ved oni funguju tiež z nás 🙂

fantaghiro21
6. okt 2016

otazka...Kolko chces? Na kolko chces? mas cim rucit? ...Toto zavisi od roznych kriteri...Inak, neodbiehujte od banky k banke.... Budete mat z toho riadne patalie...

petka0202
autor
7. okt 2016

@zacik 80% vyratali ze by mi mohli dat dnes bude odpoved

petka0202
autor
7. okt 2016

@fantaghiro21 rucit domom . Chcem 45000 vyratali mi 80% zeby mi dali neni problem kedzw financie mame na doplatenie a na 30rokov