icon

Akceptuje banka príjem SZČO a rodičovský príspevok?

7. máj 2025

Dobrý deň, akceptuje prosím niektorá banka súbeh príjmu ako SZČO a zároveň rodičovský príspevok pri žiadosti o hypotéku? Manžel je zamestnaný na TPP, ja som už 3 roky SZČO a momentálne som na rodičovskej, popri ktorej pracujem naďalej ako SZČO. Vo vub takyto subeh možný nie je a uznavaju vraj len jedno z toho.. neviete prosím o banke, ktorá akceptuje takýto súbeh? Ďakujem.

sisska96
7. máj 2025

treba sa informovať v bankách. No ale SZČO majú veľkú nevýhodu, ak chcú hypo

carter30
8. máj 2025

SZČO už nemajú vôbec takú nevýhodu pri hypotékach ako to bolo kedysi. Je to ovela lepšie,nakoľko szco si môže ten príjem vybalansovať, navýšiť -znizit ako chce. Len sa pred podaním dobre informovať u finančného. Manžel SZČO,ja tpp nič moc mzda a mame 2 hypotéky vo výške 250tisic. Len tak pre obraz, SZČO je v lepšej pozícii,ale musis pre to obetovať nejakú tú daň a odvody ten rôčik 😉

denkabemommy
9. máj 2025
@carter30

SZČO už nemajú vôbec takú nevýhodu pri hypotékach ako to bolo kedysi. Je to ovela lepšie,nakoľko szco si môže ten príjem vybalansovať, navýšiť -znizit ako chce. Len sa pred podaním dobre informovať u finančného. Manžel SZČO,ja tpp nič moc mzda a mame 2 hypotéky vo výške 250tisic. Len tak pre obraz, SZČO je v lepšej pozícii,ale musis pre to obetovať nejakú tú daň a odvody ten rôčik 😉

@carter30 da sa s tým trošku “pohrať”, aby odvody ani daň nebolo treba platiť.. nejdem tu ale písať ako na to, lebo by ma niektoré zožrali, napriek tomu, že je to legálne 😂🙈

K otázke autorky: slsp to akceptuje 🙂

autor
9. máj 2025
@denkabemommy

@carter30 da sa s tým trošku “pohrať”, aby odvody ani daň nebolo treba platiť.. nejdem tu ale písať ako na to, lebo by ma niektoré zožrali, napriek tomu, že je to legálne 😂🙈

K otázke autorky: slsp to akceptuje 🙂

@denkabemommy mne dnes v live chate slsp odpísali že to možné nie je