Akceptuje VÚB banka príjem z dohody pri hypotéke?
VÚB banka v súčasnosti akceptuje ako vedlajší príjem aj príjem z dohody o pracovnej činnosti? Ako hlavný príjem mám doktorandské štipendium a ako vedlajší príjem jednu dohodu s pravidelným príjmom, ktorá už bola viackrát predlžená. Podľa priemeru za posledny polrok moj príjem stačí na 80% z hodnoty bytu bez dofinancovania.
@la_dolce_vita hypoteka je teraz v riešení, zatial chceli odomna v pobocke aj dohodu aj prislub od zamestnavatela, a tvrdili že mi akceptujú... aj ja som skepticky 🙂
@d97es vazne? Tak to ma prekvapuje.. ale drzim palce!
@d97es Nesýčkujem, naozaj nie, ale aká banka akceptuje ako “príjem” doktorandské štipendium, keď sa z neho neplatia odvody? Pýtam sa kvôli naším doktorandom.
@borabalazova ta, ktora je uvedena v nadpise. Doktorandske ano, ale dohoda nie. Treba to vydokladovat. Nema to nic s odvodmi.
@la_dolce_vita Ja nie som zorientovaná v hypotékach, len obvykle sa príjem overuje cez Sociálnu poisťovňu, preto sa pýtam tak trochu ako Nevedko.
@borabalazova chapem, ale nie kazdy prijem sa tak overuje, napriklad praca v zahranici, zivnost a ine, toto je nieco specialne, ale akceptovatelne.
@borabalazova takmer kazda banka... V banke potrebuju vyplnene tlacivo o prijme, kde treba uviest príjem za 6 alebo 12 mesiacov
@borabalazova mne dali pocas doktorandskeho v Slovenskej sporitelni
Ďakujem všetkým za odpovede, ja som mala staré info, že doktorandské štipendium nie je plat a nie je možné ho mať ako hlavný príjem na hypotéku. Postupne sa to zrejme mení k lepšiemu, od 1.1.2024 už budú mať aj doktorandky nárok na tehotenský príspevok a materské, tak sa to snáď posúva dobrým smerom.

@d97es nie, neakceptuje sa dohoda.