icon

Aké má človek výdavky a povinnosti, keď žije v prenajatom byte?

23. mar 2023

Myslím, že viacerí budete vedieť obejktívne poradiť a dať nejaké postrehy. Uvažujem o tom ísť do prenájmu a mám nejasnosti napr. ako veľmi sa môže zasahovať, kupovať, meniť niečo v byte, je na to potrebné povolenie prenajímateľa, alebo je dostatok vody napr na častejšie napustenie vane v mesiaci alebo aké sú strasti s ktorými ste sa stretli ?

Viem, že viacero vecí je individuálnych podľa zmluvy, ale určite si z vašich komentárov niečo zoberiem do budúcna. 🙂

viestta
23. mar 2023

Za vodu platis, takze ked si napustis vanu 5x za den, zaplatis to v uhradach za vodu, kurenie a energie. Vsetko ostane je iba a len na zmluve. Aj to kto plati opravy ked sa nieco pokazi

rony2255
Autor odpoveď zmazal
kristiii
23. mar 2023

Tak čo pre teba znamená dostatok vody je veľmi individuálne. Ja som napríklad nechala dávnejšej najomnicke zálohy vo výške ako som mala ja so synom a jej prišiel aj tak dosť vysoký nedoplatok. Sama sa už vopred obávala, lebo sa skoro každý deň kúpala miesto sprchy.
Kúpiť si môžeš, čo chceš (okrem zvierat 😁), pokiaľ to nie je vstavané, pri odchode si to vezmeš. A zásahy do bytu by si mala hlásiť a dohodnúť sa na nich s majiteľom. Drobné opravy, spravidla do cca 30 eur znáša podnajomník. Tým sú myslene napríklad výmena žiarovky a pod., aby nájomník neotravoval nájomcu s každou somarinou.