Aké má človek výdavky a povinnosti, keď žije v prenajatom byte?
Myslím, že viacerí budete vedieť obejktívne poradiť a dať nejaké postrehy. Uvažujem o tom ísť do prenájmu a mám nejasnosti napr. ako veľmi sa môže zasahovať, kupovať, meniť niečo v byte, je na to potrebné povolenie prenajímateľa, alebo je dostatok vody napr na častejšie napustenie vane v mesiaci alebo aké sú strasti s ktorými ste sa stretli ?
Viem, že viacero vecí je individuálnych podľa zmluvy, ale určite si z vašich komentárov niečo zoberiem do budúcna. 🙂
Tak čo pre teba znamená dostatok vody je veľmi individuálne. Ja som napríklad nechala dávnejšej najomnicke zálohy vo výške ako som mala ja so synom a jej prišiel aj tak dosť vysoký nedoplatok. Sama sa už vopred obávala, lebo sa skoro každý deň kúpala miesto sprchy.
Kúpiť si môžeš, čo chceš (okrem zvierat 😁), pokiaľ to nie je vstavané, pri odchode si to vezmeš. A zásahy do bytu by si mala hlásiť a dohodnúť sa na nich s majiteľom. Drobné opravy, spravidla do cca 30 eur znáša podnajomník. Tým sú myslene napríklad výmena žiarovky a pod., aby nájomník neotravoval nájomcu s každou somarinou.

Za vodu platis, takze ked si napustis vanu 5x za den, zaplatis to v uhradach za vodu, kurenie a energie. Vsetko ostane je iba a len na zmluve. Aj to kto plati opravy ked sa nieco pokazi